Saturday, May 22, 2010

is it true?

Assalamualaikum guys..

haaaa~..hari yg bosan lagi..serius la..xtau nak watpe..keje busan..duk umah busan..nak jalan2 duit kering..haih~..tensen..actually,khidupan kat kuantan ni dah byk sgt berubah after my dad gone..sbb biasanya time cuti,kalo gua x kua dgn brader gua 2 orang tu,dgn aboh gua la gua merewang...kalo time2 cuti cmni bole la nak ajak dia gi shopping complex ke..x beli ape2 tapi jalan2 pon dah fun dah..x pon dia akan bwk kami gi smpai ke kemaman ke..makan kropok lekor..hurmm..good old day..

Skrang ni dah x merasa dah sume tuu..family trip pon dah mcm mustahil je skrang ni...can u feel how i feel??ntah bile plak nak merasa sume menda2 macam dulu tuh..dah kawen nnti la kot ngan anak bini..tapi gua plak jadi aboh..hahaha..brangan la..skrang ni bukannya x bole..tapi masing2 mcm da xde mood nak bejalan tanpa aboh..nampak kan besarnya kesan pemergian dia??especially to me..coz gua yg paling rapat skali dgn dia..gua dgn aboh dah macam bestfriend plak..best kan hubungan ayah dgn anak lelaki dia macam tu??hurmm..aboh..aboh..Al-Fatihah..

Rest in peace dad..see u in afterlife..InsyAllah..Love u soo much..

Ntahlah..xtau lah nak wat ape..nak jalan2 pon tggu ari slase je laa..nasib la gua dgn brader gua 2 org tu x berkira sgt masing2..soo kalo sorang xde duit xde hal punye..kalo x..jgn harap la nak bejalan smggu skali..i'm also miss all my friends and lecturer at perak..can't imagine how my life is goin to be next year without them..Love u guys sooo much..

Lastly,gua de la maen kuiz kat FB pasal personaliti diri nih..kajian oleh fadzilah kamsah..(ntah betol ke idok..)cuba korang try tgk..adekah sume sifat2 tu ade pade gua??hehehe..

1: Suka berlawak.
2: Mudah tertawan padanya.
3: Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
4: Berani dan tidak tahu takut.
5: Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
6: Pandai memujuk orang lain.
7: Terlalu pemurah & bersikap ego.
8: Nilai harga diri yang sangat tinggi.
9: Dahagakan pujian.
10: Semangat juang yang luar biasa.
11: Cepat marah & mudah mengamuk.
12: Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
13: Sangat cemburu.
14: Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
15: Cepat berfikir.
16: Fikiran yang berdikari.

saje je busan2 maen menda ni..tapi mcm ade 2 3 yg cam kene la..hehehe..oklah guys..i got to go..please t'care urself..have a nice holiday and maube vacation..love u guys sooo much.. :)

Wednesday, May 19, 2010

Break!!YUUHHUU!!

Assalamualaikum guys.

Skrang ni tiap ari slase gua cuti...soo smalam adalh cuti gua yg pertama slame keje kat shell tuh,so gua pon ape lagi,tros menggunakan peluang yang ade ni utk menikmatinya puas2 dgn 2 org brader gua..hahaha..soo memandangkan lan pon baru beli nikon D5000,smalam gua pon ajak la dia ngan kamal pegi ke sg lembing utk jalan2 n shooting..well,mmg letih tapi amat puashati la dgn cuti smalam..dah lame x rase cuti mcm tu..hahaha..smemangnya brader gua 2 org ni mmg best la..dengan macam2 "password2" baru yg kluar..hahaha..(rahsia kami..hehe).So kat bwah nnti korang usha la gmbar2 yg gua ngan lan shoot smalam n kamal as a model..(member dah lame brangan nak suh aku shoot dia jad model,smalam baru tercapai..hahaha)Gambar2 ni sebahagian je..nanti dah edit abis nnti gua upload lagi k.. :)

Dan x sampai 2 jam sampai kt umah(lbih kurang ko 7),dlam kol 8.30 gu gerak plak gi stadium tgk Pahang lwn P.pinang ngan ijat(childhood friend)..huu puaslah bile pahang menang 2-0..ilang skejap letih..dah abih tgk bola g CC plak cilok movie2 yg ade kat cc tuh..hahaha..balik dlm kol 1,then edit2 gmbo sket then kononnya nak tgk la movie baru cilok tuh,bukak je 15min tros kroooohhh krooohhhh...huuu..nikmat beb tido dalam keletihan nih..bngun arini sakit2 badan koott..hahaha..

so hari ni kene keja balik (haih~)kol 4 masuk..nasib baek skrang dah wat part time 5 jam je..kalo x,xde life la cuti sem gua nih..hehehe..xde ape dah nak tulis,nak jiwang2 pon xleh sbb terapi gua x abis lagi..hahaha..oklah guys,enjoy ur day..jgn lupa makan minum solat.. Love u guys sooo much.. :)


p/s: listen and feel the lyrics of my blog song.. it's meaningful to me.. :)


hitam membe aku sorang ni aku kejekan..hahaha
Yeah..tough guy..(padahal mase nak naek dua2 gayat..tinggi gile kott...hahaha)
very like this one.. :)
The three Bongsu..hahaha..dont mess with us..
Black & White Experiment..credit to lan.. :)


Stairway to heaven..haaa

Thursday, May 13, 2010

aaaaaaaaaaaaa....

Assalamualaikum guys..

Gosh! my feet was hurt..sudah lame gua x berdiri lame2 mcm ni..pakai lak kasut kulit tapak keras..perghh..asyiiikk..nak menjerit2 gua rase kat shell tu..hahaha..baru 2 hari derr..rilek aa..nasib baek la stakat ni x jmpa lagi customer2 yg prangai haram2 nih..dulu gua keje situ nyaris gak skali nak gaduh ngan sorang mamat tuh..aku pduli ape..customer x customer,agak2 x respek mmg aku x respek..

tapi best gak sbenarnya keje situ..kadang2 dapat jumpa org2 yg da lame x jmpa..ha..baru tad gua terkedu terjumpa ngan cikgu dikir gua kat skola teknik dulu..hahaha.tekejut dia tgk gua makin hensem..HAHAHAHAH!!hensem bagai la sangat..

arr..alang2 gua menaip ni,gua nak promote ah laman baru gua..http://www.formspring.me/harisadams ..gua pon x paham sangat amenda ni...dia macam tanya2 soalan la..soo ape2 nak tanya gua tanye laa..gua jawab le dgn penuh hemah..hahaha..

Cuti ni macm x best la sbenarnya..rase macam xde ape yg best nak buat..cam xde life pon ade..rindukan suasana kat perak pon ade..rindu kat kawan2 kat sane pon ade....even perak tu xde ape,but it was so meaningful for me actually..lepas abis diploma nih,haaa baru la kita tahu susah x susah nak idopp kat bumi nih..itu kalo x sambung degree la..

cite pasal degree ni,aish gua cukup pasrah sangat bile pikir (cam sial je ayat pasrah tu..hahahaha)..camne eh??gua bukan xnak sambung tau..tapi gua pikir kos n tempat tu la..sbb gua cadang nak wat secare part time study while gua bisnes kat perak tuh..soo,gua pikir,kalo kat s.alam ade kos yg gua nak tuh,ok la,alhamdulillah..gua x kesah sgt nak ulang alik..tapi kalo katenye ade kat kelantan or kedah je..huii..jenoh weh..gua nak amik printing sbenarnya..sbb gua rase macam kurang berbakat la kat advertising ni..geng2 ni sume pakat nak amik advert..haish..pasrah..pasrah..bagi nasihat sket..tolong..

urmm..xde ape dah nak cite..gua pon keletihan sbnrnya nih..baru lagi balek kerja..tapi karang nak g mnum lak ngan brader2 gua..hahaha..oklah guys..doa2kan la spaya hati gua ni tabah sket hadapi dugaan nih..dapat gaju nnti gua blanje..hahaha..orang2 tertentu je la..hehehe..ok guys,t'care..bye..love u guys.. :)

Monday, May 10, 2010

Bored..

Assalamualaikum guys..

wah..agak buhsan la skrang ni..tadi pegi mintak keje then dia kata akan kol..maybe esok or lusa dapat la tuh..x kesah la..janji bulan depan aku da berduit..kena wat persiapan awal nih,nak kena beli sunblock byk2 sket..hahaha..gile ko,dok keje kat shell tu,sehari je buleh itam..nak memutih kulit nih,4 bulan lom tentu..hahaha..tapi harapnya banyak keje belah dalam la(cashier)..letih weh dok lua jad attendant pump tuh..ngan skrang ni cuaca panasnyee..huiii..tapi x kesah la..daripada gua dok saje,on9 24/7,membesarkan perot kat umah,mengabihkan duit ngan kawan2,baekla gua keje..x gitu?? :)

Gua sbenarnya xtau nak story ape arini..tapi sebab buhsan sgt,so gua taip je la menda yg terlintas..haa..ari sabtu baru2 nih gua g tgk bola Pahang lwn Kelantan kat Stadium Darul makmur(SDM)..huiii..best beb..gua yg asalnya malu2 kucing nak teriok nih,dah jadi lupa diri dah biler pahang leading 3-1 mase tuh..hahaha..dah la geng2 askar merah penuhkan stadium aritu..mula2 depa bising arr..dan kena titik,teros senyap..kena nganjing ngan kami pon x berbalas..hahaha..time2 gile tuh,gua terasa la tekak gua bedarah pasal jerit kuat sgt..hahaha..skrang ni pon gua mcam sakit lagi kat tekak nih,nak telan air liur pon sakit..tapi puasss..next2 game mmg gua x sabar nak follow..

Cite pasal bola pahang ni,gua dah ade la skit research utk major gua sem depan..stakat ni gua dah dapatkan maklumat pantang larang utk gua buat pasal Ultras Pahang,The Elephants Armys..ultras ni ade pantang larangnye,diaorg paling anti ngan media..maknanya gua mmg x bole nak wat advertising pasal ultras..maknanya item2 souvenir je la yg gua bole design utk ultras..tapi utk pahang FA ngan TokGajah.com(TGC),haa..mmg macam2 menda gua bole buat..dah macam2 idea masuk dlm otak nih..nak tggu khidmat nasihat dr lect gua je..hehehe..tapi xpe..research lagiiii...



k lah guys..gua pon dah xtau nak tulis ape..so thanx 4 reading..any comment amatlah digalakkan..hehehe..bye..

Assalamualaikum..love u guys.. :)

p/s:happy mothers day to all supermom in the world escpecially my mom..thanx 4 bring me to this world and grew me up..naim da dapat gaji nanti naim beli adiah skali ngan birthday..hehehe..love u mom.. :)

P/s lagi..:Untuk diet di kuantan adalah mustahil..haih~..burpp..alhamdulillah..



Here's my super mom.. :D
huu..bepeluh2 gua mcm gua lak dok atas padang..hahaa

Dok sebelah je ngan rejimen2 askar merah..x gerun beb..hahaha

sikit punye byk askar merah conquer..mane org pahang??huh!

Friday, May 7, 2010

Yang dinanti dan yang x brape dinanti tiba jugak akhirnya..

Assalamualaikum guys.. :)

YANG DINANTI2KAN..

Alhamdulillah..akhirnya abis n siap jgak work2 utk sem 5 yg penuh cbaran nih..gileerr ahh..x sangka gua yg x terer ni boleh siap gak minor gua..hahahaha..nasib plak x kena ketuk kaw2 ngan judges..nasib baik2...yg ketara,mmg byk lgi la gua kena baiki diri dlm bab2 design nih..kadang2 rase cam xde bakat pon ade..tapi xpe..try la kan..of coz la jeles n tercabar tgk work2 kwn2 yg gempak2 tuh..tap jeles gua ni jeles yg sihat la..xde la smpai nak pedajal n buruk2kan kawan2 kan??opss..terlebih sudaaa...hahaha..mane2 kawan2 gua yg berjaya tuh,gua tumpang happy utk korang..gua cuba tolong stakat yg mampu utk tgk korang berjaya..cuma harap2 sape2 yg gua penah tlg tu,harap2 ingat lah gua..hehehe..doa2kan utk gua..gua ni bukan terer sgt..tolong org tu terer la..hahaha..
Dan yang dinanti jgak adalah cuti..gile,sape x suke cuti kot??time ni la nak bgun tghhari pon..hahahaha..cuti ni gua nak keje..dapat gaji gua nk shopping puas2..ape ingat gua x suke shopping ke??gua ni kaki jgak kalo poket berisi..nyampah gak asyik pkai baju same je..awek2 tgk pon nyampah..hahaha..cadangnya nak beli 1 formal suit..hehehe..baru gempak beb present major..pastu cuti nih gua nak g stadium puas2 join ultras pahang..hehehe..cadangnya nak rebrand tokgajah utk major..soo..kena la research ape yg patot..ingat pesan tok guru nih...

YANG X BRAPE DINANTI...

Of coz la kalo dah namanye cuti sem,mase tu jgak la gua akan bepisah ngan kawan2 kat perak tuh..haih~..ntah a,cuti2 sblum ni rase cam biasa je..tapi kali ni rase cam x best sket nak bepisah nih..maybe sbab dah makin rapat n rapat..sem depan lak dah last sem..perghh..lagi xleh trime..mmg cewet la gua kot da abis nnti bak kate seseorang..hahaha..ye la..mcm gua ckp sblum nih,kat kuantan ni gua mane ade rmai kaki2 cam kat sane tuh..tu la yg gua syg sgt nak bepisah even cuti sem ni pon..


Oklah guys..trimaslah kalo ade yg sudi membaca repekan gua yang dah makin melalut3

Antara mereka2 yg kusayangi di perak..
here's the judges for our minor presentation..
ni la booth al-ikhsan gua yg x sberapa..thanx to en.lan for lecturing.. :)
bikers KL..hahaha