Thursday, October 27, 2011

Pagi yang gelap..

Asslamualaikum..

wow,dah brape lama aku x tgk blog ni. Padahal hari2 aku on9..hahaha..bukan ape,rasa dah macam malas plak nak tulis2 ni dah..rasa cam xde tujuan..tapi peduli la kan,aku anggap blog ni mcm diary on9 aku laa..hehe..

Sejak 2 minggu ni hari2 hujan..pagi panas petang ujan macam pagi yg panas tadi x wujud..Alhamdulillah la,cuaca pon sedapp je..tapi yg jadi masalahnya dia buat aku lemau nak buat keje..lemau nak buat keje ni aku x rasa sbb cuaca,tapi sebab cuti 4 bulan tanpa pelajaran tu yang buat aku lemau giler babeng..serius beb..LEMAUUUU~..cuti skejap susah,cuti lama pon susah..haiyoo..ape nak jadi?

lepaih tu nak cita ni,mcm aku dok cakap sbelum ni,pompuan ni time aku cari dia x dapek,time aku x cari..tuuuu diaaa...kejap mai kejap mai habaq hang..haduii..tapi apa2 pon aku masih teguh pendirian lagi..NO GF UNTIL U GOT UR OWN STUFF..boleh ke??hahahaha..insyAllah..(tapi mencabar la jugak..hahahaha)

3 mggu lepaih x silap aku,ada seorang brader datang kat aku masa aku lepas kluar dr tempat makan..dia cakap "Dik,kalau abg tnjukkan adik cara utk kecilkan n trunkan size..(aih,awat nak kecikkan plak??) badan adik,dik minat x??"(owhh..size badan..ingatkan apa tadi..hahahaha!!!) aku pon cakap la "ofcoz la bang minat kalu kena caranya..". So short story cutting ulter,brader tadi tu agen Herbalife..korang penah dengar x??aii,penaja Barcelona xkan la hangpa xtau kan??dia pon tnjuka la gambar dia sbelum ni..gemuk lagi dari aku..so bila aku kata minat tu,dia pon bagi kad,then mntak jmpa nanti ramai2..kire mcm briefing la..aku ckp ok je laa..dalam ati tu mmg nak la sangat..tapi smpai skrang ni x sempat lagi nk jmpa brader tu..tapi aku ada la tanya kt agen herbalife jgak aritu,dia pon dulu gemuk lg dr aku..pompuan..dia kata dia pakai 3 bulan je turun dekat 30kg..PERHHH!!..aku nak turun skilo smggu pon cam haram..tapi kosnya bole tahan laa..utk beli air shake dia tu,bajet sehari dalam RM20 utk 2 kali mnum,pagi n malam..menda ni tahan lapar kita n hadam makanan dgn cepat..kalo nak lagi cepat turun,mnum tu pastu exercise la..sket2 pon xpe...aku mmg tertarik,tapi tgk kos tuu..haihh~~entah laa...tengok la akan datang mcm mana..kalo ade rezeki tu aku pakai laa..smbil tu bole gak menang RM1000..kalo ade rezeki...

hari ni aku x rasa nak menulis panjang2..lagipon idea xde,hati pon tgh panas dgn FAM BANGSAT lagi pasal isu tiket..tapi aku nak mntak korang doa2kanlah aku dapt mencari ketenangan n keredhaan Allah S.W.T..pengakhiran dunia semakin hampir,aku takut x dapat bekalan utk ke sana nanti..doakanlah pintu hati aku tetap ke jalan Allah..

p/s:kalau hang baca ni Lan,aku nak habaq mai ni..Selamat berkonvo skali lagi..tahniah sebab hang mampu bersabar sampai hari ini tercapai..aku dah habaq,sesuatu yg berlaku tu ada sebab..tahniah la noo~~ :D

5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. hehehe..aku tau hang mmg pembaca setia aku..

    ReplyDelete
  3. kekadang jer... tetiba naik kat recent ni... adoss

    ReplyDelete
  4. bro,cmne nak msukkan shoutmix tu kat blog??aku dah buat,then dah copy code dia..tapi nak paste katne??

    ReplyDelete