Thursday, May 5, 2011

Daddy's Home...

Assalamualaikum..

finally,saat yg dinanti2 tiba jugak akhirnya..baliklah aku ke tempat asalku untuk jangka waktu yang lama..in fact,ini la cuti yang paling lama sejak dari thun 2007 dulu masa diploma..3 bulan bercuti untuk ubah sgala2nya..

baru 1 sem degree and its SUCKS!!bukan kerana pelajaran,tapi sebab2 perubahan dalam hidup..dalam masa 1 sem macam2 menda jadi..mmg sama sperti yang dikatakan oleh mentor aku dulu.."percayala ckp saya,smpai masa nanti dlm group awk masing2 akan bwat hal masing..smua akan berpecah,ade yang dpt kwn baru,gaduh sama sndri,ada yg dpt pakwe baru..so be ready je la.." WTF,mentor aku ni ahli nujum ke apa??hahaha..yeah,exactly right..itulah yang terjadi spnjang 1 sem ni..kau gila ke apa?dalam masa 1 sem je kat shah alam ni hmpir semua menda tu jadi??Aku xtau sama ada mmg ni lumrah khidupan dok kat shah alam ni atau mmg dah tiba masanya utk smua tnjuk diri masing2 siapa diri kita sbenarnya..well,mentor aku bercakap berdasarkan pengalamannya dulu kat shah alam jgak..bkn la aku nak ckp shah alam ni pembawak ke apa,tapi maybe gaya hidup kat cni buat masing2 brubah..bila dah kenal orang baru,tempat baru so semua yang lama2 akan hilang cmtu je..stakat ni aku rasa aku x brubah apa2..aku tetap diri aku..cuma..apabila "sesuatu" dah berlaku,aku rasa aku dah kembali jadi Haris Adam 3 tahun yang dulu..yesss..Daddy's home..cukuplah 3 tahun aku jadi orang lain,jadi orang bodoh,jadi orang yang aku pikir2 balik,Tak normal mengikut hukum alam..yelah,3 tahun aku tak penah pandang pompuan lain tak kira cantik mana pon pompuan tuh..normal ke tuh?tak beb..tu bodoh,bangang namanya..so skrang aku rasa aku dah kluar dari watak tuh..and aku rasa life aku pon dah better stakat ni..and apa yg aku dah blajar spanjang 1 sem aku kat sini,JANGAN MUDAH PERCAYA DENGAN ORANG BARU!!tulah kesilapan aku yg terbesar bila aku buat org yang aku baru kenal ni mcm adik bradik..last2 dia tikam kau kat blakang..well then,mcm phrase favourite aku, "What goes around comes around"..hari ni kau buat orang,esok lusa jangan pelik menda sama jadi kat kau..we'll see..well thanx jgak utk kau,sebabkan kau aku rasa aku dah kenal semua sifat kawan2 aku yang sbenar..so semoga bahagia la ko ye..thanx a lot pada semua kawan2 aku yang setia kat blakang aku..xde korang mmg aku rasa aku akn terus jadi orang bodoh..

So buat masa ni aku xde rasa nak cari pompuan lagi (usha2 je macam manusia normal..hahaha)aku harap prancangan aku dalam cuti ni berjaya n akan bagi prubahan besar bila masuk sem baru 3 bulan lagi insAllah..wish me luck..

So,prancangan di waktu ccuti ni,insyAllah lepas konvo nanti awl bln 6 aku nak start keje..tapi tidak lagi dgn shell sebab dah serik..hehehe..insyAllah aku dpt keje as designer kt 1 agency kecil saje kt kuantan ni..aku nak cuba langkah baru yg lbih brani untuk pngalaman baru..dlm masa sama boleh mantapkan skill designer aku..and also,aku nak aktifkan diri dengan geng2 penyokong tegar bolasepak Malaysia n Pahang spanjang cuti ni..walaupon ada orang kata xde hasil pon buat semua menda tuh,aku rasa itu juga sumbangan kami pada pasukan negeri and negara..insyAllah..

ok then,aku pon xde banyak nak crita,rasanya apa yg aku crita tu cukup utk mnggambarkan keadaan aku skrang..hehehe..thanx 4 reading..Salam.. :)

No comments:

Post a Comment