Saturday, January 29, 2011

New Challenge..

Assalamualaikum guys..

yeahh..dapat jgak update..aku sangat2 lah xde masa nak update ke,nak on9 ke sejak masuk ke shah alam..dah masuk sbulan kat shah alam..well,at the begin nampak macam hard,letih,boring,kacau else.but i can see its now becoming more interesting to live in here..kiranya stakat ni aku dah boleh la sesuaikan diri kat sini..yang bestnya,baru sbulan kat sini dah macam2 menda yang jadi..haha..interesting..

stakat ni classmate2 aku sume okeh2 blake..the gud news is,aku,ayen,iqbal,paat,zue,amoy n wan still in the same class..haha..boleh kata macam dah takdir la sebab pembahagian kelas ni random and sangat2 kebetulan kitaorng dpat satu kelas..Alhamdulillah..and we're stick around together..same just like the old days.. :)

memandangkan banyak sngat menda yang jadi and aku pon ada yg dah lupa,so xyah lah citer eh..hehehe..skarang ni tgh cuti mid term..pas cuti ni aku dapat rasa mmg akan bz giler babes laa..tapi dlm masa yg sama dah byk plan2 utk aku buat lepas ni..cume satu je yang x bestnya..PTPTN LAMBAT..aishh..anda sendiri tahulah betapa ruginya apabila tidak berduit di kala cuti raya cina ni..sale belambak2 tapi xleh beli.tengok je laaaaa..hahaha..bukan nak shopping sakan pon tapi juz nak beli menda2 yang perlu..banyak lagi takde..takpe2..ada pros n cons nye..yg eloknya bila dapat lewat2 sket ni so awal2 ni buat aku jimat la sket..n bila dapat sedebuk tu kiranya dah boleh biasakan diri nak berjimat..cuti sem nnti pon xdelah sesak sangat..hehe..

haaa..aku ada satu cite berdasarkan peristiwa yang berlaku baru2 ni..
suma tahu x BAPOK ni ada macam2 jenis..ada bapok yang baik,yang keliru,yang kurang ajar,yang teraniaya,yang xde maruah,yang ada maruah,yang ada class,yang sampah,yang celaka,yang juz suka2 nak nmpak cntik and ada jugak yang kuat agama cuma keliru dgn identiti..n banyak lagi la jenis2 bapok ni..bapok ni dengan gay bagi aku xde beza pon cuma keras dgn lembut je..dlm post aku yg sbelum ni pon aku dah citer pandangan aku ttg golongan gay n bapok ni..mmg aku ada ckap yang diaorang ni x smestinya jahat cuma kadang2 confuse..jadi pada bapok2 kat luar sana,anda ni bapok yang bagaimana??golongan mana anda berada??aku tanya soalan ni saje je sebab baru2 ni ada kes skit dengan seorang bapok yang kurang ajar,celaka,bajet bagus and mengaku dirinya xde maruah..well..that's fine,itu hak dia nak jadi org xde maruah..tapi satu je,jangan sentuh budak2 aku..jangan nak ugut2 nak rogol,nak serang,nak ajar budak2 aku..kalau kau dah buat silap juz admit it..nak malu buat apa kan ko kata kau xde maruah??siap nak ajak2 plak brother2 kau serang budak2 aku??wahh..ganas la bapok ni..badan kecik je tapi kering..(kononnya)
tapi bagus la memandangkan diaorang pon dah setel(walaupon aku tgk mcm x setel lagi),so aku pon xyah lah nak pnjang2kan citer..tapi lepas ni agak2 la sket ye..anda kata anda ada ramai kabel besar2..wow..sangat takut..tapi sekuat2 seseorang tu pasti ada yang lebih kuat..so watchout..xyah la nak gaduh2 x puas hati sebab malu atas sebab salah yang anda dah buat..kitaorang tak pegi tampar kau pon dah kira baik hati..so terima kasih la kat kami ye??hahaha..bukan aku x hormat bapok2 ni..tapi bapok2 ni yang buatkan aku x hormat kat diaorang..so pikirla baik2 yeee

ok enough citer aksi,aku nak buat 1 sesi nasihat plak..hahaha..
well,ada orang cakap kat aku,"sampai masa nanti,korang mesti akan ikot haluan masing2"..maksudnya dlm relationship kitaorng kat sana..well,dia cakap berdasarkan pengalaman so menda2 tu memang berlaku..memang betul,hubungan aku dengan kawan2 aku kat sana mungkin boleh berubah kalau x dijaga dengan betul2..mungkin harini kitaorng stick together,jalan sama2,makan minum gelak n macam2 lagi la sama2..but x mustahil satu hari nanti sume tu brubah..masing2 dah ada haluan masing2,mungkin ada yg jmpa pakwe ke,awek baru ke n sume hubungan tu brubah..well,semestinya secara pribadi aku x suka langsung kalu sume tu berlaku..mmg satu bala la kalo sume tu jadi..so aku harap2 sangat pada sume kawan2 aku kat sana..PLEASE PLEASE PLEASE for a million time,never let that happen..coz i love u guys so much..jangan mudah percaya dgn cakap2 orang..apa2 yang tak puas hati juz terus terang n straight to da point..aku tahu korang pon sayangkan hubungan kita sume..so jagalah dengan baik..kalo korang gadoh2 siap aku lempang sorang2..hahaha..kidding..

k lah,x tahu nak merepek apa,ada banyak lagi citer tapi aku rasa xyah lah citer..maybe sampai masa nnti..ape2 pon aku x sabar nak tgk 1st game liga super malam ni..yeahh..terbaekk..thank god aku cuti masa 1st game season ni..hahaha..hope season ni lbih baek utk Tok Gajah n lebih baik utk bolasepak Malaysia..

ok guys,t'care n enjoy urself spanjang cuti..Love u guys so much..salam.. :)