Friday, December 10, 2010

Alhamdulillah...again..

Assalamualaikum..

Hari ni result akhir semester aku kluar..final year..and Alhamdulillah,yang last sem ni lah yang paling tggi sepanjang 6 smester n 3 tahun aku berhijrah ke sana..cuma agak terkilan sebab x berjaya jugak nak dapat dekan..x cukup usaha lagi nii..tapi camne2 pon aku trime jee..xde hal lah..janji xde repeat,n result mningkat sudah..dalam masa sama aku kagumi diri aku sndiri yang masih boleh dapat result yg membanggakan even dengan macam2 dugaan n masalah daripada awal sem..masalah duit la,kesihatan la,hati la,perasaan laa..macam2..Alhamdulillah sumenya berbaloi.. :)

Tapi aku mmg kagum giler la dgn budak2 batch aku..ramai gila kot dekan..giler arhh..even aku x tersenarai sama tapi aku cukup bangga n hepi la dengan diaorang..they deserve it..mmg aku tgk diaorg sangat2 rajin n tekun masa buat keje..ada yang slalu kena psycho dgn lecturer..ahhaha..paling x boleh blah iqbal laa..asal jumpa encik shahril nak proceed je mesti kena psycho..pastu senyaaaap je..buat muka sedih,cakap pon terketar2..hahaha..tapi yang bagusnya,bila sampai je rumah,bukak peti sejuk,minum soya 2 3 teguk then trus bukak PC n mengadap sketch..sketch mamat ni la paling bersepah2 skali kat umah tu..pastu dgn x pakai bajunya..sluar pendek paras atas pusat..HAHAHAH!!Hasilnya,ko dapat 4 flat bal..gilerr ko..4 flat kot...kira mmg dah terbukti ko antara student lelaki terbaik dlm kelas kita..so prud of u la Bal..aku mmg xleh lupa la ngan ko ni bal..tapi dia jgak la slalu jadi mangsa aku kalo time aku badmood..slalu kena marah..tapi dia x mlawan pon..abis kuat pon dia senyaap je..kadang2 tu sakit hati jgak dgn mamat ni..suka tanya soalan same byk kali..mane aku x marah??tapi kalo dok merepek dgn ko mmg best..bagus jgak otak ko ni x brape nak soleh,sbb bole merepek menda2 yg mmg x tercapai akalmu..hahaha..tapi ko caye atau x bal,antara byk2 kwn2 kat perak tuh,ko yang ke-2 aku paling sayang lepas "adik" aku ayen..walaupon ko kdg2 mnyakitkan hati..tapi bersahabat ni x manis kalo xde gaduh2..kan??aku mmg harap sangat degree nanti kita dok sama2 lagi..bole jgak aku lepas tension kat ko..hahaha..

Then Ayen,adik angkat aku nih..walaupon beza brape bulan je.tapi mak aku ah naikkan pangkat dia sbg anaknya..haaa..bkn sng tau ayen..antara penerima2 darjah kebesaran tu Kamal,lan dgn ko je tau..haa..tepuk skeett..mamat ni sejak 1st sem lagi dah dok dgn aku..dia mmg sgt byk membantu aku kalo time2 nak lukis figure2 nih..mamat ni kalo wat keje dia dok senyaaap je dalam bilik..dok intai2 tgh wat sketch..sketch dia ni mmg kemas n idea mmg bgus..dia mmg guna kpakaran dia mlukis utk work dia..sbb tu encik shahril aku x penah tgk marah Ayen nih..sbb mmg dia rajin..abih2 tensen dia mengadap PSP kjap..kadang2 memekak dgn gitar dia..nak je aku simbah dgn air basuh baju Salad..hahaha..hasilnya,dapat jugak ko dekan last sem ni kan ayen..aku jugak yg x merasa..tapi mmg dia la pling byk skali tlg aku..cuma kadang2 aku sakit ati dgn mamat ni sbb xnak makan..aih?membe xnak makan pon marah??aku kadang2 paham la mamat ni sesak duit..tu pasal slalu xnak makan..yg aku geram aku nak blanje pon xnak..segan kononnya..Wey ayen,dengan aku ni x payah la ko nak segan2..aku lempang kang..haaaaa..ko tu da mcm adik bradik aku dah..apa2 nak mntak tlg ckp je..ni segan2..sepak kang baru rasa..haahaha..mamat ni pon slalu jgak jadi mangsa amarah aku..(aku ni keje mmg maraaaahh jee..isk2..)ye la,kadang2 geram mamat ni slalu lupa..lupa kunci umah la,lupa itu la ini laa..haih..nak kata makan semut tak..tapi ape2 pon tahniah sbb ko dok ranking no.1 kwn2 pling aku syg kat perak.. :)

tapi si Lan (hazran bukan nama sebenar) pon bole tahan jgak..dia ni sejak sem 3 je baru kenal dgn aku sbb dia bru msuk dari uitm Kelantan..tapi mamat ni mmg klakar..dgn bdn mcm dah tggal rangkanya,muka selamba,mata lebam..kalo org x kenal mamat ni,kalo time dia buka cemin mata mmg org ingat mat ganja..hahahaha..sory lan..tapi dia ni clean ok..bagus punya budak..dlm rmai2 membe2 laki,dia ni a yang aku x penah marah..mamat ni mase ujung2 sem 6 byk lepak umah aku..dlm kol 1 dia bangun tido,pastu buat2 sketch sket pastu ilang dengan kancil dia g makan..pastu lepas maghrib ajak aku makan..then balik2 menghadap laptop kjap pastu ilang lah dia dibuai mimpi..yang xleh blanya mamat ni,dia suka tido dekat ceruk2..kadang tu dok rapat ke dinding..yang xleh blanya skali tu penah kpale dia da nak sampai dlm tandas dah..hahahaha..mcm mana aku x ckp dia ni mcm mat ganja??lagi satu mamat ni mmg mat indon punya budak la..dok uuuulang lagu indon kat lappy dia tuh..smpai dgn aku2 dah terjebak dgn lagu indon ni..tapi,pecaya atau x,walaupon mamat ni baru aku kenal sbelum membe2 yg len,dgn dia sorang je kt antara mmbe2 laki kat perak ni yang aku byk kongsi crita2 pribadi..coz he is a very good listener..korang jgn maen,mamat ni nmpak je cmni,tapi awek skali pasang 3 4..haa..Lan ni awal2 sem dulu dia mcm hanyut sket bab major dia..pastu da tgh2 dia lepak2 kt umah aku baru la rajin..tapi dia ni mmg antara yg paling byk skali aku terhutang budi..terutamanya bab2 pnjam keta,tlg hantar2,amik aku kat stesen bas n mcm2 lagi la..thanx a lot la lan oi..peduli apa orang habaq kat hang,janji aku ni ada kat sisi hang..haha..aku kenal hang ni mcm mana..walaupon hang ni kadang2 loqlaq jgak tapi aku ttp syg hang no..hang nanti dah kawen hang jgn lupa aku no..hehehe.. :)

Si amoy,budak pompuan paling gedik manja skali la dlm kalangan sahabat2 aku..hahaha..kalo dok lepak dgn dia ni mmg letih laa..dok geeelak je..walaupon kadang2 dia wat lawak x jadi n dia sorang je gelak..itu yang jadi lawak kat kitaorg plak..dia ni lbih dikenali sbg dr love..haaa..jgn memain..bab2 cintan cintun ni serah je kat dia..kalo jawatan kerajaan ada yg untuk slesaikan msalah cinta ni bagi je kat dia..dia ni mula2 snyap je sorang2..pstu aku dgn ayen laa yg mula2 tegur dia dlm kelas..xde kawan katanya,pastu aku dgn ayen pon basuh la dia..(slamber je basuh orang baru kenal..hahaha)pastu baru la dia rapat dgn bdk2 pompuan..sbb tu la antara kwn2 pmpuan ni aku paling rapat n mesra dgn dia..walaupon dia lahir awal dari aku,tapi aku anggap dia mcm adik aku plak..hahaha..aku ni kira abg long la dlm ramai2 tu..dia ni pon byk jasa tlg aku slesaikan masalah2 hati nih..cewaahh..hahaha..thanx a lot la moy..aku doakan ko berjaya dalam idup.. :D

si wan plak aku kenal dari part 1 jgak..1 kelas..dia ni masa part1 kerek sehh..mane nak kawan dgn aku yang skema ni..dia kwn dgn bdk hot2 jee..kekwat..hahaha..start part 2 baru la dia rapat sket dgn aku..byk jgak la aku kongsi dgn dia ni..tapi kalo bab keje mmg cerewet minah ni..nak je aku tampa2 muka tuh..hahaha..pastu asyik gaaadoh je dgn pakwe..yg xleh blahnye pakwe dia jeles dgn aku..hahaha..ape kes??tapi dia ni pon byk sgt tolong aku..dgn dia la 1st time aku pnjam duit dgn pmpuan..dia ni mmg x berkira punya orang..tapi yg bestnya dia ni,mulut tu x berenti pok pek pok pek..kadang2 aku pon x paham menda dia crita...tapi layan je laa..kang mrajuk plak..hahaha..penah la skali aku x tegur dgn dia..x pasal2 nak marah aku..lempang kang..hahaha..tapi cmne2 pon baik jgak..tapi mmg syok kalo usik dia ni..mulut tu mmg xleh nak cover..hahaha..sbb tu la iqbal syg kat bini dia ni..hahahah!!mampos aku kalo pakwe dia baca ni..gurau2 je wan..hehehe..anyway thanx a lot la wan..ko byk tlg aku..smoga ko dapat kebahagiaan.. :)

sepanjang 4 sem aku blaja dgn encik shahril..hahaha..lecturer yg paling femes,sempoi gebu n kurus skali kat UiTM..hahaha..3 sem aku blaja dgn dia mmg x penah dapat A..even aku rapat dgn dia,tapi dia mmg professional..xde pilih2 kasih..aku rapat pon bkn sbb nak bodek markah ke apa..tapi sbb dia mmg sporting n mmg layan..jiwa muda org cakap even umur da dekat 30..hahaha..tapi byk menda la yang boleh dikongsi dengan encik ni..dia cakap "saya x kesah,time kat lua kita bole jadi kawan2,time keje kita keje.."yeah..mmg pon..dia mmg lecturer yg paling rapat la dgn kitaorg sampai ada la yg dengki2 cakap kitaorg ni dok kipas2..hahaha..sory la derr..x penah terniat pon mcam tu k..buktinya,aku penah jgak kena halau kelas dgn dia sbb x siap sketch..hahaha..merasa laa..aku x tekejut pon sbb aku tau kalo bab keje mmg serius..xde bodek2..tapi encik ni kalo time review mmg kekwat..hahaha..masuk2 kelas buat muka ganas skeett,pastu cakap pon kerek2 je..hahaha..psycho laa..work aku pon ade je kena koyak..yg the best dlm kelas pon kena koyaak..tapi mmg aku respek la kat dia..knowledge dia ttg grafik mmg mantop..tanya je apa2,dia petik mcm tuu jee..n time dia mengajar mmg dia kongsi abis2..aku suka tgk dia mengajar sbb mmg tersusun..kira senang nak follow..tapi mmg letih sket laaa nak proceed dgn encik nii..tapi hasilnya mmg tip top..kalo x,xkan la aku merasa A dgn dia last sem ni..hahaha..giler,mcm x caye aku dapat A- dgn dia sbb mmg diakui oleh pakar2 pergigian seluruh dunia encik ni mmg kedekut markah..hahaha..akhirnya dapat jugak A dgn dia..hehehe..thanx a lot la encik..mmg encik byk la bgi dorongan kat saya n sume student untuk majukan diri..kalo saya berjaya mmg saya x lupa la encik..kita pegi nandos la nanti..hahaha..

tapi,antara ramai2 org yang tolong aku utk fina year ni,ada sorang yang mmg byk sgt berkorban utk aku..sape lagi kalo bukan mak aku..sejak aboh da xde,mak mmg sungguh2 jalankan tanggungjawab dia kat aku..boleh aku cakap 40% utk final ni mmg byk bergantung pada mak aku dari segi kewangan,tlg buat mockup,bagi smangat,nasihat n macam2 lagi..Mak aku dah letak level yang sangat tinggi untuk aku balas jasa beliau..mmg xkan terbalas la jasa ibu ni sampai aku mati..mak,kalo naim berjaya,tu sume sebab mak n aboh..naim dah dapat mak n aboh yang terbaik skali kat dunia ni..cuma naim kadang2 x pandai nak tnjuk sayang naim kat mak aboh..Naim mintak ampun banyak2 atas sgala salah silap naim..n naim ucap terima kasih banyak2 sebab mak ngan aboh dah didik naim dgn baik..naim janji xkan hampakan mak dgn aboh..I Love U MOM!!

Arwah ayah aku mmg sangat besar jasanya kat aku..daripada aku tadika,skolah rendah,skolah mnengah n sampai lah abis U ni..even Aboh dah pergi skalipun,dia tetap tggalkan bekalan2 utk kitaorg teruskan hidup..sangat2 terkilan aku x dapat peluk n cium aboh lagi..n aku x dapt balas jasa dia yg sangat besar..he is da best father n also my bestfriend i ever had..betol..hubungan aku dgn aboh sgt2 rapat..maybe sbb aku satu2nya anak laki dia..then korang boleh paham sendiri mcm mana x tentu halanya hidup aku bila kehilangan dia..tapi Alhamdulillah aku dapat trima dengan baik..life must go on..no matter what..Aboh,terima kasih banyak2..Semua doa2 naim sentiasa untuk Aboh..I Love U sooo Much Dad..

hurmm..rasanya entry kali ni da mcm lari sket dari awalannya..hahaha..tapi ini salah satu cara aku nak luahkan kegembiraan n terima kasih aku pada ramai orang..pada pihak Pahang F.A n TGC pon nak ucap trima kasih jgak sbb byk tlg aku utk final projek ni..terima kasih banyak2 kat sume kawan2 yang ada yg x disebut tu..jgn terasa,nak tulis satu2 letih beb..tapi apa2 pon memori aku dgn korang xkan terpadam..jasa2 korang aku ingat sampai mati..n orang2 yang dah banyak tolong aku dari sem 1 sampai la sem 6 aku ucapkan terima kasih banyak2..x tahu la cmne nak balas jasa korang..senang nanti korang dtg kuantan la..aku blanje..hehehe..Aku harap degree nanti kita akan sama2 lagi..sbb x puas lagi dengan korang..thanx jgak pada sume lecturer2 uitm perak grafik trutamanya sbb banyak berkongsi ilmu dan pengalaman utk mendidik sya daripada kosong sampai la menjadi manusia..Allah je yang dapat balas jasa anda..

thats all guys,kalau ada apa2 tersalah cakap or tulis kat atas tuh,aku mintak maaf k..gurau2 jee..jangan terasa tau..i'll see u later..bye..love u soo much.. :)



No comments:

Post a Comment