Wednesday, December 15, 2010

1 peristiwa, 2 pengalaman berbeza..

Assalamualaikum guys..

yeah,hari ni aku nak kongsi 1 kisah yang sgt best..paling best n lawak la spanjang aku hidup kt bumi ni slame 21 tahun..hahaha..peristiwa ni baru je terjadi sebentar tadi (14 disember 2010, 11.50 mlm..)kisah ni terjadi semasa aku Haris Adam(H.A) bkn nama sebenar,Kamal Nazrin (K.N) pon bkn nama sebenar dan Fadzlan Ramali (F.R) bkn nama sbenar jugak sedang dlm perjalanan pulang dari lepak kat TC (teluk cempedak) bkn nama tmpat sbenar..mula2 kita lihat pandangan dari aku H.A di dlm pristiwa ni..saksikan lakonan semula di bawah..hehehe..

Di dalam kereta aku..

K.N: "alamak bro..credit aku dah abis laa..singgah 7E jap eh.."
H.A: "Oraiittt..."

H.A pon memparkkan kretanya betol2 dia hadapan 7E.K.N pon masuk ke dalam utk beli top up.smentara itu H.A dan F.R dok berbual di dlm kereta..

H.A:"hek eleh bapok ni,klua je la..mcm besar sgt kreta tu..bongok..dah la bapok..!"H.A memaki2 smbil didengari dgn redha oleh F.R apbila sebuah kereta yg dipandu oleh seorang bapok membuatkan kereta H.A seoalah2 menghalang dan mnyusahkan dia daripada dipandu kluar dari jalan itu..

F.R: "eh..serius ke bapok??"
H.A:"ha'ah..slalu dia isi mnyak masa aku keje shell dulu.kaya kot bapok ni.slalu sangat aku tgk bdk2 muda laki ikot dia.cam siaal je.."H.A memaki lagi apabila mengenangkan prasaan menyampahnya kat bapok itu.Sambil2 itu H.A memerhatikan K.N di dlm 7E yg sedang membayar top upnya.Dalam hatinya berkata,"muka hensem,memang padan la ko slalu kena kacau dgn bapok K.N oii..nasib bek bapok tadi dah blah..kalo tak dgn ko2 dia angkut.."

sambil menunggu,H.A dan F.R ikot menyanyi lagu yg dikumandangkan di radio Hitz.fm, what if..dlm masa yg sama,sebuah viva berwarna putih masuk di parkir yang agak berdekatan kereta H.A..seorang awek keluar dari dalam kereta masuk ke 7E smabil pakwenya tunggu dlm kereta..

F.R:"hek eleh awek ni,nak masuk 7E pon siap bwk handbag bagai.."
H.A:"alaa,takut pakwe dia curi duit dia la tu kalo smpan dlm kreta..muka pakwe dia pon cam perompak je.."sumpah H.A sesuka hatinya lagi walaupun menyedari tindakannya berdosa..Astaughfirullah...

semasa awek tu masuk ke 7E,K.N pon keluar dan berselisih dgn awek tu..H.A hanya memerhatikan K.N smbil terus menyanyikan lagu di radio smentara F.R di blakang meracau2 mcm org gila..(nak kasi sedap crita..hehe).K.N terus berjalan sambil leka memerhatikan H/p di tangannya.namun H.A merasakan ada sesuatu yg x kena..

H.A:"aik..?nak gi mana plak mamat nih??yang pusing jauh sangat tu knape??"kata H.A di dalam hati.F.R masa itu berhenti meroyan dan ikot H.A memerhatikan pergerakan K.N..(perghh..lan bole baca pikiran aku..hahaha)

K.N terus berjalan dengan yakin dan bangganya setelah berjaya membeli topup maxis 10 hinggitnya dan tetap leka memerhatikan H/P di tgnnya.sedikitpun dia tidak menoleh ke arah H.A dan F.R yg menunggu di dalam kereta smbil memerhatikannya...

H.A:"Weh2..lan,Kamal salah kereta dow!!"

K.N yg yakin terus berjalan menuju ke kereta viva yg turut berwarna putih seperti kereta H.A..bukan itu sahaja,malah K.N dgn riak & takburnya terus membuka pintu kereta tersebut,masuk dan terus duduk di sebelah pakwe awek tadi yang sambil tadi turut memerhatikan K.N yang dgn tenang menuju dan masuk ke keretanya.bukan itu sahaja,malah K.N yang masih belum sedar terus menutup pintu kereta tersebut tanpa menyedari kesilapannya itu.Dan dengan selambanya dia membuka lampu dlm kereta tersebut utk melihat digit2 topup di atas kertas di tangannya..

H.A dan F.R yang memerhatikan dari tadi sudah tidak dapat menahan lagi lalu terus berderai gelak tawa mereka sampai bergegar2 kereta H.A...

H.A:"WAARRGGHHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!"
F.R:"HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHA!!!!HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...HAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!
H.A:"UHUKK UHUUKK!!!WARRGHAHAHAHAHAHAHAHAHAH...HAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!

K.N dilihat terkejut apabila ditegur oleh pmandu terbabit..lalu dia dengan tergesa2 terus keluar daripada kereta itu menuju ke kereta H.A di mana 2 penghuni di dalamnya sudah hampir nazak dan hampir terburai isi perut mereka akibat tdk tertahan2 lagi bergelak sakan melihat peristiwa tersebut...

Sekarang,mari kita lihat bagaimana pula peristiwa ini berlaku daripada pandangan Hero utama filem ini iaitu K.N....berikut pengalaman yang diceritakan semula oleh K.N dlm pritiwa tersebut..~~~~

Di dalam kereta aku..

K.N: "alamak bro..credit aku dah abis laa..singgah 7E jap eh.."
H.A: "Oraiittt..."

H.A pon memparkkan kretanya betol2 dia hadapan 7E.K.N pon masuk ke dalam utk beli top up.

K.N:"hye awak,mintak top up maxis 10 ada x?"tanya K.N kpada awek yg menjaga kaunter 7E masa tu sambil menunjukkan pandangan mata menggoda.
Awek 7E:"ada,skejap ye.."
K.N: "letak kari lebih awak eh.."(rekaan utk sedapkan crita..)

setelah membuat bayaran,K.N pon menuju ke pintu keluar sambil mengenyit mata pada awek tadi yg kemudiannya terus pengsan tdak sedarkan diri.Mengikut laporan,awek tersebut sedang dikejarkan ke E.R HTAA..Sambil itu K.N berselisih dgn seorang awek yg masuk ke 7E..

K.N:"boleh tahan la ko ni.."gumam K.N dalam hatinya..

sambil itu dia terus berjalan menuju ke kereta smbil tdk memerhatikan skeliling..hanya pada H/p nya..

K.N:"menatang ni,xnak masuk plak..eiii.." sumpah K.N apabila topupnya x masuk2..

tatkala smpai di kereta,K.N terus membuka pintu dan terus masuk serta duduk di seat hadapan seperti biasa.Namun K.N menyedari sesuatu yg agak ganjil..

K.N:"asal laen sangat bau kereta ni??"gumamnya dlm hati lagi sambil matanya terus tertumpu pada H/p di tangan.Disebabkan suasana gelap dalam kereta yg menyukarkannya utk mlihat nombor2 topup,dia terus membuka lampu di dalam kereta.Tiba2...

Driver: "err..bang,lu salah keleta la.."
K.N:" .............."

Krik krik krikkkk ( bunyi cengkerik )

pandangan mata mereka bertemu seketika.K.N yang agak kebingungan sekejap terdiam seketika.

K.N:" ALAMAK!!SORRY BANG SORRYY.." jerit kamal sambil menutup lampu tersebut dan membuka pintu serta keluar dengan segera.Stelah keluar dia melihat H.A dan F.R di dalam kereta sedang berbuih2 mulut gelak sehinggakan kereta mereka hampir2 terbalik dek pergerakan mereka berdua di dalam kereta itu yg penuh emosi..

K.N:"AMBOI,SAMPAI BERGEGAR2 KERETA KORANG GELAKKAN AKU..SSIIIIOOOOTTTTT!!!!KENAPA INI BERLAKU PADA AKU!!??KENAPAA??KENAAPAA!!!!!!???" jerit K.N di dalam hati sambil masuk kedalam kereta yang sebenar.

seketika K.N turut join menggelakkan dirinya di atas pristiwa yang sangat memalukan itu..mereka bertiga terus menerus gelak tanpa henti slama kira2 2 minit di dalam kereta tersebut smpaikan kereta viva tersebut blah pon x prasan..

-the end..

maka tamatlah sudah kisah pristiwa yg x mungkin aku lupakan smpai bila2..memang terbaek..aku x penah tgk ksilapan yg amat besar tu spanjang 21 thun aku bernafas..HAHAHAHAHA!!bila ingat balik muka selamba kamal masuk kreta tu,muka mamat driver tu dok peratikan dia,mmg x boleh blah..sumpah rugi gila x dapat rakam..aku rasa kalo aku sedar ksilapan tu beberapa saat lbih awal,mungkin lan sempat rakam kjadian tu..hahaha..xpelah,xde rezki..kalo x,korang tgk kompom boleh pecah perut la..lepas ni mmg aku nak cari parking kat sbelah kreta2 yg sama dgn aku bwk then standby kamera..hahaha..

oklah guys,aku pon dah letih gelak,bercerita,malam ni kena tdo awal sket sbb esok nak gerak ke KL utk tgk game AFF Malaysia lwn Vietnam kat SBJ..kesimpulannya disini,berhati2lah apabila anda berjalan kembali ke kereta..kalo terjadi pada anda,ianya mmg memalukan..hahahaha..nasib baek driver tu bukan bapok yg dok usha si kamal ni lama dah..hahahahaha..

oraiit guyss..gudnite..thanx 4 reading..heheheh :D

1 comment:

  1. hahahahhahahahahah......kan best kalo kak ena ada kat situ masa tu..hahahhahahah

    ReplyDelete