Monday, November 15, 2010

need to be strong..

Assalamualaikum..

dah hampir 3 bulan kot aku x tulis blog??wah..lama sangat..actually byk sangat cite nk kongsi..tapi tau je la final year..sibuk nak mati punye..1st time la aku merasa 2 hari x tido..tapi x ckup xtreme lagi kot??hehehe..

Well,Alhamdulillah,akhirnya sume projek2 kami sem ni dah berjaya disiapkan..ada yang superb n ada yang so so je..aku punye rasanya ada la meningkat sikit dari yg sebelum2 ni..xpela janji sumenya dah lepas..syukur..sampai 1 tahap dulu aku x yakin jgak boleh ke aku abiskan major n 3d tu??tapi mmg seperti yang pecaya dari awal2 lagi,insyAllah boleh..kawan2 aku yang lain pon berjaya..tahniah untuk kita sume..tapi nak abiskan tu mmg azab kan?even smnggu sbelum nak abis pon dah macam apa dah..rumah aku tu cantik sikit je dari rumah terbiar..haha..hidup pon jadi x teratur..hahaha..mmg kelakar la bila ingat balik..tido pon masing2 dah macam2 pose..siap ada yang tido kat penjuru2 je..ada yang kepala dah nak masuk ke bilik air pon..hahha..syukur sangat2 kita sume dah berjaya..semoga result kita sume setimpal dengan apa yang dah kita usahakan..thanx a lot to our lecturers encik Shahril,encik Junid n Puan Norita yang banyak sangat tolong n bagi motivasi kat kami..tolong hilangan stress kami dengan gelak tawa..n tolong indahkan jalan cite zaman study kami dengan ada yang penah dihalau kelas..hahaha..pengajaran tu..thanx a lot..n sangat2 terima kasih kat mak yang sangat banyak besusah payah utk aku siapkan item2 utk major..mak banyak abiskan masa,duit n tenaga utk aku..aku kadang2 rasa serba salah mintak tolong mak..tapi itu je jalan yang aku ada utk siapkan item2 tu..nampak sangat aku kena belajar banyak lagi utk hidup berdikari..thanx sangat2 mak,naim x mampu nak balas jasa mak tapi naim akan usaha utk bahagiakan mak..dalam pada tu jgak aku kena banyak berterima kasih kat arwah Aboh..dia dah banyak tolong aku spanjang 2 tahun aku kat sana sebelum dia pergi tggalkan aku slamanya..even dia dah pergi pon banyak yang dia tggalkan utk kami skeluarga utk teruskan hidup n utk aku teruskan plajaran aku..trima kasih Aboh..hanya doa je yang naim mampu balas kat Aboh..aku terkilan sangat sebab aboh x sempat nak merasa duit aku sendiri..aboh banyak bagi jasa kat aku tapi aku x sangka aku x sempat nak balas walaupun sikit..hanya doa je aboh..naim sentiasa doakan kebahagiaan aboh kat sana..naim sayang aboh..

thanx jgak kat sume ahli kluarga aku yang sama2 banyak tolong x kira dengan apa cara utk aku teruskan plajaran kat sana..n kepada kawan2 n sahabat yang banyak bagi motivasi n semangat masa2 aku susah hati,jiwa n prasaan..hehe..2 orang yang byk tolong aku soal ni iaitu kamal nazrin n hazran..kamal nazrin tolong masa aku kat kuantan n lan plak tolong tenangkan hati aku masa kat perak..thanx a lot guys..n thanx pada kawan2 lain yang banyak tolong aku siapkan keje,tolong lukis,tolong photoshop,tolong website n trutamanya tolong hilangkan stress masing2 dengan gelak tawa..sume tu akan jadi kenangan yang sangat indah dalam hidup aku..

smalam,aku baru sampai kuantan..sehari sebelum tu merupakan hari terakhir aku dengan kawan2 kat Perak yang sangat aku sayang..hehe..akhirnya saat yang paling aku risaukan tiba jugak akhirnya..mula2 tu rasa cam bole wat biasa n bole keraskan ati lagi..tapi dah otw balik tu mmg aku terasa sangat..cam x caya dah abis 3 tahun aku kat sana..dah sampai masa dah berpisah dengan diaorang..jumpa lagi ke lepas ni?panjang lagi ke umur aku utk jmpa diaorang..??

2 tahun setengah,kira dari part 2 kitaorang mula hidup sama2,makan sama2,gelak sama2,gadoh sama2,wat keje sama2,kena marah sama2,jalan sama2,ada yang menangis sama2 n ada jgak yang tido sama2 (dengan same gender k...)tiba2 je sume dah xde..macam tu je..wahh!!hidup ni mmg kejam..bila dah abis diploma ni,kiranya kita akan bukak buku baru..akan jumpa orang2 baru,jalan hidup yang baru..same je macam masa kita abis skolah dulu..nak sesuaikan diri dengan orang bukannya senang..nak dapatkan kepercayaan n mempercayai orang baru bukannya senang..susahh..

hurm..entahlah,maybe awal2 lagi ni aku terasa lagi..tapi serius,ni la 1st time aku rasa sedih sangat n menangis jgak la utk bepisah dengan kawan2 ni..sayang sangat weh kat diaorang..walaupun kadang2 tu ada masam2 muka tapi dalam ati aku sangat sayang kat diaorang..(kcuali sorang,dia mmg au x suka..hahaha..paham2 je la ye sape..)sgala salah dan silap aku slama kita berkawan kat sana korang tolonglah maafkan..dan aku maafkan sgala salah silap korang..cuma apa yang dah jadi tu jadikan la sbg pngajaran supaya menda2 tu x berulang..thanx sangat sebab menjadi kawan2 aku yang paling setia n membahagiakan aku slama aku kat sana..

.

thats all guys..sorry la kalu ada plak yang terpaksa baca citer jiwang aku kat atas tuh.hehehe..well ni blog gua,suke ati gua la..hahaha..aku mintak maaf skali lagi kat sume kawan2 aku slama kita berkawan ni banyak sangat aku buat salah..tapi itulah aku.n trimas sebab boleh terima aku seadanya..tolong la jangan lost contact..kalo ade yang hp rosak ke,tukar no baru ke,tolong la inform kat fb or e-mel or blog aku nih ha..senang nanti kita nak gathering utk reunion..aku sayang korang sangat2..tolong jaga diri korang elok2 n smoaga berjaya mencari kejayaan n kebahagiaan hidup..aku sentiasa doakan utk sahabat2 aku..kalau ada apa2 hal,kot2 turun kuantan ke,ada masalah ke contact la aku..no problem punya..bye guys..love u all sooo much.. :)

No comments:

Post a Comment