Friday, September 3, 2010

Never ending story..

Assalamualaikum..

Wah,da lame giler x blogging..so many things to stoly-moly..x tahu nak mula dari mana nih..hahaha..ape2pon nak tulis jgak sbb ni salah satu cara nak release tension aku..

maybe i should start with my struggle life as a student at Perak..urghh,untuk permulaan,semuanya nampak ok..kerja2 berjalan lancar..Alhamdulillah..itu masa fasa pertama..masuk skrang ni dah fasa ke-2 dah nampak dah belang2nyaa..haaa..kerja dah pon menimbun2..tapi boleh kata skrang ni masih di jalan yang benar dan lurus dan terang lagi bersuluh..hahaha..skurang2nya aku rasa sem ni aku buat keje lagi baik dari sem2 yang sebelum..ni pluang terakhir aku untuk dapatkan dekan..SKALLIIIII JEEE...plssss..hehehe..insyAllah2..And,lepas raya ni,kitaorg akan mewakili Grafik UiTM Perak untuk review dengan uitm laen kat cherating..mulanya,trip ni tarikhnya hampir2 clash dgn tarikh kawen kakak aku..tapi nasib baek laaaaa tak..phew~~
Smoha kitaorg success n meneruskan kecermelangan rekod Grafik perak kat sana nanti.. insyAllah.. :)

urmmm..x byk sgt nak cite bab plajaran ni..xpe,kita masuk kisah KAKAK AKU NAK KAWEN..haha..kakak aku yg sorang ni akan jadi anak pertama dalam kluarga aku yg akn berkahwin berwalikan aku..haaa..jgn maen2..berdebar2 jgak aku ni macam aku plak yg nak akad nikah..haha..tapi dalam hepi2 kakak aku nak kawen ni,aku terkilan sikit sebab aku harap Arwah Aboh akan jadi wali untuk semua anak2 pompuan dia..tapi tu lah kan..dah takdir..

Ada 1 lagi story menarik..kalo nak ikotkan,trip jabatan aku sem ni telah clash dgn tarikh kawen kakak aku nih..mula2 dapat brita ni..aku sangat down n kuciwa gilaa..ye arr,dah la last sem,pastu sem lepas aku dah miss skali..aku pon mula ilang mood utk 4 5 hari..tapi..jeng3..kawan2 aku kat sana dah buat 1 keputusan yang membuatkan aku makin sayangkan diaorg..hehehe..Ayen,Iqbal,Salad,Zue,Amoy,Wan n Faez telah buat keputusan utk mengikut aku balik ke kuantan utk ke majlis kakak aku..hahaha..seriously,i'm so happy with their decision..terubat sikit luka di hati ni..hahaha..Mak aku pon dah ready nak sponsor tempat tggal utk diaorg..Alhamdulillah,aku dapat kawan2 yg sangat memahami..Thanx so Much guys..aku sayang giler kat korang.. :)

tetapi..ada pulak berita yg x bestnyee..haih~..adeeee jee..My Dunia Akhirat fren,Kamal Nazrin pulak kena operate lototnya yang koyak tu 2 hari sbelum majlis kakak aku..si Lan pulak mungkin akan pegi trip jabatan dia ke Thailand..aiyooo..Ape laa nasib..nasib baekla kawan2 kt Perak ni nk dtg..kalo x makin luka hati ini..haha..xpelah,dah xde rezki..ape2pon nanti aku akn bwk geng2 aku mlawat kat budak degil n gedik ni kat Hospital nanti..smoga Slamat operate n kembali normal lutut tu my bro.. :)

Ape lagi eh??time nak bercerita ni masa tu la x ingat jalan citernye..haish~~
o yeah,pasal degree..aku skrang ni agak konfius lag nak amik ape utk degree nanti..tapi 1st selection aku da kompom grafik Advertising..utk 2nd,3rd n 4th still xtau lag cmne..ade budak2 kelas ni pilih 1 n 2 grafik..tapi aku rasa yg 2nd cam nak amik mascom 4 broadcasting..tapi dgr citernye english nak kene terer..aku ni plak speaking2 ni macam poyo je..sikit2 bole la..hehe..rasa cam nak jadi lecturer pon best jgak..tapi aku ni bole ke mengajar??haha..rasa cam nak amik bidang arahan/seni layar..cambest..aishh..susah beb nak pilih masa depan ni..silap2 pilih,ke laut kita..tapi aku akan ikot kata ati je lah..mintak petunjuk byk2 dengan Allah..aku pecaya apa yang akan dipilih tu adalah yang terbaik utk aku.. :)

Love story??err..susah nak citerr..ikotkan mmg nak citer..sbb bila pendam2 ni sakit jgak..xpelah,nanti biar aku bercerita dgn kaki2 jiwang aku kat cni lah..xde orang laen,sahabat aku 2 org tu jugak..si Kamal tu skrang ni jiwangnya mengalahkan aku..hahaha..cam klako pon ada aku tgk dia tu skrang ni..dulu dia lah playernya..skrang ni,bila dah melekat betol dgn sorang pompuan,mula la ati tu x tenangg je..makan xnak,tido xnak..hahaha..bro,barulah ko paham macam mana prasaan aku skrang kan??Ape2pon,smoga ape yang kita harapkan,itulah yang Allah bagi kat kita bro..and smoga itulah yang terbaik utk kita.. :)

oklah,dah xtau nak citer menda dah..tajuknya "never ending story"..tapi last2 abis jgak kat sini..tapi mmg x ending lagipon..ikotkan mmg banyak tapi dah simpan lama sangat jadi lupa plak..orait guys,thanx 4 read..Slamat Berpuasa N Menyambut Hari Raya Aidilfitri..Smoga korang sentiasa berbahagia n berjaya mendapatkan segala impian korang di dunia n Akhirat..Amiin..Love u guys. :)

No comments:

Post a Comment