Saturday, September 11, 2010

Back to da future..

Assalamualaikum guys.. :)

well now is 2nd syawal..in another few minute it will be 3rd syawal for 2010..
tahun ni macam tahun lepas,raya aku n skeluarga x smeriah sbelum2 ni..raya pown rasa cam biasa je kcuali tahap kestabilan penjanaan duit raya aku..haha..well,ntah la..mood raya skrang dah kurang lepas Aboh dah xde..Baju melayu cam biasa aku pakai yang lepas2nye..tapi tahun ni aku pakai baju mlayu yg ditempah masa kakak aku yg ke-2 kawen 5 tahun lepas..hahaha..sebab baju melayu aboh aku tertinggal kat Perak..soo xpe..no big deal..x kesah pown..juz baju2 t-shirt,jeans n else je yang aku beli byk sikit..bukan utk raya sgt pown,tapi lebih kepada utk keperluan seharian je..sebab mmg maklum aku ni x byk baju..haha..sluar jeans pon ada 3 je..soo cukuplah..malas nak sakan sangat..membazir..

urmm..raya pertama cam biasa,bangun pagi walaupon agak lewat tapi Alhamdulillah sempat solat sunat Aidilfitri..then cam biasa,tempat pertama yg wajib dilawati ialah kubur Arwah Aboh,Arwah cik,Arwah Pak Ngah,Arwah Tok Wok n Arwah Aki..Alhamdulillah,'rumah' mereka dalam keadaan baik n bersih..dah selesai sedekahkan Yassin dan doakan kesejahteraan mereka,kami 4 beranak pon pergi la ke rumah sdara mara yang terdekat..2 rumah je pegi pown..pastu tros balik umah n prepare utk org dtg plak..Menu mak arini cam biasa,Rendang dagingnya yg smemangnya eksklusif yg hanya dapat dimakan stahun je skali..ketupat,ketupat lopeh (betui ka??yg 3 segi tuh..hehehe) n kuah kaccang yang telah diramuankan oleh mak dan dikacau oleh aku sehingga kering..hahaha..nak jugak interframe..aih,jenuh jgak la mngacau kuah tuh..
dah abih orang datang,petang tu pown aku lelapkan mataaaa..malam tu plak kua pegi beli barang n balik umah,datang plak kakak n abg iparku berserta 2 anak buah ku..
well,raya pertama tahun ni biasa je..gambar pown x byk amik..juz bersyukur la still bernafas utk menyambut raya tahun ni..then tgh malam tu,aku,kamal n Lan pegi menyerang McD TC utk pekena triple cheese burger yg baru kua tuh..huh..dengan fries yg digaul dgn serbuk cheese,malam tu kami suma kentut bau cheese..hahaha..xde laa..

Masuk raya ke-2,kakak aku yg ke-3 berserta suaminya n anak buahku dari KL yg sampai malam tad bergerak sama2 kami ke kemamang!!sbelum tu pegi umah beras mak dulu a.k.a Biras..hehe..sambil2 ke ganu tuh,kakak aku yg gatal nak kawen ni pown mengambil ksempatan utk edarkan kad kahwinnya..then malam kami pown balik n diserbu pulak oleh kawan2 kaklong yang menyerang dengan 4 bijik kereta..FULLY LOADED!!

dan skrang ni,aku pown menulis la kat blog nii..jalan crita arini aku tgk mmg busan bila baca balik..sebab aku pown tgh kebusanan..n diumumkan dengan rasminya,mulai esok iaitu 3 syawal,aku pown start la masuk 'office' balik memandangkan aku ada smggu je lagi utk proceed sume corporate item sbelum balik ke perak n review kat cherating..sebab tu tajuk entry kali ni back to da future..hehe..giler ah..cuti x hengat..n dengan rasminya,aku nak kurangkan makan balik..gile ke weh?2 ari raya ni aku non stop makan dari pagi pas ke malam..aishh..xleh jadiiii..kena kontrol nafsu..tapi esok mak buat nasi dagang plak..ah sudaahh..Ya Allah..kuatkan la imankuuu..

n raya tahun ni pown aku agak moody sikit atas sebab2 tertentu..ntah lah..xtau nak cakap apa..i'm tryin to calm myself n keep cool..aku nak sentiasa berfikiran terbuka n xnak buruk sangka dengan orang..aku redha je..

hurmmm..ok,da xtau nak cakap apa..makin lama korang baca makin bosan plak nanti..well smoga korang beraya dengan penuh syukur n gembira dengan keluarga..hargai masa anda dengan keluarga sementara masih bersama..pada kawan2,hamba ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..n maafkan sgala salah dan silap hamba sbelum2 ni...T'care guys..Love u guys so much.. :)



well,ni je gambar raya aku yang ada..gambar raya pon x mcm gambar raya langsung..yg lain2 byk kat dlm kamera kakak aku..gambo family pown xde..haih teruk tol..tgk la nanti ada masa aku upload..ni pown x edit..malas..hahaha..

No comments:

Post a Comment