Saturday, September 25, 2010

24 ciri org mencintai kamu..

Assalamualaikum guys..

well,saja aku nak kongsi sesuatu yg aku jmpa arini..sume2 ni bukan hasil kajian n tulisan aku..hehehe..tapi sebab mcm mnarik,saje la nak kongsi..skadar berkongsi..try la baca.. :)


Dalam kehidupan, kamu tidak sedar apa yang dilakukan oleh seseorang terhadap diri kamu merupakan satu petanda yang dia mencintai kamu. Dia tidak ingin kamu tahu secara terus daripada mulut dia tetapi dia menunjukkannya melalui perbuatan. Berikut merupakan 24 ciri-ciri yang dilakukan oleh seseorang yang menunjukkan bahawa dia mencintai kamu.

1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginyayang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.
4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
6. Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.
7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.
8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.
10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.
12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.
16. Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’
17. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
18. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
19. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
20. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
21. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.
22. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
23. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.
24. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

“Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia-siakan orang tersebut… Kamu akan menyesal melak

Saturday, September 11, 2010

Back to da future..

Assalamualaikum guys.. :)

well now is 2nd syawal..in another few minute it will be 3rd syawal for 2010..
tahun ni macam tahun lepas,raya aku n skeluarga x smeriah sbelum2 ni..raya pown rasa cam biasa je kcuali tahap kestabilan penjanaan duit raya aku..haha..well,ntah la..mood raya skrang dah kurang lepas Aboh dah xde..Baju melayu cam biasa aku pakai yang lepas2nye..tapi tahun ni aku pakai baju mlayu yg ditempah masa kakak aku yg ke-2 kawen 5 tahun lepas..hahaha..sebab baju melayu aboh aku tertinggal kat Perak..soo xpe..no big deal..x kesah pown..juz baju2 t-shirt,jeans n else je yang aku beli byk sikit..bukan utk raya sgt pown,tapi lebih kepada utk keperluan seharian je..sebab mmg maklum aku ni x byk baju..haha..sluar jeans pon ada 3 je..soo cukuplah..malas nak sakan sangat..membazir..

urmm..raya pertama cam biasa,bangun pagi walaupon agak lewat tapi Alhamdulillah sempat solat sunat Aidilfitri..then cam biasa,tempat pertama yg wajib dilawati ialah kubur Arwah Aboh,Arwah cik,Arwah Pak Ngah,Arwah Tok Wok n Arwah Aki..Alhamdulillah,'rumah' mereka dalam keadaan baik n bersih..dah selesai sedekahkan Yassin dan doakan kesejahteraan mereka,kami 4 beranak pon pergi la ke rumah sdara mara yang terdekat..2 rumah je pegi pown..pastu tros balik umah n prepare utk org dtg plak..Menu mak arini cam biasa,Rendang dagingnya yg smemangnya eksklusif yg hanya dapat dimakan stahun je skali..ketupat,ketupat lopeh (betui ka??yg 3 segi tuh..hehehe) n kuah kaccang yang telah diramuankan oleh mak dan dikacau oleh aku sehingga kering..hahaha..nak jugak interframe..aih,jenuh jgak la mngacau kuah tuh..
dah abih orang datang,petang tu pown aku lelapkan mataaaa..malam tu plak kua pegi beli barang n balik umah,datang plak kakak n abg iparku berserta 2 anak buah ku..
well,raya pertama tahun ni biasa je..gambar pown x byk amik..juz bersyukur la still bernafas utk menyambut raya tahun ni..then tgh malam tu,aku,kamal n Lan pegi menyerang McD TC utk pekena triple cheese burger yg baru kua tuh..huh..dengan fries yg digaul dgn serbuk cheese,malam tu kami suma kentut bau cheese..hahaha..xde laa..

Masuk raya ke-2,kakak aku yg ke-3 berserta suaminya n anak buahku dari KL yg sampai malam tad bergerak sama2 kami ke kemamang!!sbelum tu pegi umah beras mak dulu a.k.a Biras..hehe..sambil2 ke ganu tuh,kakak aku yg gatal nak kawen ni pown mengambil ksempatan utk edarkan kad kahwinnya..then malam kami pown balik n diserbu pulak oleh kawan2 kaklong yang menyerang dengan 4 bijik kereta..FULLY LOADED!!

dan skrang ni,aku pown menulis la kat blog nii..jalan crita arini aku tgk mmg busan bila baca balik..sebab aku pown tgh kebusanan..n diumumkan dengan rasminya,mulai esok iaitu 3 syawal,aku pown start la masuk 'office' balik memandangkan aku ada smggu je lagi utk proceed sume corporate item sbelum balik ke perak n review kat cherating..sebab tu tajuk entry kali ni back to da future..hehe..giler ah..cuti x hengat..n dengan rasminya,aku nak kurangkan makan balik..gile ke weh?2 ari raya ni aku non stop makan dari pagi pas ke malam..aishh..xleh jadiiii..kena kontrol nafsu..tapi esok mak buat nasi dagang plak..ah sudaahh..Ya Allah..kuatkan la imankuuu..

n raya tahun ni pown aku agak moody sikit atas sebab2 tertentu..ntah lah..xtau nak cakap apa..i'm tryin to calm myself n keep cool..aku nak sentiasa berfikiran terbuka n xnak buruk sangka dengan orang..aku redha je..

hurmmm..ok,da xtau nak cakap apa..makin lama korang baca makin bosan plak nanti..well smoga korang beraya dengan penuh syukur n gembira dengan keluarga..hargai masa anda dengan keluarga sementara masih bersama..pada kawan2,hamba ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..n maafkan sgala salah dan silap hamba sbelum2 ni...T'care guys..Love u guys so much.. :)



well,ni je gambar raya aku yang ada..gambar raya pon x mcm gambar raya langsung..yg lain2 byk kat dlm kamera kakak aku..gambo family pown xde..haih teruk tol..tgk la nanti ada masa aku upload..ni pown x edit..malas..hahaha..

Friday, September 3, 2010

Never ending story..

Assalamualaikum..

Wah,da lame giler x blogging..so many things to stoly-moly..x tahu nak mula dari mana nih..hahaha..ape2pon nak tulis jgak sbb ni salah satu cara nak release tension aku..

maybe i should start with my struggle life as a student at Perak..urghh,untuk permulaan,semuanya nampak ok..kerja2 berjalan lancar..Alhamdulillah..itu masa fasa pertama..masuk skrang ni dah fasa ke-2 dah nampak dah belang2nyaa..haaa..kerja dah pon menimbun2..tapi boleh kata skrang ni masih di jalan yang benar dan lurus dan terang lagi bersuluh..hahaha..skurang2nya aku rasa sem ni aku buat keje lagi baik dari sem2 yang sebelum..ni pluang terakhir aku untuk dapatkan dekan..SKALLIIIII JEEE...plssss..hehehe..insyAllah2..And,lepas raya ni,kitaorg akan mewakili Grafik UiTM Perak untuk review dengan uitm laen kat cherating..mulanya,trip ni tarikhnya hampir2 clash dgn tarikh kawen kakak aku..tapi nasib baek laaaaa tak..phew~~
Smoha kitaorg success n meneruskan kecermelangan rekod Grafik perak kat sana nanti.. insyAllah.. :)

urmmm..x byk sgt nak cite bab plajaran ni..xpe,kita masuk kisah KAKAK AKU NAK KAWEN..haha..kakak aku yg sorang ni akan jadi anak pertama dalam kluarga aku yg akn berkahwin berwalikan aku..haaa..jgn maen2..berdebar2 jgak aku ni macam aku plak yg nak akad nikah..haha..tapi dalam hepi2 kakak aku nak kawen ni,aku terkilan sikit sebab aku harap Arwah Aboh akan jadi wali untuk semua anak2 pompuan dia..tapi tu lah kan..dah takdir..

Ada 1 lagi story menarik..kalo nak ikotkan,trip jabatan aku sem ni telah clash dgn tarikh kawen kakak aku nih..mula2 dapat brita ni..aku sangat down n kuciwa gilaa..ye arr,dah la last sem,pastu sem lepas aku dah miss skali..aku pon mula ilang mood utk 4 5 hari..tapi..jeng3..kawan2 aku kat sana dah buat 1 keputusan yang membuatkan aku makin sayangkan diaorg..hehehe..Ayen,Iqbal,Salad,Zue,Amoy,Wan n Faez telah buat keputusan utk mengikut aku balik ke kuantan utk ke majlis kakak aku..hahaha..seriously,i'm so happy with their decision..terubat sikit luka di hati ni..hahaha..Mak aku pon dah ready nak sponsor tempat tggal utk diaorg..Alhamdulillah,aku dapat kawan2 yg sangat memahami..Thanx so Much guys..aku sayang giler kat korang.. :)

tetapi..ada pulak berita yg x bestnyee..haih~..adeeee jee..My Dunia Akhirat fren,Kamal Nazrin pulak kena operate lototnya yang koyak tu 2 hari sbelum majlis kakak aku..si Lan pulak mungkin akan pegi trip jabatan dia ke Thailand..aiyooo..Ape laa nasib..nasib baekla kawan2 kt Perak ni nk dtg..kalo x makin luka hati ini..haha..xpelah,dah xde rezki..ape2pon nanti aku akn bwk geng2 aku mlawat kat budak degil n gedik ni kat Hospital nanti..smoga Slamat operate n kembali normal lutut tu my bro.. :)

Ape lagi eh??time nak bercerita ni masa tu la x ingat jalan citernye..haish~~
o yeah,pasal degree..aku skrang ni agak konfius lag nak amik ape utk degree nanti..tapi 1st selection aku da kompom grafik Advertising..utk 2nd,3rd n 4th still xtau lag cmne..ade budak2 kelas ni pilih 1 n 2 grafik..tapi aku rasa yg 2nd cam nak amik mascom 4 broadcasting..tapi dgr citernye english nak kene terer..aku ni plak speaking2 ni macam poyo je..sikit2 bole la..hehe..rasa cam nak jadi lecturer pon best jgak..tapi aku ni bole ke mengajar??haha..rasa cam nak amik bidang arahan/seni layar..cambest..aishh..susah beb nak pilih masa depan ni..silap2 pilih,ke laut kita..tapi aku akan ikot kata ati je lah..mintak petunjuk byk2 dengan Allah..aku pecaya apa yang akan dipilih tu adalah yang terbaik utk aku.. :)

Love story??err..susah nak citerr..ikotkan mmg nak citer..sbb bila pendam2 ni sakit jgak..xpelah,nanti biar aku bercerita dgn kaki2 jiwang aku kat cni lah..xde orang laen,sahabat aku 2 org tu jugak..si Kamal tu skrang ni jiwangnya mengalahkan aku..hahaha..cam klako pon ada aku tgk dia tu skrang ni..dulu dia lah playernya..skrang ni,bila dah melekat betol dgn sorang pompuan,mula la ati tu x tenangg je..makan xnak,tido xnak..hahaha..bro,barulah ko paham macam mana prasaan aku skrang kan??Ape2pon,smoga ape yang kita harapkan,itulah yang Allah bagi kat kita bro..and smoga itulah yang terbaik utk kita.. :)

oklah,dah xtau nak citer menda dah..tajuknya "never ending story"..tapi last2 abis jgak kat sini..tapi mmg x ending lagipon..ikotkan mmg banyak tapi dah simpan lama sangat jadi lupa plak..orait guys,thanx 4 read..Slamat Berpuasa N Menyambut Hari Raya Aidilfitri..Smoga korang sentiasa berbahagia n berjaya mendapatkan segala impian korang di dunia n Akhirat..Amiin..Love u guys. :)