Wednesday, June 9, 2010

Tired..

Assalamualaikum guys..

TIRED 1

Smalam skali lagi gua n 2 brader gua pegi merayau2 sambil meroyan2 n amik gambar..tema gua kali ni nak amik gambar alam smulajadi (pengaruh adamaya gak sikit2 ni..hahaha).Rancangan asal smalam nak ke pekan je sbenarnya..tapi bila smpai pekan,xtau plak nak cari mane view2 yg cantik..pegi ke rumah tunku abdul razak pon xtau gak nak amik gmbo cmne..then,tgh2 drive gua pon tenampak la signboard ke "Tasik Chini 69km"..time pon awal lagi..so gua pon buat la kputusan untuk drive lagi sjauh 69km..x penah pegi pon tasik chini ni..tu la saje2 nak try pegi sbb gua tau,tmpat2 cmtu kompom cun punye..aiyoo~~bile dah sampai tu masing2 dah menggelabah katak..bukan sbb tmpat tuh,tapi sbb tgk minyak dah tggal 2 bar je..dah la spanjang pjlanan tadi batang idung stesen myk pon x nmpak..tapi xpe,lepak dulu..snap2 dulu ape yg patot..

then tiba la masa yg mendebarkan..saat enjin idup je,tros gua bwk slaju yg mngkin utk cari stesen minyak spt yg dikata oleh seorang cina yg gua tanya..cari punye cari x jumpe..ah sudoh..gua pon brenti kat sbuah kedai tanya..nasib baek pulak kedai tu ade jual minyak..tapi..1 liter RM2.50!!WATERPARK!!??xpelah tedesak punye pasal beli la 5 hinggit..tanya tokey tu plak,upenya kua dari tasik tadi salah simpang..dah kena pusing balik..aiyooo...jalan punye jalan tibe sampai kat ujung jalan masuk ke utan n tulis "Bukit Ibam"..barulah gua sedar giler babes punye jauh kitaorg dah merayau arini..masuk ke bandar chini..akhirnya,jumpa lah sebuah bangunan yang indah permai yang menyejukkan jiwa dan prasaan..Petronas..huihh..lega nok..

then gua pon meneruskan la perjalanan balik sejauh 86km..gile babes la sialll..but,bile teringat plak murtabak spesel kat pekan,gua pon masuk balik jalan ke pekan..tadi x dpat makan sbb x bukak lagi..sampai ke pekan,tros bantai smpai 2 keping..huu..legaaaaaaa..then dalam kol 7 sampai la gua kat umah..giler dow..katelah minyak abis kat chini tu..i'm dead..

So tamatlah serba sdikit rentetan pristiwa smalam..ape2 pon mmg gua enjoy sangat2 walaupon penat..tapi bile ingat balik tasik chini tu,tempat dia mmg cun n rilex jgak kalo nak lepak2..insyAllah gua ngan 2 brader tu cadang nak try dok kat situ utk 2 3 hari..tgk duit n masa..n kat bawah ni serba sdikit la hasil smalam..x dapat banyak pon sebab ujan lebats gilos..ini pon gua redah je ujan..rugi beb datang jauh2 tapi sia2kan pluang..







TIRED 2

haih,bila memikirkan nak masuk keje pukul 4 ptg kang mmg mood down..malas sgt dah rase nak g keje..gua bukan ape..dulu sbelum cuti,boss shell slalu tepon mak gua ajak gua keje situ..tapi sbagai cashier..so gua x kesah sgt la duk dalam aircond kan..keje 20 jam pon xpe..alik2 bila gua dtg,kena jaga kat lua bedepan dgn matahari..huii..mula2 tu gua trime laa,tapi da masuk smggu,gua cam da xde mud dah..cuaca plak skrang panasnya laen macam..jumpa plak customer yg kerek2 mintak penumbuk..aishh..xleh2..

but,start arini,9/6/2010,genap lagi smggu gua akan last keje..huii~~x sabar gua nak menikmati cuti sem yg sbenar..nak2 plak kalo ade duit..perghhh..layaannn..so gua akan cuba hadapi smggu lagi dengan sabar..insyAllah..


Last thing guys,insyAllah esok result utk semester 5 gua akan kluar..doakan gua dapat yg terbaek..gua pon doakan semua ghodong2 skelas gua n yg laen2 bejaya dgn cemerlang..insyAllah..

that's all folks..c ya next time..t'care..love u guys soo much.. :)

No comments:

Post a Comment