Sunday, June 27, 2010

Jalan2 simple..

Assalamualaikum guys..

Well esok akan masuk 3 ari aku home alone kat kuantan while my mom n sis go to KL..So arini gua x lepaskan peluang melenjan kereta mak gua yg ditinggal tu..hahaha..tapi x jalan jauh pon,pegi shopping skit2,then gua betiga(sapo la lagi duo tu..xde org lain dah..hehe) pegi ke pantai batu itam kat beserah..dah lame x minum Lai chi kang kat sana..kalo dulu ada memory seorang awek yg keje kat situ..slalu la men2 mata..hahahaha..arini kononnya nak jejak kasih la..skali awek tu dah betukar jadi mamat bangla plak..aiyooo..x jumpa dah awek tuu..hahaha..well,da melantak puas2,gua pon shot la skit2 pict kat ctu guna D5000 Lan..hasilnya agak menarik sbb keindahan ciptaan Allah mmg cantik arini iaitu "awan"...sangat style and so adorable...malas nak citer panjang,anda lihat la sndri..most of this pict gua edit sikit2 je utk kekalkan originality nyee...membuatkan aku agak jeles dengan hasil D5000 lan ni..aish..



testing new stylee..
ingat nak bawak balik..eii..
urghh..still got noise problem..sigh~~

This is my favourite..credit to lan..




well..yang lain2 ade lagi..tapi x menarik sangat..maybe next time i'll edit lil bit to make it more interesting..thats all..thanx for read n viewing my pict..kalo sudi,tggalkan la sedikit komen..hehe..:)

Monday, June 21, 2010

Pahang Ultras Chants..

Assalamualaikum Guyss!!



Logo atas gua buat,logo bawah logo asal..logo gua tu tak siap lagi pon..kaler gajah x ejas lagii..hehehe..credit to ayen tukang trace..tapi nak trace balik..kemaskan sket.. :)

hari ni gua saje la nak bagi 1 chants untuk Pahang Ultras,The Elephants Army..gua jadi berkobar2 sejak balik dari join upacara penutupan sukma 2010 kat melaka aritu..dengan rasminya pahang akan jadi tuan rumah sukma ke 14 tahun 2012..gua jadi budak angkat papan huruf "G" malam tu untuk word P.A.H.A.N.G...walaupon x sberapa tapi tu jela yg gua bole buat utk negeri kesayangan gua..hehehe..dapat gak la 300..gu pon terbayang2 la kalo chants ni dilaungkan masa sukma pahang nanti especially untuk perlawanan bolasepak..kompom gempak weh!!chants asalnye dari team mane ntah..tapi dah diubah suai oleh salah seorang ultras malaya azlan benz shahlan yg juga orang pahang..bagi gua mmg terbaek n cukup menaikkan smangat..harap2 satu hari nanti akan kedengaran di Stadium Darul Makmur n masa sukma 2012 kat Pahang nanti,chants ni akan menggerunkan pasukan2 negeri laen..WACHAA!!!




(1)Lalalalalalalalala
lalalalalala.....Tok Gajah..~~!!!..

(2)Kami lah Tok Gajah..~~!!!
Bangkitlah Tok Gajah~~!!... See More
(3)Menang Bukan Bermegah..~~!!!
Tewas Takkan Rebah~~~!!!

Kamilah Tok Gajah~~!!!

ulang part (3) 2kali..

(4)..TOK GAJAH~~!!!

try la ikot..mesti gempak punya...RAMPAGE THE ENEMIES!!!

Mad

Oooo oooo oooo
Oooo oooo ummm

She’s staring at me, I’m sitting wondering what she’s thinking
Ummm Nobody’s talking, cause’ talking just turns into screaming (Oooo)
And now yes I’m yelling over her, she yelling over me,
all that that means is neither of us are listening,
and what’s even worse, that we don’t even remember why we’re fighting

So both of us are mad for nothing, (fighting for)
nothing, (crying for)
nothing, (oohh)

When we won’t let it go for nothing, (come back for)
nothing,
it should be nothing
to a love like what we got oh baby

I know some times it’s gonna rain,
But baby can we make up now
cause’ I can’t sleep through the pain (can’t sleep through the pain)
girl I don’t want to go to bed, mad at you
and I don’t want you to go to bed, mad at me
no I don’t want to go to bed mad at you
and I don’t want you to go to bed, mad at me (oh noo)

Umm
and it gets me upset girl when you’re constantly accusing
(asking questions like you already know)
hey we’re fighting this war when both of us are losing
(this ain’t the way that love is supposed to go, whatever happened to working it out?)
We fall into this place where you ain’t backing down, and I ain’t backing down,
so what the hell do we do now?

So both of us are mad for nothing, (fighting for)
nothing, (crying for)
nothing… (oohh)

When we won’t let it go for nothing,
nothing,
it should be nothing
to a love like what we got oh baby

I know some times it’s gonna rain,
But baby can we make up now
cause’ I can’t sleep through the pain (can’t sleep through the pain)
girl I don’t want to go to bed mad at you
and I don’t want you to go to bed, mad at me
no I don’t want to go to bed mad at you
and I don’t want you to go to bed, mad at me (oh noo)

Oh baby this love ain’t gone be perfect, (perfect perfect oh no)
And just how good it’s gonna be
We can fuss and we can fight long as everything is alright between us before we go to sleep…

Baby we’re gonna be…

Yah…. Baby….

ohhhh….ohhhh

I know some times it’s gonna rain,
But baby can we make up now
cause’ I can’t sleep through the pain (can’t sleep through the pain)
girl I don’t want to go to bed mad at you
and I don’t want you to go to bed, mad at me
no I don’t want to go to bed mad at you
and I don’t want you to go to bed, mad at me (oh noo, nooo, noo)

Friday, June 11, 2010

Back to da game..

Assalamualaikum guys..

smalam hari yang paling dinanti sejak saat awal cuti sem..smalam menjadi hari yang mendebarkan..smalam jugak jadi hari yang paling menyakitkan hati..smalam juga mnjadi hari yang byk dosa gua dapat dengan mencarut2 kemarahan..hahaha..semuanya krane 1..result semester 5..maunya x hamun,dari jam 12 tgh hari..gua try cek x dapat2..gua bole paham la sbb mmg biasa mcm ni..bepuluh ribu student uitm 1 malaysia berebut nak cek..kompom2 la server berat..tapi bagi gua..smalam adalah yang paling teruk skali dlm sjarah gua kat UiTM..(xtau la kot dulu penah lagi teruk..)smpai kol 4 gua stop sbb masuk keje..bagi can la yang lain2 tgk puas2 dulu..abis keje kol 9 mlm terus gua pecut skuter gua balik umah...and again..The page cannot be displayed..xpe..rilek..dalam ati mendidih dah ni..gua try lagi kol 11..and again,it still the same..huuuu..panas bebbb..akhirnya kol 1 lebih baru gua dapat tgk..itupon kt mini transkrip je..puncanya??amik student berganda2 setiap semester..bagi gua tu xde masalah,amik la berjuta skalipon..kurang2 ramai bumiputra dpt masuk U..tapi masalahnye sistem x upgrade seiring dgn kemasukan student..come on la..xkan akan2 datang pon nk bgi mslah yg sama ni??buat malu la cmni..UiTM bukan calang2 punye nama tau..jgn bg org gelak tgk sistem kita teruk cmni..mmg mnda ni nmpak remeh je kan??but still can effect pada nama UiTM..hope akan datang tolong la upgrade..

back to da story,Alhamdulillah..pointer gua naik semester ni..spertimana dia jatuh mendadak haritu,sperti itula dia naik mendadak kali ni..cuma sdikit frust sbb ape yang diharap x dapat pon..walaupon rase sem lepas adalah yang terbaik gua buat dari sbelum2nya,tapi still x cukup untuk dapat naik pentas amik sijil dekan..tapi xpe..kali ni pon pointer tertinggi gua stakat ni..tinggi sikit jela dari yang tertinggi sbelum ni..but anyway,Alhamdulillah,now i'm back..kjatuhan haritu mungkin sbb sdikit efek dari pemergian Aboh..but now..he and my mom is gonna be my spirit for the last semester..the last war n fight..Thanx so much pada sume2 lecturer yang bg nasihat,tunjuk ajar kat gua untuk sem 5 iaitu En.Shahril,En.Lan,Puan Nadia,En.Mhd Nor,Puan Alia,Cik Sharazad n lain2 lecturer....sem kebangkitan katanya..hahaha..n also thanx kat kawan2 yang sangat2 gua sayangi n gua kasihi atas sgala nasihat n pertolongan..oleh sbb zue sebut nama2 kat blog dia..gua pon sebut la..hehehe..Ayen,Iqbal,Salad,Amoy,Ammar,Lan,Wan,Pa'at n sume2 lah..I love u guys sooo much...

Kat bawah tu gua letak la mini transkrip gua..korang buat la perbandingan utk setiap sem..still got a lot of work to do..thanx for reading guys..tahniah kpade kawan2 yang berjaya dengan cemerlang..yang ade sikit kurang tu,jangan risau..tingkatkan usaha..gua doakan korang sume..Love u guys.. :)


Korang klik utk besarkan eh.. :)

Wednesday, June 9, 2010

Tired..

Assalamualaikum guys..

TIRED 1

Smalam skali lagi gua n 2 brader gua pegi merayau2 sambil meroyan2 n amik gambar..tema gua kali ni nak amik gambar alam smulajadi (pengaruh adamaya gak sikit2 ni..hahaha).Rancangan asal smalam nak ke pekan je sbenarnya..tapi bila smpai pekan,xtau plak nak cari mane view2 yg cantik..pegi ke rumah tunku abdul razak pon xtau gak nak amik gmbo cmne..then,tgh2 drive gua pon tenampak la signboard ke "Tasik Chini 69km"..time pon awal lagi..so gua pon buat la kputusan untuk drive lagi sjauh 69km..x penah pegi pon tasik chini ni..tu la saje2 nak try pegi sbb gua tau,tmpat2 cmtu kompom cun punye..aiyoo~~bile dah sampai tu masing2 dah menggelabah katak..bukan sbb tmpat tuh,tapi sbb tgk minyak dah tggal 2 bar je..dah la spanjang pjlanan tadi batang idung stesen myk pon x nmpak..tapi xpe,lepak dulu..snap2 dulu ape yg patot..

then tiba la masa yg mendebarkan..saat enjin idup je,tros gua bwk slaju yg mngkin utk cari stesen minyak spt yg dikata oleh seorang cina yg gua tanya..cari punye cari x jumpe..ah sudoh..gua pon brenti kat sbuah kedai tanya..nasib baek pulak kedai tu ade jual minyak..tapi..1 liter RM2.50!!WATERPARK!!??xpelah tedesak punye pasal beli la 5 hinggit..tanya tokey tu plak,upenya kua dari tasik tadi salah simpang..dah kena pusing balik..aiyooo...jalan punye jalan tibe sampai kat ujung jalan masuk ke utan n tulis "Bukit Ibam"..barulah gua sedar giler babes punye jauh kitaorg dah merayau arini..masuk ke bandar chini..akhirnya,jumpa lah sebuah bangunan yang indah permai yang menyejukkan jiwa dan prasaan..Petronas..huihh..lega nok..

then gua pon meneruskan la perjalanan balik sejauh 86km..gile babes la sialll..but,bile teringat plak murtabak spesel kat pekan,gua pon masuk balik jalan ke pekan..tadi x dpat makan sbb x bukak lagi..sampai ke pekan,tros bantai smpai 2 keping..huu..legaaaaaaa..then dalam kol 7 sampai la gua kat umah..giler dow..katelah minyak abis kat chini tu..i'm dead..

So tamatlah serba sdikit rentetan pristiwa smalam..ape2 pon mmg gua enjoy sangat2 walaupon penat..tapi bile ingat balik tasik chini tu,tempat dia mmg cun n rilex jgak kalo nak lepak2..insyAllah gua ngan 2 brader tu cadang nak try dok kat situ utk 2 3 hari..tgk duit n masa..n kat bawah ni serba sdikit la hasil smalam..x dapat banyak pon sebab ujan lebats gilos..ini pon gua redah je ujan..rugi beb datang jauh2 tapi sia2kan pluang..







TIRED 2

haih,bila memikirkan nak masuk keje pukul 4 ptg kang mmg mood down..malas sgt dah rase nak g keje..gua bukan ape..dulu sbelum cuti,boss shell slalu tepon mak gua ajak gua keje situ..tapi sbagai cashier..so gua x kesah sgt la duk dalam aircond kan..keje 20 jam pon xpe..alik2 bila gua dtg,kena jaga kat lua bedepan dgn matahari..huii..mula2 tu gua trime laa,tapi da masuk smggu,gua cam da xde mud dah..cuaca plak skrang panasnya laen macam..jumpa plak customer yg kerek2 mintak penumbuk..aishh..xleh2..

but,start arini,9/6/2010,genap lagi smggu gua akan last keje..huii~~x sabar gua nak menikmati cuti sem yg sbenar..nak2 plak kalo ade duit..perghhh..layaannn..so gua akan cuba hadapi smggu lagi dengan sabar..insyAllah..


Last thing guys,insyAllah esok result utk semester 5 gua akan kluar..doakan gua dapat yg terbaek..gua pon doakan semua ghodong2 skelas gua n yg laen2 bejaya dgn cemerlang..insyAllah..

that's all folks..c ya next time..t'care..love u guys soo much.. :)

Monday, June 7, 2010

Rain

Take a photograph,
It’ll be the last,
Not a dollar or a crowd could ever keep me here,

I don’t have a past
I just have a chance,
Not a family or honest plea remains to say,

Rain rain go away,
Come again another day,
All the world is waiting for the sun.

Is it you I want,
Or just the notion
Of a heart to wrap around so I can find my way around

Safe to say from here,
Your getting closer now,
We are never sad cause we are not allowed to be

Rain rain go away,
Come again another day,
All the world is waiting for the sun.

Rain rain go away,
Come again another day,
All the world is waiting for the sun.

To lie here under you,
Is all that I could ever do,
To lie here under you is all,
To lie here under you is all that i could ever do,
To lie here under you is all,

Rain rain go away,
Come again another day,
All the world is waiting for the sun.

Rain rain go away,
Come again another day,
All the world is waiting for the sun,
All the world is waiting for the sun,
All the world is waiting for the sun.


Greet with love.. :)

Friday, June 4, 2010

Indah rupa dari khabar,indah poster dari cerita...



Assalamualaikum guys..

hehe..xde idea ape nak tulis blog sejak 2 menjak ni..tapi smalam baru dapat idea..for the first time nak jadi pengkritik filem..alasannya?sbb terlalu kecewa dgn sebuah filem yg amat dinantikan,tapi x seperti yg diharapkan..Lagenda Budak Setan..sebelum ni gua x penah dgr pon pasal novel yg antara terlaris di Malaysia ni dulu..bile dah nk kua filem,baru la gua dok usha2 sipnosis n jalan citernya..masa gua baca jalan citer trus gua tertarik nak tgk (sbb gua tgh jiwang kot skrang...hehehe).Dengan plakon2 yg gua mmg suka especially lisa surihani yg mmg serasi ngan farid kamil n que haidar..soo,dengan x sabarnya gua menunggu filem ni kua..dan smalam adalah harinya..dipendekkan citer,masuk panggung dgn berkobar2,kua panggung dgn mencarut2 kemarahan (xde la smpai cmtu..hehe)..ye ah,cmne x frust,spatutnya citer ni bole jad 1 fenomena,tapi hasilnya mmg akan menjadi sasaran mulut2 pengkritik filem..sbb ape? antara sebab2 yg gua x suka ialah,jalan citernya TERRRRlalu la pantas..nama film lagenda budak setan,tapi jadi budak setannya x smpai 10 minit pown..tup2 trus dapat awek tuh n tros jadi baek..tup2 lag trus ayu (lisa surihani) kena kawen,terus xcident,trus tukar muka..tup2 baru 10 minit tukar muka tros kena pukul smpai ilang ingatan pulak..tup2 lagi kawen ngan kasha(farid)..tup2 lagi mati sudeeehhh...

masa ayu kena pukul smpai ilang ingatan tu gua rasa cam nak tgk jam,sbb gua rasa macam baru 20 minit duk dlm panggung tuh..tapi sedar x sedar citer ade la dalam 1jam stengah...1st2 skali yg gua akan salahkan adalah pengarah filem ni..ntah ape nama gua x penah dgr pon sbelum ni..tapi sbb filem ni direkemen oleh CIp Kodok(afdlin Shauki),gua pon bagi la pluang kat pengarah tu amik RM14 gua (2 tiket gua blanje kamal 1..hehehe) utk tgk citer dia..tapi,hampeh..pelakon2 yang mantap,tapi maybe salah pilih pengarah..sorry to say tuan fdam...

end of criticsm session..


last skali gua nak cakap,saat2 utk result last sem dah nak kua 10 jun ni..bukan nak kata gua over confident,tapi gua cam dapat rasa result kali ni akan lebih baik dari sbelumnya..sbb gua bole ckp sem lepas la gua paling rajin..hahahaa...hehehe..can't wait for new semester,but i didn't believe that it will be the last..owh i'm gonna miss all the momment since i've been there..especially all my gud classmates,frens,lecturer ..how i'm goin to live without them next year??Allah je yang tahu..

smoga semua kbahagiaan n kejayaan yang kita impikan dimakbulkan Allah..i always pray for u guys..t'care,love u guys soo much.. :)