Sunday, April 25, 2010

Alhamdulillah.. :)

Assalamualaikum sahabat2..

hehe..kalo 2 3 mggu lepas gua ade tulis pasal keresahan gua ttg kerja2 assignment gua yg byk masalahnya,skrang ni gua dah bole tarik angin lega dah sebab dah tggal 1 je lagi presentation yg tggal..hehehe..gua x sangka plak semuanya bole bjalan lancar n assignment2 tu bole siap ikot time nye and bole kate lect2 yg mngajar pon puas ati la dgn hasil kerja group kami..hihihih!!Alhamdulillah2..xde menda yang mustahil dalam dunia nih..kalo dah Allah kata "Kun fayakun",maka xde yg mustahil..kite kena yakin je dengan Dia and berdoa banyak2..InsyAllah kita akan dapat ape yang kita nak.. :)

haa..tapi skrang ni x bole nak rilek2 lagi..last presentation ni killer jgak..nasib baek la dapat tangguh tarikh..kalo x nak ikotkan ari jumaat lepas present..skrang ni pon ade lbih kurang 6 7 item lagi x siap..haaa..jgn dok main2..tapi sinar2 pointer nak naik tu dah nampak dah..rasanye sem ni aku lebih tersusun sket daripada sem lepas..sem lepas mmg ketara a penurunannya kan..nasib baik xde repeat..sem ni x dapat dekan pon,dekat2 nak dekan pon jadi laa..janji bole lawan pointer2 kakak2 gua sbelum nih..hehehe..

haa..lagi..arini mmg best sbb smalam ari yg best di belah malamnya..kenapa??Pahang menang dengan kedah 2-1 la siot!!hahahaha!!cuba tgk balik sjarah2 sblum ni dah brape lame pahang x menang ngan kedah??hehehe..soo,gua pon dengan lebih smangatnya cuti sem ni gua nak join Ultras Pahang,The Elephant Army mnyokong kat stadium..jersey ngan skaf akan dibeli..huhu!!Ultras Pahang??amenda tuh??haa..Ultras ni group pnyokong2 bola yang mmg spenuh hati la mnyokong kat stadium maupun kat kedai mamak..nak tau lebih lanjut??try la cari kt YouTube..pnjang citerr ooo...

Haa..lagi..smalam punya smalam pon ari yg best jgak di belah paginye..Alhamdulillah,stelah skian lama gua menanti,akhirnya gua dapat jgak "berjumpa" ngan Aboh di dalam mimpi..Hensem sangat Aboh aku..muka dia mcm dlm umur 30-an cmtu..dapat la aku berbual2 ngan dia even skejap je..yg misterinya,dia tanya aku cuti ni aku balik bile??so aku ckp la maybe 6/7 hb may..pastu aku tgk muka dia mcm sdikit kecewa..knape haa??bila aku tanya kenapa?Aboh cakap xde ape2..hurmm..ntahla..prasaan aku je kot..InsyAllah xde ape2 yg buruk..Amin..macam mana pon aku puas dapat jmpa dia.. :)

haa..last2..dah nak abih dah..hehehe..xde ape nak ckp dah sbenarnya..gua juz nak ucapkan slamat berjaya la kepada org2 yg sudi mmbaca blog nih..smoga berjaya mendapat kebahagiaan and kejayaan hidup yang anda impikan di Dunia dan Akhirat..Doakan juga gua akan dapat kejayaan and kebahagiaan hidup yang gua impikan di dunia dan juga di akhirat.. :)

Salam.. :)

Saturday, April 17, 2010

Lega,Happy,Resah..

Assalamualaikum guys..

APA YANG LEGA..

Alhamdulillah,dalam kami geng2 grafik ni do serabut serabai mengejar dateline utk present macam2 subjek,akhirnya datang juga berita yang agak baik dimana presentation utk subjek minor kami dah ditangguh daripada 23 april kpd 3 n 4hb may..lega gile beb..kalo x mmg gua rase xkan sempat punya gua nak siapkan lagi 8 item yg dok tertunggak tuh..At least kami ade lagi 17 (dari arini) utk setelkan sgala2nya..hahaha..Trimas la to Ketua Koordinator,lect2 n rakan2 lain yang ade inisiatif nak wat rayuan nih..hehehe..lepas abis sgale2 present nih,cadangnya gua nak ajak geng2 kelas ni kua g ipoh n g makan besaq ka..karok ka..hehehe..tu pon kalo depa x balik awal..pastu cadangnya nak wat BBQ..tgk dulu camane.. :)


APE YANG RESAH..

gua sbenarnya rasa dah cukup sayang sgt kat kawan2,lecturer2,junior2,senior kat uitm perak nih..ape yg buat gua resah n x sedap ati ni bila mase utk dekat and bersama ngan diaorg ni dah x brape lama dah..tggal stahun je lagi before kami graduate n masing2 akan balik ke negeri masing2 yang smemangnya masing2 jauh dari gua.

rase macam skejap sgt la ngan diaorg kat perak ni..macam x puas lagi nak enjoy same2,wat keje same2..sbb gua bile kat kuantan gua x ramai kawan2 yang macam ni..yg btol2 rapat ngan gua kat kuantan ade 2 org je..kat cni plak dah macam x terkira plak kan..duduk bawah jabatan DeGraph plak rase macam dah 1 family even ngan lecturer skalipon yang mmg sporting2 blake..however,perancangan gua pas diploma ni gua ngan rakan2 2 3 org akan bukak bisnes kat sri iskandar ni jgak..tapi mmg akan rase lain la sbb dah x ramai membe2 macam skrang nih..macam2 mane pon,kami ttp akan berpisah jgak..masing2 akan bawa idup masing2...gua juz harap xkan lost contact la ngan diaorg ni..

APe2 pon guys,aku mmg sayang sangat2 kat korang dan aku harap korang xkan lupakan aku and 1 hari nanti kita akan buat reunion and harap masing2 dah berjaya dgn hidup masing2 mase tuh..and harap korang xkan lupakan nama "Haris Adam" ni dalam hati korang..gud luck ya guys..i Love u All soo much.. :)



GD5A (january-may 2010)
GD5 A&B with Pn. Nadia

Friday, April 9, 2010

errr...

Assalamualaikum guys..

huargh..lame x blogging..bukan xde menda nak tulis..macam2 menda nak tulis..tapi x brani nak tulis??knape??aaa..itu yang anda xtau..bia jela aku sorang je tau..mggu ni agak mengecewakan la utk aku..x dapat nak join trip ke cameron jabatan aku..haih~..nak wat cmne kan??da xde rezki..sbb gua kena balik..family gua sume bekumpul wat Tahlil utk Aboh gua tersayang utk genap stahun dia pergi menghadap Tuhannya..bukan la gua x suka balik ni..tapi agak kecewa krane tarikh trip tu diluluskan utk mggu ni and clash plak ngan majlis family gua ni..xpelah..nk wat cmne kan??Ape2 pon,Family first rite??InsyaAllah sem depan kalo ade rezki,panjang umur,xde aral melintang,dapat la gua join trip jabatan utk kali terakhir sbelum gua graduate..

Ape lagi nak tulis eh??aish..haa..gua sbenarnya tgh ketaq ni..x lame dah der nak final present utk subjek2 gua..perghh..takot siooott..dah la idup gua x terator sket 2 3 mggu ni sbb bz ngan macam2 menda..haih~..mengeluh lagi..x baik mengeluh org ckp..tap nak wat cmne??tu je yg leh buat slain doa byk2..


Ape lagi nak tulih??gua nak menulis byk menda tapi xleh laa...alaaaa..!!!mane la penasihat2 gua ni senyap je masing2..gua memerlukan nasihat nih..!!

isk..x tenang gua..gua rase pon korang tau kot pasal ape..paham2 sndri je la..ah,xtau nak tulih ape dah..xpelah..gua nak upload gmbar2 gua n d geng mase dinner Art Day baru2 ni je lah..t'care guys..



Bangsawan arab..hahaha

Geng2 bangsawan 2

Geng2 pengusaha Majlis.. :)
Pentol & Laily..
Geng2 aristocrat 3
Haris Adam & Zue the Arab..haha..meletop!