Saturday, February 27, 2010

Huaaahh!!! buhsan..

Salam guys..
hehe..sebenarnya gua xtau nak tulis ape..tapi gua nak update jgak..bosan dow smenjak 2 menjak nih..xtau la nak watpe..ati gua pon rase cam xbesttt je..xtau la apasal..nak kate xde keje ade..tapi cam x brape ade mood la nak buat..x buat kang bodo plak gua ni..aishh..kot gua ni kurang kasih sayang kot..hahahaha..cam gampang ayat...tapi ade gak la telintas kat ati ni kan..hehehe..bukan la nak kate gua ni jiwang sangat..tapi biasa la kan naluri manusia ni nak idup berpasangan...dah couple kena maen..bila dah crush tu x kene ngan orang plak (awek orang)..isk..ape la nasib gua ni..lecturer gua sndri pon x caye gua ni single..haa..camne??bak nasihat lecturer gua yang sorang lagi tu plak,"alang kapal terbang pon bole rampas...ini plak awek orang.."hahaha..statement tu bahye..bagi gua x patot la camtu kan??kalo gua nak dapatkan dia pon biar la care elok n xde orang yang akan berdendam ngan gua kan..so ape nak buat??tunggu,tunggu,tunggu,tunggu,tunggu n tungguuu...kalo jodoh tu bak kate orang,pegi kemana pon alik2 datang kat kita jgak nnti..yeke??kalo xde jodoh,kot2 dia da kawen org lain nnti haa..menonggeng la gua..hahaha..rasa2nya,kalo x smpai hajat gua dgn dia,rasanye kecewa jgak la kan..sape x kecewa kan??

tapi gua nak percaya,kalo gua x dapat dia,maknanya gua bukanla yg terbaik utk dia n dia pon bukan la yg terbaik utk gua..da janji Allah mcm tu kan??ape2 yang berlaku kat kita tu ade la hikmahnya dan itu adelah ujian dan ape yang terbaek utk kita..dan setiap ujian yang menimpa kita tu,Allah dah pastikan yang kita akan mmpu utk menghadapinya..haa..da jad pakar motivasi..motivasi pada diri sndri(nak sedapkan ati sndri je nii...)

gua ni asyik cite kisah cinteee je..ape xde menda lain ke nak cakap??kang orang ckp gua ni gatal nak bebini plak..hahahaha...tapi nak wat camne kan..dah ati gua pon skrang ni tgh lara kan..layan je la ape gua cite ni..tu pon kalo korang x mluat kat gua..hahaha..

lastly,gua nak tau la daripada blogger2 lain yang da bepengalaman yang ade bace blog gua ni(kalo ade laa..)camne eh nak naikkan nama blog gua ni??mcam nak bgtau la kwujudan blog gua ni pada blogger2 lain..gua tgk blog2 laen fuh,bapak ramainye follower..tringin jgak la kan ade follower rmai cmtu..hahaha..kalo bole ajor la skitt... :)

k la guys,pade yang membaca,trimas le bebanyak sbb sudi bace..kalo sudi komen lagi la time kaseh..oraiit ahh..see u all next time.. Assalamualaikum.. :)

p/s:sblum terlupa,Gua ucapkan Selamat menyambut Maulidur Rasul kepada sume umat Islam..Same2 Selawat n memperingati Rasulullah S.A.W..Allahummasollia'la Saidina Muhammad..

Tuesday, February 23, 2010

Seronot seronot seronot!!!

hye geng..arini gua hepi gile sbb dapat contact balik dengan cikgu skola gua mase skola teknik dulu..cikgu yang paling psycho n cool gua kenal..dia x ajar gua pon,tapi dia jadi cikgu pembimbing team anak dikir sementa gua dulu..dia banyak ajar gua jadi orang..hahaha..sorang lagi cikgu dikir gua cikgu Pian da pindah kat kuantan..haa..mmg gua nak kontek ajak minum ah nnti..huhu..cuti sem nnti insyAllah gua nak g skola,tido sana smalam dua..bole gak tgk keadaan skola n ngajor skit2 ilmu dikir n tukang karut yang ade pada gua ni..hahaha..itupon kalo gua xde keje la..ape2pon gua tetap nak pegi jugak!!!RINDU BETOL DENGAN SEMENTA!!!

Slain dgn cikgu2,gua pon hepi jgak dapat contact dgn anak2 buah dikir gua dulu walaupon x brape nak ingat sgt..anak dikir pompuan tu..hahaha..hebat x hebat a kan..hope gua akan dapat lagi contact dgn geng2 skola teknik dulu..

inila geng anak dikir sementa gua..the first group tau sejak skola ni bukak..sbg rekod,kami juara intertech 06,no.4 karnival antidadah pringkat negeri kat jerantut tahun 06 n kitaorg banyak buat show utk majlis2 kat skola n majlis2 kat luar skola n skola2 lain..hampir2 jgak buat show kat hotel kat genting,tapi cancel sbb show tu lewat mlm n skola x bagi..i miss this moment..try la cari gua kalo pandai..hehehe..

Alhamdulillah..

wahlau!!!akhirnya siap jugak projek stop motion yang betol2 mengganggu jiwa gua tu..hahaha..dah present pon n bole dikatakan ok laa..oleh puan nadia..hahaha..
skrang ni dok bz cari tagline,sketch 4 minor projek,developing,web design n ready2 utk next2 project..buat mggu ni x bole nak tenang lagi sbb still ade keje yg tertangguh (cuti betol baru2 ni..hahaha) n nak cari cable2 yang patot utk projek photoshoot group SreamCam gua ni..haaa...lupa nak cakap..group photo gua tu dah ade nama..setelah dipersetujui oleh big boss a.k.a ammar roslan a.k.a "johnny jambul",name group gua tu adalah "ScreamCam"..haa..anda heran dgn nama "Kamera Menjerit" kitaorg nih??haha..name tu gua yang cadangkan pasal,most of members in our group ni layan lagu2 yang jerit2 punye..mcam gua ni lagu jerit2 ni gua dengar avenged sevenfold je..yang si Ayen a.k.a "Zacky Za**r" (cencored..hahaha) n "Johnny Jambul" tu banyak la..alesana la n bla3..smpai aku sndiri pon x reti nak sebut dah..nama tu jugak nampak macam agresif utk kitaorg n macam smangat punye la buat keje..huhu!!!

Crew2 ScreamCam dari kiri: Ammar a.k.a Johnny Jambul,Ayen a.k.a Zacky Za**r and gua Haris a.k.a Mohamad Shadow..hahaha..

ini logo sementara kitaorang..

orait la geng,xtau nak cite ape sangat nih..err..oraiit geng..thanx 4 reading..c ya.. :)

Saturday, February 20, 2010

Pressure + Dateline = WATTERPARK!!!

hulamak geng..tekanan gile gua 2 3 ari nih..wat assignment last2 minit..hah amik ko..menda nak kena anto ari senin..perghhh..tu la ko,pandir sgt,lepak cuti smpai setengah cuti..ini baru assignment..ade 2 3 lagi menanti nih..aduyai..menggelabah tut tut a cmni..wat plak care susa stop motion nih..tggal 2 ari je lagi sblum present..

bukan tu je yg buat gua tekanan nih..pikir duit pon tekanan jgak..baru sparuh sem dah tggal 400 je PT gua..huh..mane plak nak cari duit utk minor nih..lecturer gua pesan sem lepas,siapkan kurang 700 utk minor SAHAJA...ini da tggal 400,subjek2 lain nak pkai duit lagi..hahh!!!!!tekanan..tekanan!!!xde ke a kot2 orang tersalah bank-in duit termasuk kat akaun gua 20 30 ribu..kan best..haaaa..heaven sket gua wat keje..hahaha!!!

4 biji patung yang mengstresskan gua..arghh!!!

Sunday, February 14, 2010

Semangat Yang Hilang...

Dah hampir stahun aku idup tanpa Aboh di sisi.13 April 2009 tu merupakan hari yang menjadi titik kepada perubahan yang sgt besar dalam hidup aku..mulai hari itu aku kehilangan lebih separuh semangat idup,hari itu aku mula memikul tanggungjawab yang besar pada keluarga,hari itu aku mula hilang separuh daripada keceriaan dalam hidup,hari itu aku kehilangan orang yang paling penting dalam hidup aku..my dad,my hero,my protector..dia pergi menyandarkan tanggungjawab yang besar pada aku dalam aku masih belum bersedia..aku masih belum bersedia utk menghadapi kehilangan dia..belum puas aku bergurau senda,bergelak ketawa,jalan bersama,makan bersama,beriadah bersama...malahan dia pergi tanpa mengatakan apa2 dan dalam keadaan aku tiada dan jauh di sisi dia..Kali terakhir aku mencium tangannya,aku mencium pipinya,aku menatap wajahnya,aku senyum kepadanya adalah 3 bulan sebelum dia pergi..kali terakhir aku dengar suaranya adalah malam sebelum dia pergi pagi esoknya..

Sumpah aku x sedia..n semasa aku berada di perak kini,aku rasa dia masih ade di rumah menjaga mak dan kakakku..dia masih ada..tapi aku yg x nmpak dia..masa aku sekolah teknik dulu,perkara yang paling aku takutkan dari hari pertama aku masuk ke sekolah tu ialah kehilangan ibu bapaku semasa aku jauh dari mereka..tiap2 hari aku telefon mereka bertanya khabar..jika ade pengumuman kematian keluarga pelajar2 lain di sekolah tu,aku akan turut menangis bersama kerana bimbang jika ia terjadi padaku..aku slalu berdoa pada Allah,"Jika Kau mahu tarik nyawa ibu bapaku,tariklah nyawa ku sekali Ya Allah"..tapi x sangka..ape yang paling aku takuti itulah yang terjadi padaku..malahan aku berada lebih jauh dari itu..


skarang tinggallah mak aku..separuh lagi semangatku yang tinggal..hari2 ceria aku skrang da x macam dulu..cutiku rasa macam kurang bermakna..walaupun orang nmpak aku sntiasa happy..dalam hati ni macam2 perkara yang ade yang slalu menghantui aku..sebab tanggungjawab aku kini bukan sebagai anak yang biasa lagi,tapi sebagai wali keluarga aku dan pelindung kepada keluargaku..

Wajib ade hikmahnya atas sesuatu yang berlaku..mungkin aku akan lebih bertanggungjawab lepas ni dan bersedia utk menggalas harapan keluarga..dan mungkin aku akan lebih bersedia utk menghadapi cabaran2 kepada perubahan hidup aku di masa akan datang..Aku amat mengharapkan sokongan daripada keluarga dan sahabat2 aku yang ade utk aku truskan hidup ni..

"Kalau tongkatku patah,tolonglah aku mencari jalan untuk bangun dan mencari tongkat yang baru..."
Al-Fatihah-Adam Bin Ali(23 Mac 1956-13 April 2009)

Friday, February 12, 2010

This song tell my feeling...

Salam..
hye guys,buat sesape yg bace blog gua nih,trime kasih le bebanyak(walaupon mcm xdeee jee.hehe).Hari ni 1st time gua drive keta dari perak ke kuantan..best2..haha..walaupon penat gileerr..mase tgh2 gua drive,gua bukak la cd lagu yang gua baru burn pagi tadi..Saje la nak dgr lagu2 yg dah lame dok terperap dlm laptop gua tapi x pasang..

Nickelback - Far Away

This time, This place
Misused, Mistakes
Too long, Too late
Who was I to make you wait?
Just one chance
Just one breath
Just in case there's just one left
'Cause you know, you know, you know I love you

[Chorus]
I have loved you all along
And I miss you
Been far away for far too long
I keep dreaming you'll be with me and you'll never go
Stop breathing if I don't see you anymore

On my knees, I'll ask
Last chance for one last dance
'Cause with you, I'd withstand all of hell to hold your hand
I'd give it all
I'd give for us
Give anything but I won't give up
'Cause you know, you know, you know I love you

[Chorus]
I have loved you all along
And I miss you
Been far away for far too long
I keep dreaming you'll be with me and you'll never go
Stop breathing if I don't see you anymore

So far away, so far away
Been far away for far too long
So far away, so far away
Been far away for far too long
But you know, you know, you know I wanted, I wanted you to stay
'Cause I needed, I need to hear you say that I love you (That I love you)
I have loved you all along
And I forgive you (And I forgive you) for being away for far too long
So keep breathing 'cause I'm not leaving you anymore
Believe it
Hold on to me and never let me go
Keep breathing 'cause I'm not leaving you anymore
Believe it
Hold on to me and never let me go
Keep breathing
Hold on to me and never let me go
Keep breathing
Hold on to me and never let me go..

Layan dow..sob sob sob~

Thursday, February 11, 2010

Photo services business..

Salam..
Yo guys,skrang ni gua and beberapa orang dalam puak gua ade wat business capture pict scare kecil2lan..Skrang ni group ni baru ade 4 orang..this is a serious bisnes k??so i hope sesape yang berminat untk khidmat kami ni,bole la kontek2 no yang ade kt flyers kt bawah tu..yang handle menda ni 2 orang di s.alam and 2 orang kt kuantan(gua la..)
senang citer,korang bace la flyers tu ye..Name team ni x bincang lagi..hehe :)
contact2 la nooo... :D

Tuesday, February 9, 2010

Tok Elephant Amok!!!

haha..tengah2 gua lepak buat keje tad,membe gua bagi news baek punya...Pahang kalahkan Negeri Sembilan 2-1 tadi beb..hahaha..gua da excited gile babas punye nih..aku caye pahang boleh bangkit punye lah musim nih..
Aku baru dengar yang TokGajah.com(TGC) nak buat Pahang Ultra n da name will be "The Elephant Army"(xde kena mengena dengan tentera bergajah arabah tu ye..its because elephant is a symbol for Pahang state..)Bagus la kalo ade team pnyokong nih,mungkin ni salah 1 cara nak tarik balik penyokong ke stadium n kembalikan zaman kegemilangan bola kita dulu..x payah harapan menggunung sangatlah nak ke world cup ke ape ke,janji kita tawan penyokong dalam negara dulu yang skrang ni lebih amik kisah team2 kt EPL dari liga M..bukanlah x bole,gua pon sokong Liverpool..tapi team dalam negara gua lebih mengambil tempat di ati gua n gua lbih tertarik utk ambil tahu ttgnya..
Dulu zaman2 bola best dulu,gua slalu g stadium ngan ayah gua..mak gua penah ckp,bila aku lahir je dulu,ayah aku cakp nak bwk aku tgk bola kt stadium..hahaha..tapi bila pahang down giler babas punye,gua ngan ayah gua da x jejak stadium dah..watpe nk g bazir duit tapi maen cam sampah..tapi skrang aku rase masenye da tiba utk aku jejak ke stadium smula,tapi tanpa ayah gua(Al-fatihah)..Semangat ayah gua tu gua akan wariskan pada anak2 n cucu cicit gua nanti..haaa..
Aku harap team Pahang jgn la kcewakan kami lagi(dengan isu rasuah,jual game,etc.)..We always support and make us proud to be the Elephant Army..YEAH!!!

Team Pahang 2010..AMOK!!

Pangkor Vacation..(15-16 1 2010)

walaupon da brape mggu lepas dah gua pegi trip ni ngan geng2 gua,tapi memandangkan baru arini gua create blog ni,so nak cite tulis skit la pasal trip nih.Sebab aku x penah lagi pegi becuti macam ni.biasanya dengan family je,itupon dah brape thun dulu dah..nawaitu gua mmg dri sem lepas lagi dah nak pegi trip nih,nak kena tggu sem ni jugak (duit PT..hehe)baru la dapat gi..bajet sorang x smpai 100 pon,tapi puas ati la kan..cadangnye nak pegi 1 kelas,tapi oleh krane krisis2 dalaman kelas yg suam2 nails,last2 9 org je yg gerak temasuk sorang mamat photo..malas nak cite banyak lah,aku letak je lah gambar ye..
Geng2 photographer mase trip nih..
Mase ats Bot..
Lepas check-in,trus siap nk ke laut..



Yeah,thats my class..GD forever!!
Sedang Pok pek pok pek mengomplen harga makanan yg mahal..haha
Minat baru gua sejak stahun 2 nih..hehe
Cun X?
Cun X lagi?

Introduction..

Assalamualaikum..
wah,tajuknya da mcm nk wat karangan laks..anyway,saje nk test tulis blog nih,ape nak ditulis pon x tahu lagi..tgk tajuk blog mcm jiwang kan??sory,not a "jiwangers"..my heart said juz nak menyampaikan ape yg terlintas di hati about certain issue n story..

i'm a peacelover dan semestinya blog gua ni xkan menyampaikan ape2 yg kontrovesi n panass...mungkin ade skit2,tapi bukan niat nk panaskan suasana k..kepada blogger2 yg lain,arap2 bole la ajar skit gua ni buat menda alah ni..

adoi,intro pon gua da xtau nak tulis ape..cam dak skola nye tulisan pon ade..ape2 pon,gua try la dulu menda nih,kot2 best ke,kalo x maybe ianya akn berkubur je..hahaha..

nice to know ya guys..