Friday, December 31, 2010

Tanah Tumpahnya Darahku..

Assalamualaikum guys..

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..(dah macam nak khutbah jumaat dah)
memang segalanya berbaloi..penantian negara selama 14 tahun dan penantian aku sejak berberapa tahun nak tengok kebangkitan & kemeriahan bolasepak tanah air akhirnya dah tercapai..Akhirnya Skuad Harimau Malaya dapat jugak lakar sejarah negara yang pertama bila dah menang Piala Suzuki AFF 2010 mengalahkan team Indonesia yang sememangnya berlagak,riak dan takbur..nak2 lagi penyokong2 dia..hahhaa..puas hati aku bila kita dapat tutup mulut diaorang dengan kemenangan kita..nak tau tak?sepanjang AFF cup ni,bole kata hari2 aku berdebat dengan penyokong2 indo kat page FB AFF cup nih..penyokong diaorang memang kurang2 ajar belaka..tapi tak semua la cuma ramaiiii..caci maki diaorang memang sial..tapi aku tetap nak tunjukkan rakyat Malaysia ni berbudi bahasa and professional..aku tak mencarut2 and hina negara diaorang macam diaorang buat..and seboleh2nya aku elak panggil diaorang "INDON" sebab diaorang tak suka..ada sapa2 tau sebab apa??

1st leg semi-final dengan vietnam kat bukit jalil..tu la 1st time aku jejak kaki kat bukit jalil and 1st time jugak aku tengok game Malaysia secara LIVE kat stadiumm..sebelum2 ni dapat tgk kat TV je sebab jauh..and 1st time juga aku join Ultras Malaya yang memang dah lama aku nak join..dpat jugak akhirnya..and ternyata segala2 yang "1st time" ni sangat berbaloi dengan hasil susah payah aku ke sana..bayang la aku sorang2 diri naik bas dari kuantan ke bukit jalil..pastu beli tiket last2 minit(game pon dah start masa sampai),berebut plak nak masuk pintu kecik stadium tu dengan beribu2 orang lagi nak masuk..utk 1st time join Ultras aku berdiri selama 90minit macam rules diaorang..tapi lebih kot sebab time rehat aku x duduk jugak sebab seat penoh..hehehe...semua tu berbayar bila Safee Sali berjaya menggamatkan Stadium 2 kali..perghh..hanya orang yang dah penah tengok bola kat stadium je yang tahu betapa nikmatnya masa tuh..even kalau tiket beratus2 pon semua tu memang berbayar la..

Untuk 2nd time plak jejak ke Bukit Jalil..aku mula gerak ari jumaat ke perak sebab nak amik barang2 kat umah sewa..masa brenti kat R&R gambang jumpa plak player2 pahang yang OTW ke S.alam friendly dgn selangor(kalah 2-1).Sempat la angkat tangan kat Alex(no.12)hehehe..malam tu aku tido kat ipoh..mak aku cakap,abang ipar aku kat KL cakap yang kawan dia cakap tiket bola dah sold out!!!wahhh..aku mula2 memang frust gile babi..gila ko,negara tengah nak cipta sejarah kot..esoknya aku gerak ke KL sebab ada kenduri kawen..petang tu aku tak kira aku ajak jugak abg ipar aku pegi cari tiket kat SBJ..akhirnya dapat jugak n ternyata kisah2 tiket abis tu khabar angin je..malam tu baru betol2 SOLD OUT!and petang tu jugak la aku dapat beli jersi Malaysia yang dah lama aku cari size XXL sebab mmg susah nak dapat.Even tak dapat warna kuning Home tapi xpelah..janji ada..And ahad malamnya aku n abg ipar aku naek LRT dari titiwangsa ke bukitjalil..sesaknya macam sardin toksah cakap la dalam LRT tu..tapi aku ngan abg jen dapat duduk..hehe..sampai2 je kat hentian BJ..perrghhh..orang2 kat situ sambut kitaorang dengan sorakan macm kitaorang ni plak player2..hahaha..giler..dah lama aku x rasa suasana stadium penuh macam tu..tercapai jugak impian aku..last aku duk dlm stadium yang penuh masa kat SDM tahun 2004 masa pahang menang liga super..korang2 yang tak pernah duduk dalam stadium yang penuh try2 la pegi lain kali..memang takleh digambarkan dengan kata2 laa..and skali lagi aku dengan abg ipar aku malam tu join Ultras Malaya(UM) kat stadium..memang surpeise gila diaorang keluarkan bendera gergasi Malaysia yang orang cakap harganya cecah RM15,000..and jugak surprise dengan Jersi Kebangsaan gergasi yang xtaulah plak berapa harganya..Alhamdulillah skali lagi journey aku tak sia2 bila kita menang 3-0 malam tuh..perghh..memang xleh bayang la..nak menangis rasa bebb..

Final 2nd leg aku dengan beberapa kerat geng2 TGC lepak kat Restoran Shaz kat tanjung api..even ujan lebat gila malam tuh,aku dengan berjersi biru skali lagi meredah ujan..wahhh ayaaatt..hehe..ramai jugak la kat sana..perghhh..begegar beb kedai tu masa Safee score gol pertama..gilerr ahhh..memang aku melompat2 macam orang gila malam tu..PUAAAASSS!!bila tengok skuad kita julang Piala kat GBK tu memang terharu gila la..abis je game tu geng2 TGC ni buat kepala nyanyi lagu "Barisan Kita" and semua kat restoran tu ikot sama and last2 bersorak..wahh.memang puas hati..

So sekarang ni aku tengah sibuk2 prepare nak masuk belajar semula..ke Shah Alam jugak aku degree nih..haha..aku dah risau dah nii..tapi xpe.."experience is the best teacher Domm"(diaolog Papadom)semoga aku n rakan2 kat sana berjaya dengan baik..and aku nak mulakan falsafah baru dalam hidup aku kat sana..InsyAllah..tak sabar jugak nak join TGCKL kalo pahang ada game kat KL..n boleh join Ultras Malaya(UM) kat restoran hakim seksyen 7 tu..dah dekat sangat dahhh..hehehe..

Apa2 pun Tahniah buat Skuad Harimau Malaya atas kejayaan and maruah negara yang dah korang naikkan..and lebih bangga lagi player2 kita yang berjaya kali ni semuanya bawah 23 tahun..gila ko..skuad muda kita kalahkan skuad senior indonesia kotttt..Aku memang bagi pemain terbaik Malaysia setakat ni ialah Khairul Fahmi Che Mat (KFCM),GK muda negara..umur sebaya dengan gua tu beb 21..dah makin hot dia sekarang..giler ahh..aku pon nak jadi player Malaysia ah pasni..belambak2 awek masyukkk..haha..and aku nak ambil kesempatan nak mintak maaf kat Safee Sali sebab aku banyak kutuk2 dia nak2 masa dia maen dengan selangor(adat la kan dah gua sokong Pahang..hahaha),and masa AFF Cup tu pon awal2 aku x suka dia sebab sakit ati tengok dia lebih banyak berjalan dari berlari..tapi last2 dialah wira negara..baguslah,dia dah buktikan tanggapan aku salah..SORRY YA BROO!!hehehe~~And jugak kepada semua sekali player2 yang dah besusah payah,and also to Mr rajagobal yang memang sangat berjasa..Tahniah!!

Kepada semua penyokong2,rakyat2 Malaysia,manusia yang ber "IC" biru berjalur gemilang,yang menyanyo lagu negaraku,yang bercungkil de lengan masa baru lahir..teruskanlah sambutan dan sokongan seperti yang berlaku sekarang ni..jangan hanya tahu berbangga dengan kejayaan dan kerakyatan malaysia hanya bila kita menang,tetapi hanya pandai mengutuk and menghina skuad negara masa kita kat bawah..sokongan padu kita sebagai "The 12th player" tu salah satu faktor kejayaan skuad negara..KALAU NAK SOKONG,SOKONGLAH SAMPAI MATI..Sebab ini negara kita,tempat kita lahir,tempat kita berbakti,tanah air kita...Tanah Tumpahnya Darahku..

Thats all folks..thanx 4 reading..c ya.. :D


Malam final 1st leg kat Bukit Jalil pergi dengan Abg Ipar gua..naek LRT dari titiwangsa asmpai sesak2 ke stadium..Malam yang paling gemilang and berbaloi tengok Malaysia score 3 gol yang buat Malaysia juara dari segi agregat 4-2..Jersi tu beb..susaaah nak cari XXL..inipon 2nd grade punya dah rm55..mahal kott..tapi takpee..janji puasss!!!
Nilah Ultras Malaya malam final pertama kat SBJ tu..try la cari gua kalo jumpa..hehe
Pengorbanan pertama gua untuk datang dari kuantan straight to bukit Jalil utk bagi sokongan sepenuh hati masa 1st leg semi-final.1st time ni gua tengok malaysia live kat stadium.punya la seksa nak sampai ke stadium..7jam dalam bas,berebut beli tiket last2 minit n berebut nak masuk pintu kecik stadium tu..and ternyata berbaloi tengok 2 gol Malaysia malam tuh..
Antara wira2 negara yang memainkan peranan penting untuk Malaysia cipta sejarah..respek gua lebih kat Khairul Fahmi Che Mat (KFCM)
Yang ni Gua masa menang Europa 2016 masa maen dengan Atletico Madrid..(dalam PES daaa..hahaha)Piala pon lebih kurang AFF punya..tengok la nama kat jersi ttuuu..hehehe
Tahun 2011 kita saksikan pulak kebangkitan skuad Tok Gajah dalam liga Super..insyAllah..AMOKK!!!

Sunday, December 19, 2010

Kamu rasa kamu Gay dan kamu OK?? Ini jawapan untuk kamu..

Assalamualaikum guys.

Selama ni isu gay kat malaysia memang dah diketahui umum dan kadang2 jadi bahan gurauan aku n kawan2 utk hiburkan diri sendiri..
arini aku bukak paper dan panas isu tentang pengakuan seorang Gay yang sangat berani dan selamber badak tanpa memikirkan sensetiviti rakyat2 Malaysia dan bangsa melayu..Malang nasib orang Melayu dan Islam hari ini kerana gay tersebut merupakan seorang anak Melayu dan beragama Islam (Islam ke kalau dah kes macam ni??Wallahualam..aku x layak nak kata orang kafir..hanya Allah yang tentukan..)

Jadi kat bawah ni aku dapat 1 komen yang menarik dari seorang pengomen di FB Oh Media!..sangat padat dan tepat jawapannya untuk golongan2 manusia kaum Luth yang dilaknat nih..Aku amat mengalu2kan golongan yang "Saya Gay ,Saya OK" ni untuk baca dan renung kembali..kami xkan pernah menghina anda jika bukan anda yang minta untuk dihina..so semoga anda sedar dan fikirkan kembali, Ayat manusia lebih benar ataupun Ayat dan Firman2 Allah lebih benar..

p/s:untuk tengok video tu,korang boleh ke link ni---->http://www.youtube.com/watch?v=SJLSteQIcms (malas nak upload..lambat..heheh)

p/s lagi:lagi satu,sebelum baca,tutup la dulu lagu kat sebelah ni..khusyuk sket baca..lagipon ada ayat2 suci..tekan je pause orait? :)

Oleh AntZameer

Nabi Luth adalah anak saudara kepada Nabi Ibrahim a.s. iaitu ayahnya yang bernama Haran bin Terah. Nabi Luth diutuskan sebagai rasul kepada satu kaum yang mendiami sepanjang timur laut (Dari Israel - Yordania), Laut Mati. Ibukota Sodom terl...etak di Utara Basin, Laut Mati.

Hampir keseluruhan kaum ini mengamalkan gaya hidup songsang, iaitu melakukan hubungan kelamin sesama sejenis iaitu lelaki dengan lelaki yakni meninggalkan perempuan. Perbuatan ini merupakan sesuatu penyelewengan fitrah yang amat buruk. Nabi Luth telah menyeru mereka untuk menghentikan perbuatan tersebut disamping menyampaikan seruan-seruan Allah, tetapi mereka mengabaikannya dan malah mereka mengingkari kenabiannya. Akhirnya, kaum Nabi Luth dimusnahkan dengan bencana yang sangat mengerikan dan dahsyat. Kejadian ini berlaku pada kira-kira tahun 1800 sebelum Masihi.

kepada encik azwan ismail..anda adalah syaitan.

Al-An`aam:112
وَكَذَلِكَ جَعَلْنَا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا شَيَاطِينَ الْإِنْسِ وَالْجِنِّ يُوحِي بَعْضُهُمْ إِلَى بَعْضٍ زُخْرُفَ الْقَوْلِ غُرُورًا وَلَوْ شَاءَ رَبُّكَ مَا فَعَلُوهُ فَذَرْهُمْ وَمَا يَفْتَرُونَ
Dan demikianlah Kami jadikan bagi tiap-tiap nabi itu musuh, yaitu syaitan-syaitan (dari jenis) manusia dan (dan jenis) jin, sebahagian mereka membisikkan kepada sebahagian yang lain perkataan-perkataan yang indah-indah untuk menipu (manusia) [499]. Jikalau Tuhanmu menghendaki, niscaya mereka tidak mengerjakannya, maka tinggalkanlah mereka dan apa yang mereka ada-adakan.

>>> sebahagian mereka membisikkan kepada sebahagian yang lain perkataan-perkataan yang indah-indah untuk menipu <<<<

An-Nas : 6
مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ
(Syaitan itu) adalah di kalangan jin dan manusia

...sudahlah sesat..mengajak pula pada kesesatan....anda mmg syitan yg nyata.....

ayat dibawah ni khas untuk anda.(dan gay-gay yg lain)
_______________________________________________________
Al-Anbiyaa`:074
وَلُوطًا ءَاتَيْنَاهُ حُكْمًا وَعِلْمًا وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْقَرْيَةِ الَّتِي كَانَتْ تَعْمَلُ الْخَبَائِثَ إِنَّهُمْ كَانُوا قَوْمَ سَوْءٍ فَاسِقِينَ
dan kepada Luth, Kami telah berikan hikmah dan ilmu, dan telah Kami selamatkan dia dari (azab yang telah menimpa penduduk) kota yang mengerjakan perbuatan keji [966]. Sesungguhnya mereka adalah kaum yang jahat lagi fasik,

Al-Anbiyaa`:075
وَأَدْخَلْنَاهُ فِي رَحْمَتِنَا إِنَّهُ مِنَ الصَّالِحِينَ
dan Kami masukkan dia ke dalam rahmat Kami; karena sesungguhnya dia termasuk orang-orang yang saleh.
_______________________________________________________

Asy-Syuaraa`:165
Mengapa kamu mendatangi jenis lelaki di antara manusia,

Asy-Syuaraa`:166
dan kamu tinggalkan isteri-isteri yang dijadikan oleh Tuhanmu untukmu, bahkan kamu adalah orang-orang yang melampaui batas".

Asy-Syuaraa`:167
Mereka menjawab: "Hai Luth, sesungguhnya jika kamu tidak berhenti, benar-benar kamu termasuk orang-orang yang diusir"

Asy-Syuaraa`:168
Luth berkata: "Sesungguhnya aku sangat benci kepada perbuatanmu".

Asy-Syuaraa`:169
(Luth berdo`a): "Ya Tuhanku selamatkanlah aku beserta keluargaku dari (akibat) perbuatan yang mereka kerjakan".

Asy-Syuaraa`:170
Lalu Kami selamatkan ia beserta keluarganya semua,

Asy-Syuaraa`:171
kecuali seorang perempuan tua (isterinya), yang termasuk dalam golongan yang tinggal.

Asy-Syuaraa`:172
Kemudian Kami binasakan yang lain.

Asy-Syuaraa`:173
Dan Kami hujani mereka dengan hujan (batu) maka amat jeleklah hujan yang menimpa orang-orang yang telah diberi peringatan itu

_______________________________________________________

Hud:078
وَجَاءَهُ قَوْمُهُ يُهْرَعُونَ إِلَيْهِ وَمِنْ قَبْلُ كَانُوا يَعْمَلُونَ السَّيِّئَاتِ قَالَ يَاقَوْمِ هَؤُلَاءِ بَنَاتِي هُنَّ أَطْهَرُ لَكُمْ فَاتَّقُوا اللَّهَ وَلَا تُخْزُونِ فِي ضَيْفِي أَلَيْسَ مِنْكُمْ رَجُلٌ رَشِيدٌ
Dan datanglah kepadanya kaumnya dengan bergegas-gegas. Dan sejak dahulu mereka selalu melakukan perbuatan-perbuatan yang keji [730]. Luth berkata: "Hai kaumku, inilah puteri-puteriku, mereka lebih suci bagimu, maka bertakwalah kepada Allah dan janganlah kamu mencemarkan (nama)ku terhadap tamuku ini. Tidak adakah di antaramu seorang yang berakal ?"

Hud:082
فَلَمَّا جَاءَ أَمْرُنَا جَعَلْنَا عَالِيَهَا سَافِلَهَا وَأَمْطَرْنَا عَلَيْهَا حِجَارَةً مِنْ سِجِّيلٍ مَنْضُودٍ
Maka tatkala datang azab Kami, Kami jadikan negeri kaum Luth itu yang di atas ke bawah (Kami balikkan), dan Kami hujani mereka dengan batu dari tanah yang terbakar dengan bertubi-tubi,

Hud:083
مُسَوَّمَةً عِنْدَ رَبِّكَ وَمَا هِيَ مِنَ الظَّالِمِينَ بِبَعِيدٍ
Yang diberi tanda oleh Tuhanmu, dan siksaan itu tiadalah jauh dari orang-orang yang zalim [733].

_______________________________________________________

Al-Qamar:036
وَلَقَدْ أَنْذَرَهُمْ بَطْشَتَنَا فَتَمَارَوْا بِالنُّذُرِ
Dan sesungguhnya dia (Luth) telah memperingatkan mereka akan azab-azab Kami, maka mereka mendustakan ancaman-ancaman itu.

Al-Qamar:037
وَلَقَدْ رَاوَدُوهُ عَنْ ضَيْفِهِ فَطَمَسْنَا أَعْيُنَهُمْ فَذُوقُوا عَذَابِي وَنُذُرِ
Dan sesungguhnya mereka telah membujuknya (agar menyerahkan) tamnuya (kepada mereka), lalu Kami butakan mata mereka, maka rasakanlah azab-Ku dan ancaman-ancaman-Ku.

Al-Qamar:038
وَلَقَدْ صَبَّحَهُمْ بُكْرَةً عَذَابٌ مُسْتَقِرٌّ
Dan sesungguhnya pada esok harinya mereka ditimpa azab yang kekal.

Al-Qamar:039
فَذُوقُوا عَذَابِي وَنُذُرِ
Maka rasakanlah azab-Ku dan ancaman-ancaman-Ku [1438].

_______________________________________________________

kesimpulannya

taha 113
وَكَذَلِكَ أَنْزَلْنَاهُ قُرْءَانًا عَرَبِيًّا وَصَرَّفْنَا فِيهِ مِنَ الْوَعِيدِ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ أَوْ يُحْدِثُ لَهُمْ ذِكْرًا
Dan demikianlah Kami menurunkan Al Qur`an dalam bahasa Arab, dan Kami telah menerangkan dengan berulang kali, di dalamnya sebahagian dari ancaman, agar mereka bertakwa atau (agar) Al Qur`an itu menimbulkan pengajaran bagi mereka.

>>> dan Kami telah menerangkan dengan berulang kali<<<<

note:dalam al quran banyak digunakan kami sebgai kata ganti nama tuhan bukan menggambarkan tuhan yg banyak tapi dalam bahasa arab dan hebrew(ibrani) terdapat 2 jenis plural..plural of number and...plural of respect(the royal plural)...

wassalam
antzameer

camane korang rasa??dah dapat point untuk fikir balik apa yang korang dah,sedang atau akan buat??aku bukanla ustaz atau manusia yang sangat alim..tapi aku tahu yang mana buruk dan mana yang baik..apa yang golongan2 anda ini buat memang sudah terang-terangan buruk dan sangat bodok serta dilaknat Allah..aku takut tengok apa kesannya pada anak2 bangsa aku akan datang...dan aku takut bumi Malaysia yang aman ni akan dilaknat Allah kerana golongan ini..So aku harap korang boleh fikir sendiri dan balik ke pangkal jalan..tolong jangan jadikan diri korang tu bahan hinaan dan menjadi ikon yang memalukan bangsa,agama serta negara kita..kalo rasa2 xleh nak insaf jugak,pegilah buat di satu tempat di mana Allah takkan dapat melihat perbuatan korang..

kepada korang2 yang normal ni..aku tau ramai mesti yang marah n mencarut2 bagai la kat mamat ni..aku rasa jangan buat macam tu..doakan dia dan golongan2 dia ni kenal diri diaorang yang sebenar2nya..jangan hina dan caci maki mereka..sebab menda2 itu membuat diaorang marah dan menjadikan mereka tak peduli lagi dengan teguran2 yang bermanfaat utk mereka..aku pun penah kutuk golongan2 ni..tapi dalam hati aku berharap diaorang kembali menjadi lelaki normal..

thanx 4 reading guys..untuk kebaikan bersama..Love ya.. :)

Wednesday, December 15, 2010

1 peristiwa, 2 pengalaman berbeza..

Assalamualaikum guys..

yeah,hari ni aku nak kongsi 1 kisah yang sgt best..paling best n lawak la spanjang aku hidup kt bumi ni slame 21 tahun..hahaha..peristiwa ni baru je terjadi sebentar tadi (14 disember 2010, 11.50 mlm..)kisah ni terjadi semasa aku Haris Adam(H.A) bkn nama sebenar,Kamal Nazrin (K.N) pon bkn nama sebenar dan Fadzlan Ramali (F.R) bkn nama sbenar jugak sedang dlm perjalanan pulang dari lepak kat TC (teluk cempedak) bkn nama tmpat sbenar..mula2 kita lihat pandangan dari aku H.A di dlm pristiwa ni..saksikan lakonan semula di bawah..hehehe..

Di dalam kereta aku..

K.N: "alamak bro..credit aku dah abis laa..singgah 7E jap eh.."
H.A: "Oraiittt..."

H.A pon memparkkan kretanya betol2 dia hadapan 7E.K.N pon masuk ke dalam utk beli top up.smentara itu H.A dan F.R dok berbual di dlm kereta..

H.A:"hek eleh bapok ni,klua je la..mcm besar sgt kreta tu..bongok..dah la bapok..!"H.A memaki2 smbil didengari dgn redha oleh F.R apbila sebuah kereta yg dipandu oleh seorang bapok membuatkan kereta H.A seoalah2 menghalang dan mnyusahkan dia daripada dipandu kluar dari jalan itu..

F.R: "eh..serius ke bapok??"
H.A:"ha'ah..slalu dia isi mnyak masa aku keje shell dulu.kaya kot bapok ni.slalu sangat aku tgk bdk2 muda laki ikot dia.cam siaal je.."H.A memaki lagi apabila mengenangkan prasaan menyampahnya kat bapok itu.Sambil2 itu H.A memerhatikan K.N di dlm 7E yg sedang membayar top upnya.Dalam hatinya berkata,"muka hensem,memang padan la ko slalu kena kacau dgn bapok K.N oii..nasib bek bapok tadi dah blah..kalo tak dgn ko2 dia angkut.."

sambil menunggu,H.A dan F.R ikot menyanyi lagu yg dikumandangkan di radio Hitz.fm, what if..dlm masa yg sama,sebuah viva berwarna putih masuk di parkir yang agak berdekatan kereta H.A..seorang awek keluar dari dalam kereta masuk ke 7E smabil pakwenya tunggu dlm kereta..

F.R:"hek eleh awek ni,nak masuk 7E pon siap bwk handbag bagai.."
H.A:"alaa,takut pakwe dia curi duit dia la tu kalo smpan dlm kreta..muka pakwe dia pon cam perompak je.."sumpah H.A sesuka hatinya lagi walaupun menyedari tindakannya berdosa..Astaughfirullah...

semasa awek tu masuk ke 7E,K.N pon keluar dan berselisih dgn awek tu..H.A hanya memerhatikan K.N smbil terus menyanyikan lagu di radio smentara F.R di blakang meracau2 mcm org gila..(nak kasi sedap crita..hehe).K.N terus berjalan sambil leka memerhatikan H/p di tangannya.namun H.A merasakan ada sesuatu yg x kena..

H.A:"aik..?nak gi mana plak mamat nih??yang pusing jauh sangat tu knape??"kata H.A di dalam hati.F.R masa itu berhenti meroyan dan ikot H.A memerhatikan pergerakan K.N..(perghh..lan bole baca pikiran aku..hahaha)

K.N terus berjalan dengan yakin dan bangganya setelah berjaya membeli topup maxis 10 hinggitnya dan tetap leka memerhatikan H/P di tgnnya.sedikitpun dia tidak menoleh ke arah H.A dan F.R yg menunggu di dalam kereta smbil memerhatikannya...

H.A:"Weh2..lan,Kamal salah kereta dow!!"

K.N yg yakin terus berjalan menuju ke kereta viva yg turut berwarna putih seperti kereta H.A..bukan itu sahaja,malah K.N dgn riak & takburnya terus membuka pintu kereta tersebut,masuk dan terus duduk di sebelah pakwe awek tadi yang sambil tadi turut memerhatikan K.N yang dgn tenang menuju dan masuk ke keretanya.bukan itu sahaja,malah K.N yang masih belum sedar terus menutup pintu kereta tersebut tanpa menyedari kesilapannya itu.Dan dengan selambanya dia membuka lampu dlm kereta tersebut utk melihat digit2 topup di atas kertas di tangannya..

H.A dan F.R yang memerhatikan dari tadi sudah tidak dapat menahan lagi lalu terus berderai gelak tawa mereka sampai bergegar2 kereta H.A...

H.A:"WAARRGGHHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!"
F.R:"HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHA!!!!HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...HAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!
H.A:"UHUKK UHUUKK!!!WARRGHAHAHAHAHAHAHAHAHAH...HAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!

K.N dilihat terkejut apabila ditegur oleh pmandu terbabit..lalu dia dengan tergesa2 terus keluar daripada kereta itu menuju ke kereta H.A di mana 2 penghuni di dalamnya sudah hampir nazak dan hampir terburai isi perut mereka akibat tdk tertahan2 lagi bergelak sakan melihat peristiwa tersebut...

Sekarang,mari kita lihat bagaimana pula peristiwa ini berlaku daripada pandangan Hero utama filem ini iaitu K.N....berikut pengalaman yang diceritakan semula oleh K.N dlm pritiwa tersebut..~~~~

Di dalam kereta aku..

K.N: "alamak bro..credit aku dah abis laa..singgah 7E jap eh.."
H.A: "Oraiittt..."

H.A pon memparkkan kretanya betol2 dia hadapan 7E.K.N pon masuk ke dalam utk beli top up.

K.N:"hye awak,mintak top up maxis 10 ada x?"tanya K.N kpada awek yg menjaga kaunter 7E masa tu sambil menunjukkan pandangan mata menggoda.
Awek 7E:"ada,skejap ye.."
K.N: "letak kari lebih awak eh.."(rekaan utk sedapkan crita..)

setelah membuat bayaran,K.N pon menuju ke pintu keluar sambil mengenyit mata pada awek tadi yg kemudiannya terus pengsan tdak sedarkan diri.Mengikut laporan,awek tersebut sedang dikejarkan ke E.R HTAA..Sambil itu K.N berselisih dgn seorang awek yg masuk ke 7E..

K.N:"boleh tahan la ko ni.."gumam K.N dalam hatinya..

sambil itu dia terus berjalan menuju ke kereta smbil tdk memerhatikan skeliling..hanya pada H/p nya..

K.N:"menatang ni,xnak masuk plak..eiii.." sumpah K.N apabila topupnya x masuk2..

tatkala smpai di kereta,K.N terus membuka pintu dan terus masuk serta duduk di seat hadapan seperti biasa.Namun K.N menyedari sesuatu yg agak ganjil..

K.N:"asal laen sangat bau kereta ni??"gumamnya dlm hati lagi sambil matanya terus tertumpu pada H/p di tangan.Disebabkan suasana gelap dalam kereta yg menyukarkannya utk mlihat nombor2 topup,dia terus membuka lampu di dalam kereta.Tiba2...

Driver: "err..bang,lu salah keleta la.."
K.N:" .............."

Krik krik krikkkk ( bunyi cengkerik )

pandangan mata mereka bertemu seketika.K.N yang agak kebingungan sekejap terdiam seketika.

K.N:" ALAMAK!!SORRY BANG SORRYY.." jerit kamal sambil menutup lampu tersebut dan membuka pintu serta keluar dengan segera.Stelah keluar dia melihat H.A dan F.R di dalam kereta sedang berbuih2 mulut gelak sehinggakan kereta mereka hampir2 terbalik dek pergerakan mereka berdua di dalam kereta itu yg penuh emosi..

K.N:"AMBOI,SAMPAI BERGEGAR2 KERETA KORANG GELAKKAN AKU..SSIIIIOOOOTTTTT!!!!KENAPA INI BERLAKU PADA AKU!!??KENAPAA??KENAAPAA!!!!!!???" jerit K.N di dalam hati sambil masuk kedalam kereta yang sebenar.

seketika K.N turut join menggelakkan dirinya di atas pristiwa yang sangat memalukan itu..mereka bertiga terus menerus gelak tanpa henti slama kira2 2 minit di dalam kereta tersebut smpaikan kereta viva tersebut blah pon x prasan..

-the end..

maka tamatlah sudah kisah pristiwa yg x mungkin aku lupakan smpai bila2..memang terbaek..aku x penah tgk ksilapan yg amat besar tu spanjang 21 thun aku bernafas..HAHAHAHAHA!!bila ingat balik muka selamba kamal masuk kreta tu,muka mamat driver tu dok peratikan dia,mmg x boleh blah..sumpah rugi gila x dapat rakam..aku rasa kalo aku sedar ksilapan tu beberapa saat lbih awal,mungkin lan sempat rakam kjadian tu..hahaha..xpelah,xde rezki..kalo x,korang tgk kompom boleh pecah perut la..lepas ni mmg aku nak cari parking kat sbelah kreta2 yg sama dgn aku bwk then standby kamera..hahaha..

oklah guys,aku pon dah letih gelak,bercerita,malam ni kena tdo awal sket sbb esok nak gerak ke KL utk tgk game AFF Malaysia lwn Vietnam kat SBJ..kesimpulannya disini,berhati2lah apabila anda berjalan kembali ke kereta..kalo terjadi pada anda,ianya mmg memalukan..hahahaha..nasib baek driver tu bukan bapok yg dok usha si kamal ni lama dah..hahahahaha..

oraiit guyss..gudnite..thanx 4 reading..heheheh :D

Friday, December 10, 2010

Alhamdulillah...again..

Assalamualaikum..

Hari ni result akhir semester aku kluar..final year..and Alhamdulillah,yang last sem ni lah yang paling tggi sepanjang 6 smester n 3 tahun aku berhijrah ke sana..cuma agak terkilan sebab x berjaya jugak nak dapat dekan..x cukup usaha lagi nii..tapi camne2 pon aku trime jee..xde hal lah..janji xde repeat,n result mningkat sudah..dalam masa sama aku kagumi diri aku sndiri yang masih boleh dapat result yg membanggakan even dengan macam2 dugaan n masalah daripada awal sem..masalah duit la,kesihatan la,hati la,perasaan laa..macam2..Alhamdulillah sumenya berbaloi.. :)

Tapi aku mmg kagum giler la dgn budak2 batch aku..ramai gila kot dekan..giler arhh..even aku x tersenarai sama tapi aku cukup bangga n hepi la dengan diaorang..they deserve it..mmg aku tgk diaorg sangat2 rajin n tekun masa buat keje..ada yang slalu kena psycho dgn lecturer..ahhaha..paling x boleh blah iqbal laa..asal jumpa encik shahril nak proceed je mesti kena psycho..pastu senyaaaap je..buat muka sedih,cakap pon terketar2..hahaha..tapi yang bagusnya,bila sampai je rumah,bukak peti sejuk,minum soya 2 3 teguk then trus bukak PC n mengadap sketch..sketch mamat ni la paling bersepah2 skali kat umah tu..pastu dgn x pakai bajunya..sluar pendek paras atas pusat..HAHAHAH!!Hasilnya,ko dapat 4 flat bal..gilerr ko..4 flat kot...kira mmg dah terbukti ko antara student lelaki terbaik dlm kelas kita..so prud of u la Bal..aku mmg xleh lupa la ngan ko ni bal..tapi dia jgak la slalu jadi mangsa aku kalo time aku badmood..slalu kena marah..tapi dia x mlawan pon..abis kuat pon dia senyaap je..kadang2 tu sakit hati jgak dgn mamat ni..suka tanya soalan same byk kali..mane aku x marah??tapi kalo dok merepek dgn ko mmg best..bagus jgak otak ko ni x brape nak soleh,sbb bole merepek menda2 yg mmg x tercapai akalmu..hahaha..tapi ko caye atau x bal,antara byk2 kwn2 kat perak tuh,ko yang ke-2 aku paling sayang lepas "adik" aku ayen..walaupon ko kdg2 mnyakitkan hati..tapi bersahabat ni x manis kalo xde gaduh2..kan??aku mmg harap sangat degree nanti kita dok sama2 lagi..bole jgak aku lepas tension kat ko..hahaha..

Then Ayen,adik angkat aku nih..walaupon beza brape bulan je.tapi mak aku ah naikkan pangkat dia sbg anaknya..haaa..bkn sng tau ayen..antara penerima2 darjah kebesaran tu Kamal,lan dgn ko je tau..haa..tepuk skeett..mamat ni sejak 1st sem lagi dah dok dgn aku..dia mmg sgt byk membantu aku kalo time2 nak lukis figure2 nih..mamat ni kalo wat keje dia dok senyaaap je dalam bilik..dok intai2 tgh wat sketch..sketch dia ni mmg kemas n idea mmg bgus..dia mmg guna kpakaran dia mlukis utk work dia..sbb tu encik shahril aku x penah tgk marah Ayen nih..sbb mmg dia rajin..abih2 tensen dia mengadap PSP kjap..kadang2 memekak dgn gitar dia..nak je aku simbah dgn air basuh baju Salad..hahaha..hasilnya,dapat jugak ko dekan last sem ni kan ayen..aku jugak yg x merasa..tapi mmg dia la pling byk skali tlg aku..cuma kadang2 aku sakit ati dgn mamat ni sbb xnak makan..aih?membe xnak makan pon marah??aku kadang2 paham la mamat ni sesak duit..tu pasal slalu xnak makan..yg aku geram aku nak blanje pon xnak..segan kononnya..Wey ayen,dengan aku ni x payah la ko nak segan2..aku lempang kang..haaaaa..ko tu da mcm adik bradik aku dah..apa2 nak mntak tlg ckp je..ni segan2..sepak kang baru rasa..haahaha..mamat ni pon slalu jgak jadi mangsa amarah aku..(aku ni keje mmg maraaaahh jee..isk2..)ye la,kadang2 geram mamat ni slalu lupa..lupa kunci umah la,lupa itu la ini laa..haih..nak kata makan semut tak..tapi ape2 pon tahniah sbb ko dok ranking no.1 kwn2 pling aku syg kat perak.. :)

tapi si Lan (hazran bukan nama sebenar) pon bole tahan jgak..dia ni sejak sem 3 je baru kenal dgn aku sbb dia bru msuk dari uitm Kelantan..tapi mamat ni mmg klakar..dgn bdn mcm dah tggal rangkanya,muka selamba,mata lebam..kalo org x kenal mamat ni,kalo time dia buka cemin mata mmg org ingat mat ganja..hahahaha..sory lan..tapi dia ni clean ok..bagus punya budak..dlm rmai2 membe2 laki,dia ni a yang aku x penah marah..mamat ni mase ujung2 sem 6 byk lepak umah aku..dlm kol 1 dia bangun tido,pastu buat2 sketch sket pastu ilang dengan kancil dia g makan..pastu lepas maghrib ajak aku makan..then balik2 menghadap laptop kjap pastu ilang lah dia dibuai mimpi..yang xleh blanya mamat ni,dia suka tido dekat ceruk2..kadang tu dok rapat ke dinding..yang xleh blanya skali tu penah kpale dia da nak sampai dlm tandas dah..hahahaha..mcm mana aku x ckp dia ni mcm mat ganja??lagi satu mamat ni mmg mat indon punya budak la..dok uuuulang lagu indon kat lappy dia tuh..smpai dgn aku2 dah terjebak dgn lagu indon ni..tapi,pecaya atau x,walaupon mamat ni baru aku kenal sbelum membe2 yg len,dgn dia sorang je kt antara mmbe2 laki kat perak ni yang aku byk kongsi crita2 pribadi..coz he is a very good listener..korang jgn maen,mamat ni nmpak je cmni,tapi awek skali pasang 3 4..haa..Lan ni awal2 sem dulu dia mcm hanyut sket bab major dia..pastu da tgh2 dia lepak2 kt umah aku baru la rajin..tapi dia ni mmg antara yg paling byk skali aku terhutang budi..terutamanya bab2 pnjam keta,tlg hantar2,amik aku kat stesen bas n mcm2 lagi la..thanx a lot la lan oi..peduli apa orang habaq kat hang,janji aku ni ada kat sisi hang..haha..aku kenal hang ni mcm mana..walaupon hang ni kadang2 loqlaq jgak tapi aku ttp syg hang no..hang nanti dah kawen hang jgn lupa aku no..hehehe.. :)

Si amoy,budak pompuan paling gedik manja skali la dlm kalangan sahabat2 aku..hahaha..kalo dok lepak dgn dia ni mmg letih laa..dok geeelak je..walaupon kadang2 dia wat lawak x jadi n dia sorang je gelak..itu yang jadi lawak kat kitaorg plak..dia ni lbih dikenali sbg dr love..haaa..jgn memain..bab2 cintan cintun ni serah je kat dia..kalo jawatan kerajaan ada yg untuk slesaikan msalah cinta ni bagi je kat dia..dia ni mula2 snyap je sorang2..pstu aku dgn ayen laa yg mula2 tegur dia dlm kelas..xde kawan katanya,pastu aku dgn ayen pon basuh la dia..(slamber je basuh orang baru kenal..hahaha)pastu baru la dia rapat dgn bdk2 pompuan..sbb tu la antara kwn2 pmpuan ni aku paling rapat n mesra dgn dia..walaupon dia lahir awal dari aku,tapi aku anggap dia mcm adik aku plak..hahaha..aku ni kira abg long la dlm ramai2 tu..dia ni pon byk jasa tlg aku slesaikan masalah2 hati nih..cewaahh..hahaha..thanx a lot la moy..aku doakan ko berjaya dalam idup.. :D

si wan plak aku kenal dari part 1 jgak..1 kelas..dia ni masa part1 kerek sehh..mane nak kawan dgn aku yang skema ni..dia kwn dgn bdk hot2 jee..kekwat..hahaha..start part 2 baru la dia rapat sket dgn aku..byk jgak la aku kongsi dgn dia ni..tapi kalo bab keje mmg cerewet minah ni..nak je aku tampa2 muka tuh..hahaha..pastu asyik gaaadoh je dgn pakwe..yg xleh blahnye pakwe dia jeles dgn aku..hahaha..ape kes??tapi dia ni pon byk sgt tolong aku..dgn dia la 1st time aku pnjam duit dgn pmpuan..dia ni mmg x berkira punya orang..tapi yg bestnya dia ni,mulut tu x berenti pok pek pok pek..kadang2 aku pon x paham menda dia crita...tapi layan je laa..kang mrajuk plak..hahaha..penah la skali aku x tegur dgn dia..x pasal2 nak marah aku..lempang kang..hahaha..tapi cmne2 pon baik jgak..tapi mmg syok kalo usik dia ni..mulut tu mmg xleh nak cover..hahaha..sbb tu la iqbal syg kat bini dia ni..hahahah!!mampos aku kalo pakwe dia baca ni..gurau2 je wan..hehehe..anyway thanx a lot la wan..ko byk tlg aku..smoga ko dapat kebahagiaan.. :)

sepanjang 4 sem aku blaja dgn encik shahril..hahaha..lecturer yg paling femes,sempoi gebu n kurus skali kat UiTM..hahaha..3 sem aku blaja dgn dia mmg x penah dapat A..even aku rapat dgn dia,tapi dia mmg professional..xde pilih2 kasih..aku rapat pon bkn sbb nak bodek markah ke apa..tapi sbb dia mmg sporting n mmg layan..jiwa muda org cakap even umur da dekat 30..hahaha..tapi byk menda la yang boleh dikongsi dengan encik ni..dia cakap "saya x kesah,time kat lua kita bole jadi kawan2,time keje kita keje.."yeah..mmg pon..dia mmg lecturer yg paling rapat la dgn kitaorg sampai ada la yg dengki2 cakap kitaorg ni dok kipas2..hahaha..sory la derr..x penah terniat pon mcam tu k..buktinya,aku penah jgak kena halau kelas dgn dia sbb x siap sketch..hahaha..merasa laa..aku x tekejut pon sbb aku tau kalo bab keje mmg serius..xde bodek2..tapi encik ni kalo time review mmg kekwat..hahaha..masuk2 kelas buat muka ganas skeett,pastu cakap pon kerek2 je..hahaha..psycho laa..work aku pon ade je kena koyak..yg the best dlm kelas pon kena koyaak..tapi mmg aku respek la kat dia..knowledge dia ttg grafik mmg mantop..tanya je apa2,dia petik mcm tuu jee..n time dia mengajar mmg dia kongsi abis2..aku suka tgk dia mengajar sbb mmg tersusun..kira senang nak follow..tapi mmg letih sket laaa nak proceed dgn encik nii..tapi hasilnya mmg tip top..kalo x,xkan la aku merasa A dgn dia last sem ni..hahaha..giler,mcm x caye aku dapat A- dgn dia sbb mmg diakui oleh pakar2 pergigian seluruh dunia encik ni mmg kedekut markah..hahaha..akhirnya dapat jugak A dgn dia..hehehe..thanx a lot la encik..mmg encik byk la bgi dorongan kat saya n sume student untuk majukan diri..kalo saya berjaya mmg saya x lupa la encik..kita pegi nandos la nanti..hahaha..

tapi,antara ramai2 org yang tolong aku utk fina year ni,ada sorang yang mmg byk sgt berkorban utk aku..sape lagi kalo bukan mak aku..sejak aboh da xde,mak mmg sungguh2 jalankan tanggungjawab dia kat aku..boleh aku cakap 40% utk final ni mmg byk bergantung pada mak aku dari segi kewangan,tlg buat mockup,bagi smangat,nasihat n macam2 lagi..Mak aku dah letak level yang sangat tinggi untuk aku balas jasa beliau..mmg xkan terbalas la jasa ibu ni sampai aku mati..mak,kalo naim berjaya,tu sume sebab mak n aboh..naim dah dapat mak n aboh yang terbaik skali kat dunia ni..cuma naim kadang2 x pandai nak tnjuk sayang naim kat mak aboh..Naim mintak ampun banyak2 atas sgala salah silap naim..n naim ucap terima kasih banyak2 sebab mak ngan aboh dah didik naim dgn baik..naim janji xkan hampakan mak dgn aboh..I Love U MOM!!

Arwah ayah aku mmg sangat besar jasanya kat aku..daripada aku tadika,skolah rendah,skolah mnengah n sampai lah abis U ni..even Aboh dah pergi skalipun,dia tetap tggalkan bekalan2 utk kitaorg teruskan hidup..sangat2 terkilan aku x dapat peluk n cium aboh lagi..n aku x dapt balas jasa dia yg sangat besar..he is da best father n also my bestfriend i ever had..betol..hubungan aku dgn aboh sgt2 rapat..maybe sbb aku satu2nya anak laki dia..then korang boleh paham sendiri mcm mana x tentu halanya hidup aku bila kehilangan dia..tapi Alhamdulillah aku dapat trima dengan baik..life must go on..no matter what..Aboh,terima kasih banyak2..Semua doa2 naim sentiasa untuk Aboh..I Love U sooo Much Dad..

hurmm..rasanya entry kali ni da mcm lari sket dari awalannya..hahaha..tapi ini salah satu cara aku nak luahkan kegembiraan n terima kasih aku pada ramai orang..pada pihak Pahang F.A n TGC pon nak ucap trima kasih jgak sbb byk tlg aku utk final projek ni..terima kasih banyak2 kat sume kawan2 yang ada yg x disebut tu..jgn terasa,nak tulis satu2 letih beb..tapi apa2 pon memori aku dgn korang xkan terpadam..jasa2 korang aku ingat sampai mati..n orang2 yang dah banyak tolong aku dari sem 1 sampai la sem 6 aku ucapkan terima kasih banyak2..x tahu la cmne nak balas jasa korang..senang nanti korang dtg kuantan la..aku blanje..hehehe..Aku harap degree nanti kita akan sama2 lagi..sbb x puas lagi dengan korang..thanx jgak pada sume lecturer2 uitm perak grafik trutamanya sbb banyak berkongsi ilmu dan pengalaman utk mendidik sya daripada kosong sampai la menjadi manusia..Allah je yang dapat balas jasa anda..

thats all guys,kalau ada apa2 tersalah cakap or tulis kat atas tuh,aku mintak maaf k..gurau2 jee..jangan terasa tau..i'll see u later..bye..love u soo much.. :)



Saturday, December 4, 2010

Waiting for the end...

Assalamualaikum...
Guys,lagu ni maybe sume org da penah dengar..tapi bagi aku,baru ni betol2 dpt dengar dgn teliti..dah lama betol aku x dgr linkin park ni..penah 1 tahap aku bosan dgr lagu2 bru diaorang yg lepas..tapi yg baru ni,aku rasa mcm "They are back!!"...
walaupon x ganas sgt mcm album2 1st diaorang,tapi konsep bru diaorang ni mmg aku suka..n lagu ni la yg terbaik skali aku rasa..sbb lirik2 dia pon cambesst je..mcm kena2 dgn aku sikit..sikit laa..hehe..try la dengar,nyanyi skali n hayati.. :)

p/s:kalo korang rajin,x penah tgk video klip lagu ni,try la cari kt youtube..sebab ianya mmg SUPERBB GILA BABII!!4 thumbs up..!!(temasuk ibu jari kaki..hehe)

This is not the end
This is not the beginning,
Just a voice like a riot
Rocking every revision
But you listen to the tone
And the violent rhythm
Though the words sound steady
Something empty's within 'em

We say Yeah!
With fists flying up in the air
Like we're holding onto something
That's invisible there,
'Cause we're living at the mercy of
The pain and the fear
Until we dead it, Forget it,
Let it all disappear.

Waiting for the end to come
Wishing I had strength to stand
This is not what I had planned
It's out of my control....

Flying at the speed of light
Thoughts were spinning in my head
So many things were left unsaid
It's hard to let you go...

(Oh!) I know what it takes to move on,
I know how it feels to lie,
All I wanna do
Is trade this life for something new
Holding on to what I haven't got

Sitting in an empty room
Trying to forget the past
This was never meant to last,
I wish it wasn't so...

(Oh!) I know what it takes to move on,
I know how it feels to lie,
All I wanna do
Is trade this life for something new
Holding on to what I haven't got

What was left when that fire was gone?
I thought it felt right but that right was wrong
All caught up in the eye of the storm
And trying to figure out what it's like moving on
And i don't even know what kind of things I've said
My mouth kept moving and my mind went dead
So, picking up the pieces, now where to begin?
The hardest part of ending Is starting again!!

All I wanna do is trade this life for something new
Holding on to what i haven't got...

This is not the end
This is not the beginning,
Just a voice like a riot
Rocking every revision
But you listen to the tone
And the violet rhythm
Though the words sound steady
Something empty's within 'em

(I'm holding on to what i haven't got)

We say Yeah!
With fists flying up in the air
Like we're holding onto something
That's invisible there,
'Cause we're living at the mercy of
The pain and the fear
Until we dead it, Forget it,
Let it all disappear

(Holding on to what i haven't got!)

Monday, November 15, 2010

need to be strong..

Assalamualaikum..

dah hampir 3 bulan kot aku x tulis blog??wah..lama sangat..actually byk sangat cite nk kongsi..tapi tau je la final year..sibuk nak mati punye..1st time la aku merasa 2 hari x tido..tapi x ckup xtreme lagi kot??hehehe..

Well,Alhamdulillah,akhirnya sume projek2 kami sem ni dah berjaya disiapkan..ada yang superb n ada yang so so je..aku punye rasanya ada la meningkat sikit dari yg sebelum2 ni..xpela janji sumenya dah lepas..syukur..sampai 1 tahap dulu aku x yakin jgak boleh ke aku abiskan major n 3d tu??tapi mmg seperti yang pecaya dari awal2 lagi,insyAllah boleh..kawan2 aku yang lain pon berjaya..tahniah untuk kita sume..tapi nak abiskan tu mmg azab kan?even smnggu sbelum nak abis pon dah macam apa dah..rumah aku tu cantik sikit je dari rumah terbiar..haha..hidup pon jadi x teratur..hahaha..mmg kelakar la bila ingat balik..tido pon masing2 dah macam2 pose..siap ada yang tido kat penjuru2 je..ada yang kepala dah nak masuk ke bilik air pon..hahha..syukur sangat2 kita sume dah berjaya..semoga result kita sume setimpal dengan apa yang dah kita usahakan..thanx a lot to our lecturers encik Shahril,encik Junid n Puan Norita yang banyak sangat tolong n bagi motivasi kat kami..tolong hilangan stress kami dengan gelak tawa..n tolong indahkan jalan cite zaman study kami dengan ada yang penah dihalau kelas..hahaha..pengajaran tu..thanx a lot..n sangat2 terima kasih kat mak yang sangat banyak besusah payah utk aku siapkan item2 utk major..mak banyak abiskan masa,duit n tenaga utk aku..aku kadang2 rasa serba salah mintak tolong mak..tapi itu je jalan yang aku ada utk siapkan item2 tu..nampak sangat aku kena belajar banyak lagi utk hidup berdikari..thanx sangat2 mak,naim x mampu nak balas jasa mak tapi naim akan usaha utk bahagiakan mak..dalam pada tu jgak aku kena banyak berterima kasih kat arwah Aboh..dia dah banyak tolong aku spanjang 2 tahun aku kat sana sebelum dia pergi tggalkan aku slamanya..even dia dah pergi pon banyak yang dia tggalkan utk kami skeluarga utk teruskan hidup n utk aku teruskan plajaran aku..trima kasih Aboh..hanya doa je yang naim mampu balas kat Aboh..aku terkilan sangat sebab aboh x sempat nak merasa duit aku sendiri..aboh banyak bagi jasa kat aku tapi aku x sangka aku x sempat nak balas walaupun sikit..hanya doa je aboh..naim sentiasa doakan kebahagiaan aboh kat sana..naim sayang aboh..

thanx jgak kat sume ahli kluarga aku yang sama2 banyak tolong x kira dengan apa cara utk aku teruskan plajaran kat sana..n kepada kawan2 n sahabat yang banyak bagi motivasi n semangat masa2 aku susah hati,jiwa n prasaan..hehe..2 orang yang byk tolong aku soal ni iaitu kamal nazrin n hazran..kamal nazrin tolong masa aku kat kuantan n lan plak tolong tenangkan hati aku masa kat perak..thanx a lot guys..n thanx pada kawan2 lain yang banyak tolong aku siapkan keje,tolong lukis,tolong photoshop,tolong website n trutamanya tolong hilangkan stress masing2 dengan gelak tawa..sume tu akan jadi kenangan yang sangat indah dalam hidup aku..

smalam,aku baru sampai kuantan..sehari sebelum tu merupakan hari terakhir aku dengan kawan2 kat Perak yang sangat aku sayang..hehe..akhirnya saat yang paling aku risaukan tiba jugak akhirnya..mula2 tu rasa cam bole wat biasa n bole keraskan ati lagi..tapi dah otw balik tu mmg aku terasa sangat..cam x caya dah abis 3 tahun aku kat sana..dah sampai masa dah berpisah dengan diaorang..jumpa lagi ke lepas ni?panjang lagi ke umur aku utk jmpa diaorang..??

2 tahun setengah,kira dari part 2 kitaorang mula hidup sama2,makan sama2,gelak sama2,gadoh sama2,wat keje sama2,kena marah sama2,jalan sama2,ada yang menangis sama2 n ada jgak yang tido sama2 (dengan same gender k...)tiba2 je sume dah xde..macam tu je..wahh!!hidup ni mmg kejam..bila dah abis diploma ni,kiranya kita akan bukak buku baru..akan jumpa orang2 baru,jalan hidup yang baru..same je macam masa kita abis skolah dulu..nak sesuaikan diri dengan orang bukannya senang..nak dapatkan kepercayaan n mempercayai orang baru bukannya senang..susahh..

hurm..entahlah,maybe awal2 lagi ni aku terasa lagi..tapi serius,ni la 1st time aku rasa sedih sangat n menangis jgak la utk bepisah dengan kawan2 ni..sayang sangat weh kat diaorang..walaupun kadang2 tu ada masam2 muka tapi dalam ati aku sangat sayang kat diaorang..(kcuali sorang,dia mmg au x suka..hahaha..paham2 je la ye sape..)sgala salah dan silap aku slama kita berkawan kat sana korang tolonglah maafkan..dan aku maafkan sgala salah silap korang..cuma apa yang dah jadi tu jadikan la sbg pngajaran supaya menda2 tu x berulang..thanx sangat sebab menjadi kawan2 aku yang paling setia n membahagiakan aku slama aku kat sana..

.

thats all guys..sorry la kalu ada plak yang terpaksa baca citer jiwang aku kat atas tuh.hehehe..well ni blog gua,suke ati gua la..hahaha..aku mintak maaf skali lagi kat sume kawan2 aku slama kita berkawan ni banyak sangat aku buat salah..tapi itulah aku.n trimas sebab boleh terima aku seadanya..tolong la jangan lost contact..kalo ade yang hp rosak ke,tukar no baru ke,tolong la inform kat fb or e-mel or blog aku nih ha..senang nanti kita nak gathering utk reunion..aku sayang korang sangat2..tolong jaga diri korang elok2 n smoaga berjaya mencari kejayaan n kebahagiaan hidup..aku sentiasa doakan utk sahabat2 aku..kalau ada apa2 hal,kot2 turun kuantan ke,ada masalah ke contact la aku..no problem punya..bye guys..love u all sooo much.. :)

Saturday, September 25, 2010

24 ciri org mencintai kamu..

Assalamualaikum guys..

well,saja aku nak kongsi sesuatu yg aku jmpa arini..sume2 ni bukan hasil kajian n tulisan aku..hehehe..tapi sebab mcm mnarik,saje la nak kongsi..skadar berkongsi..try la baca.. :)


Dalam kehidupan, kamu tidak sedar apa yang dilakukan oleh seseorang terhadap diri kamu merupakan satu petanda yang dia mencintai kamu. Dia tidak ingin kamu tahu secara terus daripada mulut dia tetapi dia menunjukkannya melalui perbuatan. Berikut merupakan 24 ciri-ciri yang dilakukan oleh seseorang yang menunjukkan bahawa dia mencintai kamu.

1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginyayang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.
4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
6. Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.
7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.
8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.
10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.
12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.
16. Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’
17. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
18. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
19. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
20. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
21. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.
22. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
23. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.
24. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

“Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia-siakan orang tersebut… Kamu akan menyesal melak

Saturday, September 11, 2010

Back to da future..

Assalamualaikum guys.. :)

well now is 2nd syawal..in another few minute it will be 3rd syawal for 2010..
tahun ni macam tahun lepas,raya aku n skeluarga x smeriah sbelum2 ni..raya pown rasa cam biasa je kcuali tahap kestabilan penjanaan duit raya aku..haha..well,ntah la..mood raya skrang dah kurang lepas Aboh dah xde..Baju melayu cam biasa aku pakai yang lepas2nye..tapi tahun ni aku pakai baju mlayu yg ditempah masa kakak aku yg ke-2 kawen 5 tahun lepas..hahaha..sebab baju melayu aboh aku tertinggal kat Perak..soo xpe..no big deal..x kesah pown..juz baju2 t-shirt,jeans n else je yang aku beli byk sikit..bukan utk raya sgt pown,tapi lebih kepada utk keperluan seharian je..sebab mmg maklum aku ni x byk baju..haha..sluar jeans pon ada 3 je..soo cukuplah..malas nak sakan sangat..membazir..

urmm..raya pertama cam biasa,bangun pagi walaupon agak lewat tapi Alhamdulillah sempat solat sunat Aidilfitri..then cam biasa,tempat pertama yg wajib dilawati ialah kubur Arwah Aboh,Arwah cik,Arwah Pak Ngah,Arwah Tok Wok n Arwah Aki..Alhamdulillah,'rumah' mereka dalam keadaan baik n bersih..dah selesai sedekahkan Yassin dan doakan kesejahteraan mereka,kami 4 beranak pon pergi la ke rumah sdara mara yang terdekat..2 rumah je pegi pown..pastu tros balik umah n prepare utk org dtg plak..Menu mak arini cam biasa,Rendang dagingnya yg smemangnya eksklusif yg hanya dapat dimakan stahun je skali..ketupat,ketupat lopeh (betui ka??yg 3 segi tuh..hehehe) n kuah kaccang yang telah diramuankan oleh mak dan dikacau oleh aku sehingga kering..hahaha..nak jugak interframe..aih,jenuh jgak la mngacau kuah tuh..
dah abih orang datang,petang tu pown aku lelapkan mataaaa..malam tu plak kua pegi beli barang n balik umah,datang plak kakak n abg iparku berserta 2 anak buah ku..
well,raya pertama tahun ni biasa je..gambar pown x byk amik..juz bersyukur la still bernafas utk menyambut raya tahun ni..then tgh malam tu,aku,kamal n Lan pegi menyerang McD TC utk pekena triple cheese burger yg baru kua tuh..huh..dengan fries yg digaul dgn serbuk cheese,malam tu kami suma kentut bau cheese..hahaha..xde laa..

Masuk raya ke-2,kakak aku yg ke-3 berserta suaminya n anak buahku dari KL yg sampai malam tad bergerak sama2 kami ke kemamang!!sbelum tu pegi umah beras mak dulu a.k.a Biras..hehe..sambil2 ke ganu tuh,kakak aku yg gatal nak kawen ni pown mengambil ksempatan utk edarkan kad kahwinnya..then malam kami pown balik n diserbu pulak oleh kawan2 kaklong yang menyerang dengan 4 bijik kereta..FULLY LOADED!!

dan skrang ni,aku pown menulis la kat blog nii..jalan crita arini aku tgk mmg busan bila baca balik..sebab aku pown tgh kebusanan..n diumumkan dengan rasminya,mulai esok iaitu 3 syawal,aku pown start la masuk 'office' balik memandangkan aku ada smggu je lagi utk proceed sume corporate item sbelum balik ke perak n review kat cherating..sebab tu tajuk entry kali ni back to da future..hehe..giler ah..cuti x hengat..n dengan rasminya,aku nak kurangkan makan balik..gile ke weh?2 ari raya ni aku non stop makan dari pagi pas ke malam..aishh..xleh jadiiii..kena kontrol nafsu..tapi esok mak buat nasi dagang plak..ah sudaahh..Ya Allah..kuatkan la imankuuu..

n raya tahun ni pown aku agak moody sikit atas sebab2 tertentu..ntah lah..xtau nak cakap apa..i'm tryin to calm myself n keep cool..aku nak sentiasa berfikiran terbuka n xnak buruk sangka dengan orang..aku redha je..

hurmmm..ok,da xtau nak cakap apa..makin lama korang baca makin bosan plak nanti..well smoga korang beraya dengan penuh syukur n gembira dengan keluarga..hargai masa anda dengan keluarga sementara masih bersama..pada kawan2,hamba ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..n maafkan sgala salah dan silap hamba sbelum2 ni...T'care guys..Love u guys so much.. :)



well,ni je gambar raya aku yang ada..gambar raya pon x mcm gambar raya langsung..yg lain2 byk kat dlm kamera kakak aku..gambo family pown xde..haih teruk tol..tgk la nanti ada masa aku upload..ni pown x edit..malas..hahaha..

Friday, September 3, 2010

Never ending story..

Assalamualaikum..

Wah,da lame giler x blogging..so many things to stoly-moly..x tahu nak mula dari mana nih..hahaha..ape2pon nak tulis jgak sbb ni salah satu cara nak release tension aku..

maybe i should start with my struggle life as a student at Perak..urghh,untuk permulaan,semuanya nampak ok..kerja2 berjalan lancar..Alhamdulillah..itu masa fasa pertama..masuk skrang ni dah fasa ke-2 dah nampak dah belang2nyaa..haaa..kerja dah pon menimbun2..tapi boleh kata skrang ni masih di jalan yang benar dan lurus dan terang lagi bersuluh..hahaha..skurang2nya aku rasa sem ni aku buat keje lagi baik dari sem2 yang sebelum..ni pluang terakhir aku untuk dapatkan dekan..SKALLIIIII JEEE...plssss..hehehe..insyAllah2..And,lepas raya ni,kitaorg akan mewakili Grafik UiTM Perak untuk review dengan uitm laen kat cherating..mulanya,trip ni tarikhnya hampir2 clash dgn tarikh kawen kakak aku..tapi nasib baek laaaaa tak..phew~~
Smoha kitaorg success n meneruskan kecermelangan rekod Grafik perak kat sana nanti.. insyAllah.. :)

urmmm..x byk sgt nak cite bab plajaran ni..xpe,kita masuk kisah KAKAK AKU NAK KAWEN..haha..kakak aku yg sorang ni akan jadi anak pertama dalam kluarga aku yg akn berkahwin berwalikan aku..haaa..jgn maen2..berdebar2 jgak aku ni macam aku plak yg nak akad nikah..haha..tapi dalam hepi2 kakak aku nak kawen ni,aku terkilan sikit sebab aku harap Arwah Aboh akan jadi wali untuk semua anak2 pompuan dia..tapi tu lah kan..dah takdir..

Ada 1 lagi story menarik..kalo nak ikotkan,trip jabatan aku sem ni telah clash dgn tarikh kawen kakak aku nih..mula2 dapat brita ni..aku sangat down n kuciwa gilaa..ye arr,dah la last sem,pastu sem lepas aku dah miss skali..aku pon mula ilang mood utk 4 5 hari..tapi..jeng3..kawan2 aku kat sana dah buat 1 keputusan yang membuatkan aku makin sayangkan diaorg..hehehe..Ayen,Iqbal,Salad,Zue,Amoy,Wan n Faez telah buat keputusan utk mengikut aku balik ke kuantan utk ke majlis kakak aku..hahaha..seriously,i'm so happy with their decision..terubat sikit luka di hati ni..hahaha..Mak aku pon dah ready nak sponsor tempat tggal utk diaorg..Alhamdulillah,aku dapat kawan2 yg sangat memahami..Thanx so Much guys..aku sayang giler kat korang.. :)

tetapi..ada pulak berita yg x bestnyee..haih~..adeeee jee..My Dunia Akhirat fren,Kamal Nazrin pulak kena operate lototnya yang koyak tu 2 hari sbelum majlis kakak aku..si Lan pulak mungkin akan pegi trip jabatan dia ke Thailand..aiyooo..Ape laa nasib..nasib baekla kawan2 kt Perak ni nk dtg..kalo x makin luka hati ini..haha..xpelah,dah xde rezki..ape2pon nanti aku akn bwk geng2 aku mlawat kat budak degil n gedik ni kat Hospital nanti..smoga Slamat operate n kembali normal lutut tu my bro.. :)

Ape lagi eh??time nak bercerita ni masa tu la x ingat jalan citernye..haish~~
o yeah,pasal degree..aku skrang ni agak konfius lag nak amik ape utk degree nanti..tapi 1st selection aku da kompom grafik Advertising..utk 2nd,3rd n 4th still xtau lag cmne..ade budak2 kelas ni pilih 1 n 2 grafik..tapi aku rasa yg 2nd cam nak amik mascom 4 broadcasting..tapi dgr citernye english nak kene terer..aku ni plak speaking2 ni macam poyo je..sikit2 bole la..hehe..rasa cam nak jadi lecturer pon best jgak..tapi aku ni bole ke mengajar??haha..rasa cam nak amik bidang arahan/seni layar..cambest..aishh..susah beb nak pilih masa depan ni..silap2 pilih,ke laut kita..tapi aku akan ikot kata ati je lah..mintak petunjuk byk2 dengan Allah..aku pecaya apa yang akan dipilih tu adalah yang terbaik utk aku.. :)

Love story??err..susah nak citerr..ikotkan mmg nak citer..sbb bila pendam2 ni sakit jgak..xpelah,nanti biar aku bercerita dgn kaki2 jiwang aku kat cni lah..xde orang laen,sahabat aku 2 org tu jugak..si Kamal tu skrang ni jiwangnya mengalahkan aku..hahaha..cam klako pon ada aku tgk dia tu skrang ni..dulu dia lah playernya..skrang ni,bila dah melekat betol dgn sorang pompuan,mula la ati tu x tenangg je..makan xnak,tido xnak..hahaha..bro,barulah ko paham macam mana prasaan aku skrang kan??Ape2pon,smoga ape yang kita harapkan,itulah yang Allah bagi kat kita bro..and smoga itulah yang terbaik utk kita.. :)

oklah,dah xtau nak citer menda dah..tajuknya "never ending story"..tapi last2 abis jgak kat sini..tapi mmg x ending lagipon..ikotkan mmg banyak tapi dah simpan lama sangat jadi lupa plak..orait guys,thanx 4 read..Slamat Berpuasa N Menyambut Hari Raya Aidilfitri..Smoga korang sentiasa berbahagia n berjaya mendapatkan segala impian korang di dunia n Akhirat..Amiin..Love u guys. :)

Friday, August 6, 2010

Logo Teaser..

Orait..yg ni terang sikit.. :)

Assalamualaikum guys..

malas nak update byk sangat walaupon byk cite2 yg menarik berlaku kt gua sejak akhir2 ni..tapi kali ni biar la dulu..gua nk tunjuk teaser ni je..baru proceed dgn lecturer gua..x computerize lagi..hehe..
tapi gua xtau la sama ada gambo ni mmg betol2 gelap or hanya kt pc membe gua ni je nmpak gelap giler..gua edit kat laptop gua ok je..xpe,kalo mmg gelap sgt nnti gua ejas laen.. :)

Bye..Love u guys.. :)

Sunday, July 18, 2010

permulaan yang baek..

Assalamualaikum sume..

Wahaha..lame gile kot x menulih kat sinih..skrang ni da x pakai berokband..malas gua nak bayar 200 lebih tertunggak tuh..menyampah..so tu pasal la on9 fb pon jarang2..ape lagi nak blogging..well..sperti yg dijangka,Pahang F.A berjaya mennjadi subjek gua utk final major gua..hehehe..sem ni gua nak buat betol2 sikit memandangkan dah final n gua pon x berjaya lagi dapat dekan..so harap2 final ni sem tuah bagi gua..gua harap dgn bantuan En.Shahril sbg lecturer gua,akan berjaya dengan cemerlang punyer..hehehe..

So,mggu ni gua pulang ke kuantan untuk interview orang kat Pahang F.A..Alhamdulillah,gua berjya jgak interview sorang bole kata org penting la dalam Pahang F.a,Encik Hj.Zolkefli Ibrahim,Ketua bahagian pertandingan...Walaupon gua wat appoinment saat2 akhir,tapi dia sudi luangkan masa utk gua..smangat plak dia gua tgk tolong carikan fail2 kat pjabat tuh..dapat la maklumat2 yang gua mmg perlukan..then masa interview gua tanya pendapat dia ttg projek gua nak branding Pahang F.a nih..dia pon sokong 100%..dan kalo dah siap nanti,dia suh gua usulkan kat setiausaha agung Pahang F.A utk masuk dalam mesyuarat..huhu..insyAllah kalo ade rezki..gua pon akan try buat yg terbaek utk team kesayangan gua nih..mane la tau kan..kot2 rezki gua..kalo x dapat pon,gua akan cuba buat sesuatu dgn geng2 TokGajah.Com (TGC)..diaorg pon sokong gua 100%..trimas banyak2..gua blik mggu ni pon pueh ati jgak la sbb dapat tgk live kemenangan pahang n hatrik Alex kat stadium tadi..heheh..makin smangat nak wat keje..

tukar topik laen..sbelum gua balik aritu,gua terperasan kat bawah perut kucing gua  ade 1 lubang bernanah..halamak..ngeri tol gua tgk..gua ngan ayen pon titis la minyak gamat..kesian..patot la gua tgk dia kurus smacam..makan pon sikit2 je.. 2 3 ari sbelum pon dia x klua umah..slalu tido atas beg gua dalam bilik..yg buat gua risau ni,xde org kat umah tuh..sume balik..kitaorg tggalkan makanan byk2 then kurung dia dalam umah..takot kalo letak lua kena pukul ke,rogol ke,eishh..x sanggup den..hope nothing happen before gua balik esok..tgkla ari slase ke gua nak bwak dia g klinik..tapi takot mahal la plak..gua ni bukannya berkerjaya..hurmm..tgklah cmne..

hah..xde apo dah nak citer..love2 story nih gua nak stop skejap memandangkan gua dah final..so,nak bagi tumpuan sikit..lagpon takot dia pon terganggu jgak..biarla dulu..da abis nanti gua sambung menggatal balik..hahaha!!

ok ah..gua brenti dulu smpai sini..doakan kami berjaya sumernya last sem nih..insyAllah..Syang korang..Gudluck guys.. Assalamualaikum.. :)

Sunday, June 27, 2010

Jalan2 simple..

Assalamualaikum guys..

Well esok akan masuk 3 ari aku home alone kat kuantan while my mom n sis go to KL..So arini gua x lepaskan peluang melenjan kereta mak gua yg ditinggal tu..hahaha..tapi x jalan jauh pon,pegi shopping skit2,then gua betiga(sapo la lagi duo tu..xde org lain dah..hehe) pegi ke pantai batu itam kat beserah..dah lame x minum Lai chi kang kat sana..kalo dulu ada memory seorang awek yg keje kat situ..slalu la men2 mata..hahahaha..arini kononnya nak jejak kasih la..skali awek tu dah betukar jadi mamat bangla plak..aiyooo..x jumpa dah awek tuu..hahaha..well,da melantak puas2,gua pon shot la skit2 pict kat ctu guna D5000 Lan..hasilnya agak menarik sbb keindahan ciptaan Allah mmg cantik arini iaitu "awan"...sangat style and so adorable...malas nak citer panjang,anda lihat la sndri..most of this pict gua edit sikit2 je utk kekalkan originality nyee...membuatkan aku agak jeles dengan hasil D5000 lan ni..aish..



testing new stylee..
ingat nak bawak balik..eii..
urghh..still got noise problem..sigh~~

This is my favourite..credit to lan..




well..yang lain2 ade lagi..tapi x menarik sangat..maybe next time i'll edit lil bit to make it more interesting..thats all..thanx for read n viewing my pict..kalo sudi,tggalkan la sedikit komen..hehe..:)

Monday, June 21, 2010

Pahang Ultras Chants..

Assalamualaikum Guyss!!



Logo atas gua buat,logo bawah logo asal..logo gua tu tak siap lagi pon..kaler gajah x ejas lagii..hehehe..credit to ayen tukang trace..tapi nak trace balik..kemaskan sket.. :)

hari ni gua saje la nak bagi 1 chants untuk Pahang Ultras,The Elephants Army..gua jadi berkobar2 sejak balik dari join upacara penutupan sukma 2010 kat melaka aritu..dengan rasminya pahang akan jadi tuan rumah sukma ke 14 tahun 2012..gua jadi budak angkat papan huruf "G" malam tu untuk word P.A.H.A.N.G...walaupon x sberapa tapi tu jela yg gua bole buat utk negeri kesayangan gua..hehehe..dapat gak la 300..gu pon terbayang2 la kalo chants ni dilaungkan masa sukma pahang nanti especially untuk perlawanan bolasepak..kompom gempak weh!!chants asalnye dari team mane ntah..tapi dah diubah suai oleh salah seorang ultras malaya azlan benz shahlan yg juga orang pahang..bagi gua mmg terbaek n cukup menaikkan smangat..harap2 satu hari nanti akan kedengaran di Stadium Darul Makmur n masa sukma 2012 kat Pahang nanti,chants ni akan menggerunkan pasukan2 negeri laen..WACHAA!!!




(1)Lalalalalalalalala
lalalalalala.....Tok Gajah..~~!!!..

(2)Kami lah Tok Gajah..~~!!!
Bangkitlah Tok Gajah~~!!... See More
(3)Menang Bukan Bermegah..~~!!!
Tewas Takkan Rebah~~~!!!

Kamilah Tok Gajah~~!!!

ulang part (3) 2kali..

(4)..TOK GAJAH~~!!!

try la ikot..mesti gempak punya...RAMPAGE THE ENEMIES!!!

Mad

Oooo oooo oooo
Oooo oooo ummm

She’s staring at me, I’m sitting wondering what she’s thinking
Ummm Nobody’s talking, cause’ talking just turns into screaming (Oooo)
And now yes I’m yelling over her, she yelling over me,
all that that means is neither of us are listening,
and what’s even worse, that we don’t even remember why we’re fighting

So both of us are mad for nothing, (fighting for)
nothing, (crying for)
nothing, (oohh)

When we won’t let it go for nothing, (come back for)
nothing,
it should be nothing
to a love like what we got oh baby

I know some times it’s gonna rain,
But baby can we make up now
cause’ I can’t sleep through the pain (can’t sleep through the pain)
girl I don’t want to go to bed, mad at you
and I don’t want you to go to bed, mad at me
no I don’t want to go to bed mad at you
and I don’t want you to go to bed, mad at me (oh noo)

Umm
and it gets me upset girl when you’re constantly accusing
(asking questions like you already know)
hey we’re fighting this war when both of us are losing
(this ain’t the way that love is supposed to go, whatever happened to working it out?)
We fall into this place where you ain’t backing down, and I ain’t backing down,
so what the hell do we do now?

So both of us are mad for nothing, (fighting for)
nothing, (crying for)
nothing… (oohh)

When we won’t let it go for nothing,
nothing,
it should be nothing
to a love like what we got oh baby

I know some times it’s gonna rain,
But baby can we make up now
cause’ I can’t sleep through the pain (can’t sleep through the pain)
girl I don’t want to go to bed mad at you
and I don’t want you to go to bed, mad at me
no I don’t want to go to bed mad at you
and I don’t want you to go to bed, mad at me (oh noo)

Oh baby this love ain’t gone be perfect, (perfect perfect oh no)
And just how good it’s gonna be
We can fuss and we can fight long as everything is alright between us before we go to sleep…

Baby we’re gonna be…

Yah…. Baby….

ohhhh….ohhhh

I know some times it’s gonna rain,
But baby can we make up now
cause’ I can’t sleep through the pain (can’t sleep through the pain)
girl I don’t want to go to bed mad at you
and I don’t want you to go to bed, mad at me
no I don’t want to go to bed mad at you
and I don’t want you to go to bed, mad at me (oh noo, nooo, noo)

Friday, June 11, 2010

Back to da game..

Assalamualaikum guys..

smalam hari yang paling dinanti sejak saat awal cuti sem..smalam menjadi hari yang mendebarkan..smalam jugak jadi hari yang paling menyakitkan hati..smalam juga mnjadi hari yang byk dosa gua dapat dengan mencarut2 kemarahan..hahaha..semuanya krane 1..result semester 5..maunya x hamun,dari jam 12 tgh hari..gua try cek x dapat2..gua bole paham la sbb mmg biasa mcm ni..bepuluh ribu student uitm 1 malaysia berebut nak cek..kompom2 la server berat..tapi bagi gua..smalam adalah yang paling teruk skali dlm sjarah gua kat UiTM..(xtau la kot dulu penah lagi teruk..)smpai kol 4 gua stop sbb masuk keje..bagi can la yang lain2 tgk puas2 dulu..abis keje kol 9 mlm terus gua pecut skuter gua balik umah...and again..The page cannot be displayed..xpe..rilek..dalam ati mendidih dah ni..gua try lagi kol 11..and again,it still the same..huuuu..panas bebbb..akhirnya kol 1 lebih baru gua dapat tgk..itupon kt mini transkrip je..puncanya??amik student berganda2 setiap semester..bagi gua tu xde masalah,amik la berjuta skalipon..kurang2 ramai bumiputra dpt masuk U..tapi masalahnye sistem x upgrade seiring dgn kemasukan student..come on la..xkan akan2 datang pon nk bgi mslah yg sama ni??buat malu la cmni..UiTM bukan calang2 punye nama tau..jgn bg org gelak tgk sistem kita teruk cmni..mmg mnda ni nmpak remeh je kan??but still can effect pada nama UiTM..hope akan datang tolong la upgrade..

back to da story,Alhamdulillah..pointer gua naik semester ni..spertimana dia jatuh mendadak haritu,sperti itula dia naik mendadak kali ni..cuma sdikit frust sbb ape yang diharap x dapat pon..walaupon rase sem lepas adalah yang terbaik gua buat dari sbelum2nya,tapi still x cukup untuk dapat naik pentas amik sijil dekan..tapi xpe..kali ni pon pointer tertinggi gua stakat ni..tinggi sikit jela dari yang tertinggi sbelum ni..but anyway,Alhamdulillah,now i'm back..kjatuhan haritu mungkin sbb sdikit efek dari pemergian Aboh..but now..he and my mom is gonna be my spirit for the last semester..the last war n fight..Thanx so much pada sume2 lecturer yang bg nasihat,tunjuk ajar kat gua untuk sem 5 iaitu En.Shahril,En.Lan,Puan Nadia,En.Mhd Nor,Puan Alia,Cik Sharazad n lain2 lecturer....sem kebangkitan katanya..hahaha..n also thanx kat kawan2 yang sangat2 gua sayangi n gua kasihi atas sgala nasihat n pertolongan..oleh sbb zue sebut nama2 kat blog dia..gua pon sebut la..hehehe..Ayen,Iqbal,Salad,Amoy,Ammar,Lan,Wan,Pa'at n sume2 lah..I love u guys sooo much...

Kat bawah tu gua letak la mini transkrip gua..korang buat la perbandingan utk setiap sem..still got a lot of work to do..thanx for reading guys..tahniah kpade kawan2 yang berjaya dengan cemerlang..yang ade sikit kurang tu,jangan risau..tingkatkan usaha..gua doakan korang sume..Love u guys.. :)


Korang klik utk besarkan eh.. :)

Wednesday, June 9, 2010

Tired..

Assalamualaikum guys..

TIRED 1

Smalam skali lagi gua n 2 brader gua pegi merayau2 sambil meroyan2 n amik gambar..tema gua kali ni nak amik gambar alam smulajadi (pengaruh adamaya gak sikit2 ni..hahaha).Rancangan asal smalam nak ke pekan je sbenarnya..tapi bila smpai pekan,xtau plak nak cari mane view2 yg cantik..pegi ke rumah tunku abdul razak pon xtau gak nak amik gmbo cmne..then,tgh2 drive gua pon tenampak la signboard ke "Tasik Chini 69km"..time pon awal lagi..so gua pon buat la kputusan untuk drive lagi sjauh 69km..x penah pegi pon tasik chini ni..tu la saje2 nak try pegi sbb gua tau,tmpat2 cmtu kompom cun punye..aiyoo~~bile dah sampai tu masing2 dah menggelabah katak..bukan sbb tmpat tuh,tapi sbb tgk minyak dah tggal 2 bar je..dah la spanjang pjlanan tadi batang idung stesen myk pon x nmpak..tapi xpe,lepak dulu..snap2 dulu ape yg patot..

then tiba la masa yg mendebarkan..saat enjin idup je,tros gua bwk slaju yg mngkin utk cari stesen minyak spt yg dikata oleh seorang cina yg gua tanya..cari punye cari x jumpe..ah sudoh..gua pon brenti kat sbuah kedai tanya..nasib baek pulak kedai tu ade jual minyak..tapi..1 liter RM2.50!!WATERPARK!!??xpelah tedesak punye pasal beli la 5 hinggit..tanya tokey tu plak,upenya kua dari tasik tadi salah simpang..dah kena pusing balik..aiyooo...jalan punye jalan tibe sampai kat ujung jalan masuk ke utan n tulis "Bukit Ibam"..barulah gua sedar giler babes punye jauh kitaorg dah merayau arini..masuk ke bandar chini..akhirnya,jumpa lah sebuah bangunan yang indah permai yang menyejukkan jiwa dan prasaan..Petronas..huihh..lega nok..

then gua pon meneruskan la perjalanan balik sejauh 86km..gile babes la sialll..but,bile teringat plak murtabak spesel kat pekan,gua pon masuk balik jalan ke pekan..tadi x dpat makan sbb x bukak lagi..sampai ke pekan,tros bantai smpai 2 keping..huu..legaaaaaaa..then dalam kol 7 sampai la gua kat umah..giler dow..katelah minyak abis kat chini tu..i'm dead..

So tamatlah serba sdikit rentetan pristiwa smalam..ape2 pon mmg gua enjoy sangat2 walaupon penat..tapi bile ingat balik tasik chini tu,tempat dia mmg cun n rilex jgak kalo nak lepak2..insyAllah gua ngan 2 brader tu cadang nak try dok kat situ utk 2 3 hari..tgk duit n masa..n kat bawah ni serba sdikit la hasil smalam..x dapat banyak pon sebab ujan lebats gilos..ini pon gua redah je ujan..rugi beb datang jauh2 tapi sia2kan pluang..







TIRED 2

haih,bila memikirkan nak masuk keje pukul 4 ptg kang mmg mood down..malas sgt dah rase nak g keje..gua bukan ape..dulu sbelum cuti,boss shell slalu tepon mak gua ajak gua keje situ..tapi sbagai cashier..so gua x kesah sgt la duk dalam aircond kan..keje 20 jam pon xpe..alik2 bila gua dtg,kena jaga kat lua bedepan dgn matahari..huii..mula2 tu gua trime laa,tapi da masuk smggu,gua cam da xde mud dah..cuaca plak skrang panasnya laen macam..jumpa plak customer yg kerek2 mintak penumbuk..aishh..xleh2..

but,start arini,9/6/2010,genap lagi smggu gua akan last keje..huii~~x sabar gua nak menikmati cuti sem yg sbenar..nak2 plak kalo ade duit..perghhh..layaannn..so gua akan cuba hadapi smggu lagi dengan sabar..insyAllah..


Last thing guys,insyAllah esok result utk semester 5 gua akan kluar..doakan gua dapat yg terbaek..gua pon doakan semua ghodong2 skelas gua n yg laen2 bejaya dgn cemerlang..insyAllah..

that's all folks..c ya next time..t'care..love u guys soo much.. :)

Monday, June 7, 2010

Rain

Take a photograph,
It’ll be the last,
Not a dollar or a crowd could ever keep me here,

I don’t have a past
I just have a chance,
Not a family or honest plea remains to say,

Rain rain go away,
Come again another day,
All the world is waiting for the sun.

Is it you I want,
Or just the notion
Of a heart to wrap around so I can find my way around

Safe to say from here,
Your getting closer now,
We are never sad cause we are not allowed to be

Rain rain go away,
Come again another day,
All the world is waiting for the sun.

Rain rain go away,
Come again another day,
All the world is waiting for the sun.

To lie here under you,
Is all that I could ever do,
To lie here under you is all,
To lie here under you is all that i could ever do,
To lie here under you is all,

Rain rain go away,
Come again another day,
All the world is waiting for the sun.

Rain rain go away,
Come again another day,
All the world is waiting for the sun,
All the world is waiting for the sun,
All the world is waiting for the sun.


Greet with love.. :)

Friday, June 4, 2010

Indah rupa dari khabar,indah poster dari cerita...



Assalamualaikum guys..

hehe..xde idea ape nak tulis blog sejak 2 menjak ni..tapi smalam baru dapat idea..for the first time nak jadi pengkritik filem..alasannya?sbb terlalu kecewa dgn sebuah filem yg amat dinantikan,tapi x seperti yg diharapkan..Lagenda Budak Setan..sebelum ni gua x penah dgr pon pasal novel yg antara terlaris di Malaysia ni dulu..bile dah nk kua filem,baru la gua dok usha2 sipnosis n jalan citernya..masa gua baca jalan citer trus gua tertarik nak tgk (sbb gua tgh jiwang kot skrang...hehehe).Dengan plakon2 yg gua mmg suka especially lisa surihani yg mmg serasi ngan farid kamil n que haidar..soo,dengan x sabarnya gua menunggu filem ni kua..dan smalam adalah harinya..dipendekkan citer,masuk panggung dgn berkobar2,kua panggung dgn mencarut2 kemarahan (xde la smpai cmtu..hehe)..ye ah,cmne x frust,spatutnya citer ni bole jad 1 fenomena,tapi hasilnya mmg akan menjadi sasaran mulut2 pengkritik filem..sbb ape? antara sebab2 yg gua x suka ialah,jalan citernya TERRRRlalu la pantas..nama film lagenda budak setan,tapi jadi budak setannya x smpai 10 minit pown..tup2 trus dapat awek tuh n tros jadi baek..tup2 lag trus ayu (lisa surihani) kena kawen,terus xcident,trus tukar muka..tup2 baru 10 minit tukar muka tros kena pukul smpai ilang ingatan pulak..tup2 lagi kawen ngan kasha(farid)..tup2 lagi mati sudeeehhh...

masa ayu kena pukul smpai ilang ingatan tu gua rasa cam nak tgk jam,sbb gua rasa macam baru 20 minit duk dlm panggung tuh..tapi sedar x sedar citer ade la dalam 1jam stengah...1st2 skali yg gua akan salahkan adalah pengarah filem ni..ntah ape nama gua x penah dgr pon sbelum ni..tapi sbb filem ni direkemen oleh CIp Kodok(afdlin Shauki),gua pon bagi la pluang kat pengarah tu amik RM14 gua (2 tiket gua blanje kamal 1..hehehe) utk tgk citer dia..tapi,hampeh..pelakon2 yang mantap,tapi maybe salah pilih pengarah..sorry to say tuan fdam...

end of criticsm session..


last skali gua nak cakap,saat2 utk result last sem dah nak kua 10 jun ni..bukan nak kata gua over confident,tapi gua cam dapat rasa result kali ni akan lebih baik dari sbelumnya..sbb gua bole ckp sem lepas la gua paling rajin..hahahaa...hehehe..can't wait for new semester,but i didn't believe that it will be the last..owh i'm gonna miss all the momment since i've been there..especially all my gud classmates,frens,lecturer ..how i'm goin to live without them next year??Allah je yang tahu..

smoga semua kbahagiaan n kejayaan yang kita impikan dimakbulkan Allah..i always pray for u guys..t'care,love u guys soo much.. :)

Saturday, May 22, 2010

is it true?

Assalamualaikum guys..

haaaa~..hari yg bosan lagi..serius la..xtau nak watpe..keje busan..duk umah busan..nak jalan2 duit kering..haih~..tensen..actually,khidupan kat kuantan ni dah byk sgt berubah after my dad gone..sbb biasanya time cuti,kalo gua x kua dgn brader gua 2 orang tu,dgn aboh gua la gua merewang...kalo time2 cuti cmni bole la nak ajak dia gi shopping complex ke..x beli ape2 tapi jalan2 pon dah fun dah..x pon dia akan bwk kami gi smpai ke kemaman ke..makan kropok lekor..hurmm..good old day..

Skrang ni dah x merasa dah sume tuu..family trip pon dah mcm mustahil je skrang ni...can u feel how i feel??ntah bile plak nak merasa sume menda2 macam dulu tuh..dah kawen nnti la kot ngan anak bini..tapi gua plak jadi aboh..hahaha..brangan la..skrang ni bukannya x bole..tapi masing2 mcm da xde mood nak bejalan tanpa aboh..nampak kan besarnya kesan pemergian dia??especially to me..coz gua yg paling rapat skali dgn dia..gua dgn aboh dah macam bestfriend plak..best kan hubungan ayah dgn anak lelaki dia macam tu??hurmm..aboh..aboh..Al-Fatihah..

Rest in peace dad..see u in afterlife..InsyAllah..Love u soo much..

Ntahlah..xtau lah nak wat ape..nak jalan2 pon tggu ari slase je laa..nasib la gua dgn brader gua 2 org tu x berkira sgt masing2..soo kalo sorang xde duit xde hal punye..kalo x..jgn harap la nak bejalan smggu skali..i'm also miss all my friends and lecturer at perak..can't imagine how my life is goin to be next year without them..Love u guys sooo much..

Lastly,gua de la maen kuiz kat FB pasal personaliti diri nih..kajian oleh fadzilah kamsah..(ntah betol ke idok..)cuba korang try tgk..adekah sume sifat2 tu ade pade gua??hehehe..

1: Suka berlawak.
2: Mudah tertawan padanya.
3: Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
4: Berani dan tidak tahu takut.
5: Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
6: Pandai memujuk orang lain.
7: Terlalu pemurah & bersikap ego.
8: Nilai harga diri yang sangat tinggi.
9: Dahagakan pujian.
10: Semangat juang yang luar biasa.
11: Cepat marah & mudah mengamuk.
12: Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
13: Sangat cemburu.
14: Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
15: Cepat berfikir.
16: Fikiran yang berdikari.

saje je busan2 maen menda ni..tapi mcm ade 2 3 yg cam kene la..hehehe..oklah guys..i got to go..please t'care urself..have a nice holiday and maube vacation..love u guys sooo much.. :)

Wednesday, May 19, 2010

Break!!YUUHHUU!!

Assalamualaikum guys.

Skrang ni tiap ari slase gua cuti...soo smalam adalh cuti gua yg pertama slame keje kat shell tuh,so gua pon ape lagi,tros menggunakan peluang yang ade ni utk menikmatinya puas2 dgn 2 org brader gua..hahaha..soo memandangkan lan pon baru beli nikon D5000,smalam gua pon ajak la dia ngan kamal pegi ke sg lembing utk jalan2 n shooting..well,mmg letih tapi amat puashati la dgn cuti smalam..dah lame x rase cuti mcm tu..hahaha..smemangnya brader gua 2 org ni mmg best la..dengan macam2 "password2" baru yg kluar..hahaha..(rahsia kami..hehe).So kat bwah nnti korang usha la gmbar2 yg gua ngan lan shoot smalam n kamal as a model..(member dah lame brangan nak suh aku shoot dia jad model,smalam baru tercapai..hahaha)Gambar2 ni sebahagian je..nanti dah edit abis nnti gua upload lagi k.. :)

Dan x sampai 2 jam sampai kt umah(lbih kurang ko 7),dlam kol 8.30 gu gerak plak gi stadium tgk Pahang lwn P.pinang ngan ijat(childhood friend)..huu puaslah bile pahang menang 2-0..ilang skejap letih..dah abih tgk bola g CC plak cilok movie2 yg ade kat cc tuh..hahaha..balik dlm kol 1,then edit2 gmbo sket then kononnya nak tgk la movie baru cilok tuh,bukak je 15min tros kroooohhh krooohhhh...huuu..nikmat beb tido dalam keletihan nih..bngun arini sakit2 badan koott..hahaha..

so hari ni kene keja balik (haih~)kol 4 masuk..nasib baek skrang dah wat part time 5 jam je..kalo x,xde life la cuti sem gua nih..hehehe..xde ape dah nak tulis,nak jiwang2 pon xleh sbb terapi gua x abis lagi..hahaha..oklah guys,enjoy ur day..jgn lupa makan minum solat.. Love u guys sooo much.. :)


p/s: listen and feel the lyrics of my blog song.. it's meaningful to me.. :)


hitam membe aku sorang ni aku kejekan..hahaha
Yeah..tough guy..(padahal mase nak naek dua2 gayat..tinggi gile kott...hahaha)
very like this one.. :)
The three Bongsu..hahaha..dont mess with us..
Black & White Experiment..credit to lan.. :)


Stairway to heaven..haaa